POZDRAV S LOPUDA

Preplanuo, sretan i zaljubljen: Goran Bogdan opustio se na krajnjem jugu Dalmacije s djevojkom

Popularni glumac s djevojkom Jovanom Stojiljković bio je specijalni gost organizatora 3. Ponta Lopud Film Festivala.

Preplanulog tena sa širokim osmijehom na licu blistao je 42-godišnji glumac Goran Bogdan na svečanom otvorenju 3. Ponta Lopud Film Festivala u društvu svoje partnerice, 31-godišnje beogradske glumice Jovane Stojiljković. Upoznali su se na snimanju srpskog TV serijala “Senke nad Balkanom” prije sedam godina, a zajedno su glumili i u Matanićevom serijalu “Područja bez signala”.

"Bilo je to jedno od najljepših snimanja u mojoj karijeri i osjećala sam veliko zadovoljstvo što opet radimo zajedno jer je stvarno dobar glumac. Znam da sam subjektivna, ali doista mi je drago kada s njim mogu dije­liti kadar. Ugodno mi je jer osjećam njegovo povjerenje", izjavila je Jovana Stojiljković koja je s Goranom Bogdanom specijalna gošća organizatora.

image

Edward Norton, Urszula Pontikos i RubenOstlund

JOHN PAVLISH

Treći Ponta Lopud Film Festival ponovno je na krajnjem jugu Dalmacije okupio proslavljene filmaše iz regije i cijelog svijeta, te pretvorio otok u dubrovačkomu akvatoriju u kreativno središte filmskih profesionalaca, koji ondje razmjenjuju iskustva i ideje, te sudjeluju u masterclassovima i stručnim programima. Među predavačima su ove godine, proslavljeni američki glumac Edward Norton, švedski redatelj Ruben Östlund i poljska direktorica fotografije Urszula Pontikos.

image

Beogradski glumac Milan Marić

JOHN PAVLISH

"Snimanje filmova je zanat, vrlo tehnička stvar i rekao bih da mi kao oni koji se time bavimo, ne pričamo dovoljno jedni s drugima. Zato je sjajno okupiti ljude i pričati o snimanju filmova. Većina festivala je natjecateljskog karaktera, stoga mi se sviđa ideja razmjena ideja i tehnika stvaralaštva", rekao je Edward Norton.

image

Lepa Brena i FrancescaT hyssen-Bornemisza

JOHN PAVLISH

O svojoj ulozi na Ponta Lopud festivalu Urszula Pontikos je izjavila: "Kada sam se upisala u filmsku školu, upoznala sam Ninu Kellgren, koja je ujedno i moj mentor i od koje sam puno naučila. Ovdje ću upoznati fantastične žene, direktorice fotografije iz regije i mislim da ćemo provesti divnih nekoliko dana učeći jedne od drugih."

image

Tilda Grossel Bogdanović i Mirsad Purivatra

JOHN PAVLISH

Ruben Östlund rekao je kako se nada da će potaknuti sudionike masterclassova da se otvore i budu transparentni. "Kad sam bio mlađi učili su nas da ako je netko kreativni genij, ne govori o tome na čemu radi dok ne budu spreman isprezentirati remek djelo – ja pokušavam apsolutno obrnuto. Pričati sve i svakome o čemu radiš. Veseli me što ću polaznicima svog masterclassa predstaviti svoje nove projekte, a isto tako volio bih govoriti o iskustvu gledanja filmova te potaknuti ljude da govore o kinematografiji u smislu gledanja filmskog sadržaja – zajedno. Kada to činimo, mijenja se način na koji obrađujemo sadržaj u odnosu na usamljeno sjedenje pred ekranom."

image

Filmovi se gledaju na otvorenom

JOHN PAVLISH

Organizator festivala Miro Purivatra nije krio zadovoljstvo: "Divno je vidjeti da smo se i treću godinu ovdje okupili. To dokazuje da imamo dobar koncept, da je Ponta Lopud postao istinsko mjesto susreta filmskih umjetnika i profesionalaca. Formirala se lijepa kreativna energija, i što je najvažnije, ovdje vlada prava obiteljska atmosfera i mnogi nam se gosti vraćaju i po treći put. Svim masterima, sudionicima i gostima želimo dobrodošlicu, uspješan i ugodan rad.“ Na tu posebnu energiju i sinergiju lokalnog stanovništva i svih sudionika festivala osvrnula se i suorganizatorica Tilda Grossel Bogdanović: "Svjesna sam da radimo vrhunski kulturni projekt, dolaze nam najveći filmski umjetnici, prate nas ugledni domaći i međunarodni mediji, svoju potporu daruju nam brojni sponzori i partneri, ali iznad svega me raduje, ohrabruje i motivira podrška i povjerenje lokalne zajednice. Svi Lopuđani, oni autohtoni i oni koji su ga odabrali za svoj drugi dom doprinose razvoju i uspjehu Ponta Lopud festivala."

image

Brian_Swardstrom, Mollye Asher, Peter Spears, Juho Kuosmanen, Konstantinos Kontovrakis i Giorgos Karnavas

JOHN PAVLISH

Festival je otvoren projekcijom filma "Oslikani veo" redatelja Johna Currana s Edwardom Nortonom u glavnoj ulozi, a večeras je na plaži hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness na rasporedu projekcija filma "Nakon Lucije" redatelja Michela Franca.

image

Edward Norton, Tilda Grossel-Bogdanović, Urszula Pontikos, Ruben Ostlund i Mirsad Purivatra

JOHN PAVLISH
image

Sudionici glumačkog masterclassa

JOHN PAVLISH
image

Sudionici redateljskog masterclassa

JOHN PAVLISH
image

Sudionice snimateljskog masterclassa

JOHN PAVLISH
image

Edward Norton

JOHN PAVLISH
image

Fatma Hassan

JOHN PAVLISH
image

Atmosfera je odlična

JOHN PAVLISH
Linker
25. travanj 2024 12:10