Našli su se...

Princ Harry u dobrom društvu Tonyja Cetinskog, Slavena Bilića, Mela Gibsona i Johna Travolte!

Odbjegli britanski kraljević posljednji se u nizu odlučio na transplataciji i tako ‘obračunao‘ s frustrirajućim gubitkom kose zbog čega je dva mjeseca izbivao iz javnosti.

Ni princu Harryju​ (37) nije bilo lako ostati ravnodušnim kad je počeo primjećivati prve promjene i znakove na svom tijelu koje neminovno stižu s drugom mladošću, a gubitak kose i ćelavost za njega su, kao i za mnoge druge muškarci, bili glavni razlozi frustracija. U protekla dva mjeseca, koliko je izbivao iz javnosti, odbjegli britanski kraljević stvari je čini se stavio pod kontrolu i preokrenuo trend, pa njegovo nekoć prilično ogoljeno vlasište sad krasi nova kosa koja će s vremenom još - nabujati.

image

Snimljen prije nekoliko dana Harry doista ima više kose.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Promjena je postala očita kad se princ Harry pojavio na virtualnoj konferenciji o mentalnom zdravlju koju je organizirala kompanija BetterUp, čiji je on izvršni direktor, pa je mnogima više od njegovih riječi odjeknuo kraljevićev novi kosmatiji imidž. Upućeni tvrde da je to rezultat estetskog zahvata transplantacije kose, o čemu se lani naveliko pisalo u trač rubrikama svjetskih medija.

Iz upućenih krugova tvrde da je princu Harryju dojadilo svoje probleme rješavati češljanjem, učvršćivanjem i navlačenjem riđih kovrči preko ogoljenog dijela, te da je upravo to bio glavni razlog što se odlučio na operaciju. Trenutačno je u fazi početka rasta nove kose, a za otprilike pola godine moći će se pohvaliti izvornom bujnošću svoje kose na tretiranom dijelu vlasišta.

Posljednji u nizu hrvatskih celebrityja koji se odlučio na presađivanje folikula je 52-godišnji rovinjski pjevač Tony Cetinski. Popularni Tony je jesenas objavio fotografije iz sale za estetsku kirurgiju i to popratio prigodnom porukom.

"Već dugo sam imao želju otići na transplantaciju kose i sretan sam što radi toga nisam morao otputovati izvan granica Lijepe naše", napisao je pjevač i pritom se našalio kako "malo glumi da ga ne boli" dok mu doktorica u plavoj kirurškoj kuti buši kožu na glavi za nove vlasi.

Čitajte i: Ni njemu nije lako: Princ Harry o burnoutu, mentalnom fitnessu i radu na sebi

image

Gitarist, skladatelj i jedan od osnivača Parnog Valjka otvoreno je govorio o zahvatu.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Prije dvije godine je medijsku buru svojim priznanjem o transplataciji kose izazvao 68-godišnji zagrebački gitarist, skladatelj i producent Husein Hasanefendić Hus, tvorac najvećih hitova Parnog valjka. Popularni Hus se novom kosom počastio povodom odlaska u mirovinu, gdje je završio po sili zakona nakon što je proslavio 65. rođendan, ali je usprkos tome nastavio skladati, pisati pjesme i nastupati.

"Mnogi mi govore da sam se promijenio i to je istina. Ne sjećam se kad sam bio u boljoj formi - i fizički i psihički. Svakog jutra se razgibavam i odradim seriju vježbi snage, što mi je pomoglo da smršavim deset kilograma. Osim toga, pazim što jedem i pijem pa sam iz prehrane izbacio kruh, pivo i gazirane napitke", izjavio je glazbenik i dodao kako je njegovu izgledu vječitog mladića znatno pridonijela i nova frizura.

"Estetski kirurzi su mi dopunili dijelove vlasišta s prorijeđenom kosom. I to minimalno invazivnom metodom, u kojoj se folikuli uzimaju iz donorskih područja gdje je kose više nego dovoljno", dodao je Hus koji je nakon uspjele operacije bio mnogo zadovoljniji vlastitim izgledom zbog čega se i subjektivno bolje osjećao.

image

Nogometni trener Slaven Bilić "promijenio" je imidž 2016.

ANL/SHUTTERSTOCK

Kad se s novopresađenom kosom pojavio u televizijskom studiju britanske ITV koja ga je angažirala kao stručnog komentatora za praćenje turnira Europskog nogometnog prvenstva 2016. legendarni nogometaš i trener Slaven Bilić (53) nije prošao nezamijećen. Uz ostale novi imidž je prokomentirao i Bilićev kolega, bivši engleski nogometni reprezentativac i komentator BBC-a Gary Lineker (61).

"Većina menadžera pod pritiskom izgubi kosu, ali Slaven Bilić ju je, čini se, dobio", izjavio je Lineker i zakotrljao lavinu reakcija na društvenim mrežama.

image

Kosmati John Travolta u prosincu 2018.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Val promjena zahvatio je i strane zvijezde, a neki od njih su čak i objavili koliko su platili zahvat.

Američki glumac John Travolta (67) u mladosti je bio prepoznatljiv po gustoj crnoj grivi koja mu je bila zaštitni znak u filmskim uspješnicama "Groznica subotnje večeri" i "Briljantin" koje su ga proslavile. Kosu je počeo gubiti u svojim četrdesetim godinama, a dva desetljeća kasnije gubitak je bio toliki da je za slavnog glumca jedino rješenje bilo - brijanje na ćelavo. Na kraju se 2016. ipak odlučio za - kiruršku transplantaciju i zbog te odluke nije nikad požalio.

Čitajte i: Top sedam financijskih domina: Tko su moćne žene o čijem novcu ovise njihovi partneri

image

Mel Gibson i Frank Grillo na snimanju filma ‘Boss Level‘ 2021.

HULU/MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Proslavljeni glumac i redatelj Mel Gibson (66) kosu je počeo gubiti na kruništu, a kad su mu prepoznatljive kovrče prorijedileproblem je riješio brzo i efikasno - presađivanjem.

Legendarni engleski nogometaš Wayne Rooney (36) jedan je od muškaraca kojima je ćelavost zaprijetila u cvijetu mladosti. Transplataciji se podvrgnuo 2011., a javnost je unaprijed na Twitteru obavijestio da će ga navedeni estetski užitak koštati šezdesetak tisuća funti, čime je stekao dodatne simpatije navijača.

image

Matthew McConaughey, The Edge i Bono Vox na premijeri filma ‘Sing 2‘ u prosincu 2021. u Los Angelesu.

KATHY HUTCHINS/SHUTTERSTOCK

Holivudski glumac Matthew McConaughey (52) prije 17 godina je presađivanjem pojačao gustoću svog vlasišta i to baš uoči izbora za najseksi muškarca na svijetu po izboru časopisa People. Nakon pobjede u tom prestižnom izboru na Peopleovoj je naslovnici zablistao s novom frizurom.

Linker
18. travanj 2024 22:31