Ljubav je na Dravi

Privatna strana osječkog gradonačelnika: U suprugu se zaljubio još u srednjoj školi, a ovog ljeta prvi put će postati otac

Ivan Radić, najmlađi gradonačelnik u povijesti Osijeka, strastveno voli svoj rodni grad, a još više suprugu Ivu, s kojom iščekuje rođenje sinčića.

Novom energijom preplavio je svoje sugrađane i rodni Osijek, a nova energija uskoro stiže i u dom izabranog gradonačelnika, 33-godišnjeg magistra ekonomije Ivana Radića.

Najmlađi gradonačelnik slavonske metropole u njezinoj povijesti i njegova supruga, odvjetnica Iva Kovačev Radić, ovog će ljeta postati roditelji.

U iščekivanju rođenja sinčića upravo preuređuju stan u središtu Osijeka, kako bi potpuno spremni dočekali dolazak svog prvog djeteta.

Premda Iva dobro podnosi trudnoću, posljednjih mjeseci prema savjetu liječnika preventivno izbjegava gužvu, buku i nepotrebni stres pa se zbog toga nije pojavila u izbornom stožeru na proslavi suprugove najvažnije političke pobjede.

Čitajte i: Ljudi za neka nova vremena! Tomaševići žive u 40-ak kvadrata, a supružnici Puljak u borbu su ušli zbog svoje djece

image
Ivan Radić najmlađi je gradonačelnik u povijesti Osijeka.
VLADO KOS/CROPIX

Ljubav iz srednje škole

Ivan i Iva Radić upoznali se u osječkoj Matematičkoj gimnaziji, u kojoj su pohađali isti razred, a prohodali su uoči mature i otada su nerazdvojni, pa če iduće godine proslaviti petnaest godina veze. Nakon mature Ivan je upisao studij građevine, no magistrirao je ekonomiju i započeo političku karijeru, dok se Iva nakon studija prava posvetila odvjetništvu.

Vjenčali su se u listopadu 2018. u Osijeku, gradu čije ulice, 17 gradskih parkova i promenadu uz Dravu vole najviše na svijetu, a najdraže mjesto za zajedničke šetnje im je Tvrđa - barokni grad tvrđava iz 18. stoljeća.

Ivan je sentimentalno najviše vezan uz Mošu, gradsko naselje u kojem je odrastao s roditeljima Anicom i Juricom te tri godine mlađim bratom Krešimirom, diplomiranim građevinskim inženjerom, a kao tinejdžer hrabrost je dokazao skokom s visećeg pješačkog mosta u Dravu.

Čitajte i: Čitajte i: Tomislav Tomašević otkrio kako je osvojio suprugu Ivu: ‘Nije mislila da sam materijal za vezu...‘

Osim politike, velika strast mu je košarka, koju je kao mladić trenirao; voli i nogomet te ne propušta utakmice NK Osijeka, za koji navija od djetinjstva. Stoga je siguran da će na novi osječki stadion Pampas, čija je gradnja u tijeku, jednog dana voditi sinčića, što jedva čeka i čemu se posebno veseli.

U novom broju magazina Gloria donosimo detalje iz privatnih života i prvih poteza ostalih novih gradonačelnika - Tomislava Tomaševića, Marka Filipovića i Ivice Puljka!

image
Gloria produkcija
Linker
14. travanj 2024 08:52