PRIČE S MET GALE

Platonska ili ‘zapravo‘ ljubav u zlatnim godinama: Je li Anna Wintour ponovno zaljubljena?

Prijatelji tvrde da se radi o platonskoj ljubavi i da su njih dvoje samo jako dobri prijatelji, no obožavatelji lika i djela slavne urednice dobro znaju da je dolazak na Met Galu pomno isplaniran.

Najmoćnija žena svijeta mode Anna Wintour nije mogla odabrani bolje mjesto za prvo pojavljivanje u javnosti s novim pratiteljem, Billom Nighyjem, od nedavno održane Met Gale. Izgledali su nevjerojatno, ona u couture Chanel haljini i jakni ukrašenoj svjetlucavim motivima mačke dok je engleski glumac nosio besprijekorno krojeno tamnoplavo odijelo. Bio je to najljepši mogući epilog nagađanja o tome da su njih dvoje već neko vrijeme u vezi. Urednica svih izdanja medijske kuće Condé Nast napokon je, na "onim" stepenicama, obznanila svoju ljubav s dramskim umjetnikom poznatom po filmskom klasiku "Zapravo ljubav" i desecima BBC-jevih serija. Pozirala je s njim rukom pod ruku, što na jeziku "nuklearne" Anne - taj nadimak dobila je zbog temperamenta navodno opisanog u filmu "Vrag nosi Pradu" - znači da su sto posto par. Ipak, nakon što su fotografije obišle cijeli svijet, javili su se glasnogovornici glumca i rekli kako se radi isključivo o - prijateljstvu.

image
JAMIE MCCARTHY GETTY IMAGES VIA AFP

Glasine o tome da se potajno viđaju pojavile su se još 2020. no tada se malo tko usudio javno spekulirati s kim se viđa Anna Wintour. Stvar je u tome da se njih dvoje godinama poznaju, a njegovi uleti Anni, nakon što se 2008. razveo od glumice Diane Quick, isprva su protumačeni kao prijateljska zafrkancija, piše Daily Mail. Uostalom, dugogodišnja urednica američkog izdanja Voguea tada je bila u braku s teksaškom milijarderom Shelbyjem Bryanom. Tek kad se 2020. razvela od tehnološkog mogula, njujorškim kuloarima pronijela se priča da joj je Bill Nighy novi pratitelj. I dečko, ako se to tako može reći za dvoje 73-godišnjaka.

Sada je, pak, na svjetlo dana dospio podatak da su se počeli viđati 2021.: glumac ju je vodio na romantične večere u njujorški restoran Wolseley, smješten samo nekoliko koraka od svog njujorškog stana. Susreti u restoranu postali su učestali i tako su se gradom počele širiti glasine o novom paru. Formalnu objavu da se razvodi od Shelbyja Bryana, proslavili su na romantičanom odmoru u Rimu.

image
ANGELA WEISS AFP

I dok se s obje strane službenim kanalima šalje poruka da su Anna i Bill samo prijatelji i da je njihov odnos isključivo platonski, njihovo zajedničko pojavljivanje je bilo pomno isplanirano - jer poznato je da Anna Wintour sve kontrolira, pa čak i svoje svakodnevne obaveze u minutu. S obzirom na to da svoj privatni život odbija komentirati, možda je to bio njezin način da kaže da je - zapravo zaljubljena.

Linker
25. travanj 2024 04:48