NOVA GLORIA

Petar Ćiritović: "Poroka sam se odrekao u svojim tridesetima, tad su se raspala i neka prijateljstva"

Zagrebački glumac kojem su zbog samozatajnog stava i ozbiljnog pogleda u serijama često davali uloge negativaca u privatnom je životu pozitivac: uživa u svojoj djeci, sportu i putovanjima, bavi se turizmom i sretan je sa ženom u koju se zagledao još kao srednjoškolac.

Svakodnevicu jednog glumca mnogi zamišljaju kao boemsku avanturu koja uključuje kasno lijeganje i još kasnije ustajanje, prekomjerno uživanje u alkoholu i svojoj popularnosti te život u kojem nema mjesta "običnosti", no Petru Ćiritoviću sve je to već dugo odbojno. Poznati zagrebački glumac, kojeg ovih dana gledamo u seriji "San snova", posljednje je žestoko piće popio u svojoj tridesettrećoj, raskrstivši u Isusovim godinama sa svim svojim porocima. Ne pije, ne puši i ne grabi se za instagramske poslovne angažmane na konto svoje profesije - štoviše ima prilično loše mišljenje o društvenim mrežama, a da navečer zalomi, ujutro ne bi bio u stanju odigrati partiju tenisa, što, konstatira kroz smijeh, ne dolazi u obzir.

image
GLORIA PRODUKCIJA

Otkako ga je, nakon duge pauze, ponovno otkrio, redoviti je posjetitelj teniskog centra Maksimir, gdje tri puta tjedno trenira s Dadom Majolijem (bratom Ive Majoli). Na terenima ga nitko ne tretira kao celebrityja što mu, kaže, odgovara.

"Nisam tip čijem egu laska slava niti njegujem taj kult glumca kao dramatičnog boema. Za mene je gluma samo posao, koji počinje kad staneš na pozornicu ili se uključe kamere i završava kad redatelj kaže "stop". Smatram da je na glumcu da glumi, a ne da se promovira po društvenim mrežama i hoda po eventima ne bi li ga netko uočio. Masu puta sam čuo kako netko objašnjava da je važno biti prisutan u javnosti. Ta vrsta prisutnosti ne znači ništa, barem ne u smislu ozbiljnih glumačkih angažmana. Ne družim se s kolegama niti tulumarim s njima do jutra, a kad sam u tridesetima prestao piti, neka su se prijateljstva vrlo brzo raspala jer su u startu bila postavljena na krivim temeljima. Više nemam frendove s kojima pijem, već frendove s kojima rekreacijski brzo hodam. Uz posao i dvoje djece ne ostaje mi puno vremena za hobije ali kretanje i sport su mi iznimno važni", otkriva Petar, s kojim smo prošli petak dogovorili cjelodnevno druženje, kako bi ga bolje upoznali.

Iznimno je pristojan, ljubazan, duhovit i prilično otvoren za tipa koji načelno ne voli da se oko njega podiže ikakva medijska prašina, a društvene mreže doživljava nužnim zlom.

image
DARKO TOMAŠ/ CROPIX

"Bio bih najsretniji da i na ulici mogu biti nevidljiv, iako mi je jasno da je to nakon dvadesetak serija i snimljenih ukupno osamsto epizoda nemoguće", konstatira kroz smijeh. Ljudi u njemu često prepoznaju Luku Dragana iz "Običnih ljudi", Petra Vidića iz serije "Ne daj se, Nina" ili Ivicu Katića iz aktualnog RTL-ovog hita "San snova", regionalnu vidljivost dobio je ulogama u srpskim serijama "Jugoslovenka" i "Crveni mesec", a 9. studenog u kina stiže debitantski film Jasne Nanut "Sedmo nebo", u kojem Petar glumi jednu od sporednih uloga.

Čak i da se nije odlučio za glumačku karijeru, već postao menadžer ili privatni poduzetnik, teško da bi Petar na cesti prošao neokrznut nekim zadivljenim ženskim pogledom. Markantan, visok i samozatajan, bio je i ostao miljenik žena, koje je oduvijek zanimao njegov ljubavni status. Nakon devet godina braka i razvoda od magistrice ekonomije Lucije Palić, s kojom je dobio sinove Krstu (11) i Jakšu (5), Petar je već dvije i pol godine u vezi sa zagrebačkom poduzetnicom Ivom Duduković, koja je također razvedena i ima dvoje djece.

"Sretan sam što se moja i Ivina djeca lijepo slažu, a najljepše nam je kad svi skupa odemo na putovanje", otkriva glumac koji se trudi biti što prisutniji i posvećeniji otac.

"Živim blizu sinova i svoje bivše supruge, s kojom imam dobar odnos. Dečki sa mnom provode svaki drugi vikend, ali viđam ih gotovo svaki dan jer četiri puta tjedno starijeg Krstu vozim na nogometne treninge plus utakmice, dolazim po njih u vrtić, školu...", otkrio nam je Petar.

Kako izgleda jedan dan poznatog glumca saznajte u novom broju Glorije u kojem ne propustite na dar knjižicu s ekskluzivnim popustima u Arena Centru - iskoristite 30 % popusta od 2. do 5. 11., a samo u subotu 4.11. 40% popust na sve oblike plaćanja.

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju magazina Gloria donosimo i veliki katalog igračaka s kojim se možete inspirirati za dječje poklone u Mülleru koji od 1. do 24.12. donosi i nagradni natječaj Adventski kalendar.

image
PRESS
Linker
24. travanj 2024 18:25