donesena presuda

Otkriveno što će Vanessa Bryant napraviti sa 16 milijuna dolara koje je dobila tužbom

Vanessa Bryant i Christoppher Chester ukupno su dobili 31 milijun dolara odštete.

Slučajno ili ne, ali presuda kojom je udovica poginulog legendarnog NBA košarkaša Kobea Bryanta odlukom losanđeleškog suda obeštećena s milijunskim dolarskim iznosom zbog narušavanja dostojanstva pokojnika, nepotrebnog dodatnog šoka i emocionalnog stresa zbog distribucije fotografija s mjesta nesreće donesena je upravo 24. kolovoza, koji se u Kaliforniji obilježava kao Dan Kobea Bryanta.

image

Vanessa i Kobe Bryant s kćerima Natalijom i Giannom Maria-Onore na filmskoj premijeri 2018. u Los Angelesu

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Prema odluci porote 40-godišnja Vanessa Bryant, čiji su suprug i 13-godišnja kćerka Gianna smrtno stradali u padu helikoptera, te Christopher Chester, čija su supruga Sarah Chester i 13-godišnja kćer Payton također bili u helikopteru tog kobnog dana čiji let nitko od putnika i članova nije preživio, prema sudskoj odluci obeštećeni su s ukupno 31 milijun dolara.

Šesnaest pripada Vanessi Bryant, a 15 Christopheru Chesteru, jer su fotografije s mjesta nesreće koje su snimili istražitelji, vatrogasci i članovi ekipe hitne pomoći koji su prvi stigli na mjesto nesreće, kasnije pokazivane i distribuirane drugima, čime je unesrećenim članovima obitelji poginulih prouzrokovani dodatni stres i trauma, jer su im se te stravične slike zauvijek urezale u pamćenje.

image

Vanessa i Kobe Bryant na partyju Vanity Faira na dodjeli Oscara 2018.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Milijunski iznos slaba je utjeha za gubitak najdražih, ali pravda je ipak došla na svoje. A Vanessa Bryant je u prvoj izjavi medijima izjavila kako će cjelokupni iznos uplatiti u privatnu sportsku zakladu Mamba&Mambacita, a bit će utrošeni za pomoć i razvoj mladih košarkaša lošijeg imovinskog stanja.

Tijekom suđenja su tužitelji Vanessa Bryant i Christopher Chester morali predočiti liječničku dokumentaciju o svom mentalnom zdravlju i psihoterapeutskim seansama koje su pohađali, a više od tih dokumenata porotnike je dirnulo njihovo svjedočenje uživo.

image

Vjenčali su se 2001.

BEI/SHUTTERSTOCK

"Kad obitelj pretrpi gubitak voljenih osoba, ima pravo očekivati ​​da će se prema njima odnositi s dostojanstvom i poštovanjem. Ljudi iz šerifovog ureda su u ovom slučaju iznevjerili to sveto povjerenje. Moj cilj je pozvati šerifov odjel na odgovornost i spriječiti buduće nedolično ponašanje. Nesreća me potpuno slomila i ne mogu razumjeti te bezosjećajne ljude koji su iskoristili našu privatnu tragediju za vlastitu bolesnu zabavu" izjavila je Vanessa Bryant povodom dizanja tužbe.

Linker
15. travanj 2024 07:52