Fanovi ovo moraju pogledati!

Projekt Eurosong: Film o fenomenu koji je oduševio čak i Willa Ferella pogledajte na Netflixu!

Najpoznatije glazbeno natjecanje u Europi je, naravno, Eurovizija, a euforija koja se u svibnju širi preplavila je čak i poznatog glumca. Ususret subotnjem finalu koje možete pratiti live na portalu Gloria.hr, pravo je vrijeme da pogledate ovaj zabavni film koji je nastajao čak 22 godine.

Ključni događaj koji svake godine uzbuđeno prate milijuni Europljana je, naravno, Eurovizija. Ovo natjecanje, u koje su uključene gotovo sve zemlje Europe, ali i neke drugih kontinenata, iz godine u godinu uzbuđuje brojne obožavatelje, a pjesme koje se tamo mogu čuti vrte se na radijskim postajama tijekom cijele godine.

Iako ga neki i preziru te prozivaju zbog kiča i inih stvari koje su postale zaštitni znak, posljednjih nekoliko godina, natjecanje za najbolju pjesmu Eurovizije svake godine prikupi značajan broj novih obožavatelja, a među njima je i američki glumac, redatelj i komičar Will Ferrell.

image

Naime, kada je u ljeto 2020. godine izašao film Willa Ferrella, američka je publika po prvi puta doznala za fenomen Eurosonga.

JOHN WILSON/AFP/PROFIMEDIA

Naime, kada je u ljeto 2020. godine izašao film Willa Ferrella, Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, američka je publika po prvi puta doznala za fenomen Eurosonga, a brojni su gledatelji bili oduševljeni prvim filmom koji prati njihovo omiljeno glazbeno natjecanje. Kako i ne bi, kada ga je režirao te glavnu ulogu odigrao jedan od najpoznatijih komičara na svijetu kojega je fenomen ovog europskog natjecanja u najmanju ruku iznenadio.

image

Osim što na genijalan način prikazuje omiljeni europski događaj u godini, u Ferrellovom se filmu pojavljuju i brojni pobjednici prošlogodišnjih natjecanja.

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Konstrakta izborila finale! U infarktnoj završnici srpska predstavnica posljednja slavila

Willova priča s Eurosongom započela je 1998. godine kada je glumac po prvi puta posjetio obitelj svoje supruge Vivece Paulin u Švedskoj. Bilo je to baš u svibnju, kada se omiljeno glazbeno natjecanje tradicionalno održavalo, a Ferrella je oduševila euforija koja je preplavila Šveđane, kao i napeta neizvjesnost glede pobjednika za koje glasaju osobe iz drugih europskih zemalja

"Posjetili smo njezinu obitelj u Švedskoj i njezin nas je rođak pozvao na večeru, na što je moja supruga odgovorila kako bi bilo super da zajedno gledamo Eurosong. Naravno, pitao sam je što je to, a nekoliko sati kasnije samo sam razmišljao kako o tome treba snimiti film", kazao je Ferrell za Golden Globes.

image

Ključni događaj koji svake godine uzbuđeno prate milijuni Europljana je, naravno, Eurovizija.

NETFLIX - GARY SANCHEZ PRODUCTIO/AFP/PROFIMEDIA

Dodao je i kako mu je najteže bilo pronaći način kako nešto tako "europsko" prenijeti američkoj publici, a u tome mu je pomogao koscenarist, Andrew Steel. Od ideje do realizacije trebale su im 22 godine.

Will tumači glavnu ulogu smotanog Larsa, Islanđanina koji čitav život sanja da predstavlja svoju zemlju na Eurosongu. Nakon što svi kandidati za nacionalnog predstavnika dožive nesreću na slavljeničkom brodu, Lars i njegova prijateljica Sigrit (utjelovljuje je Rachel McAdams) doista dobiju priliku nastupiti na natjecanju.

image

Will tumači glavnu ulogu smotanog Larsa, Islanđanina koji sanja da predstavlja svoju zemlju na Eurosongu.

NETFLIX - GARY SANCHEZ PRODUCTIO/AFP/PROFIMEDIA

Ferell je 2014. godine otputovao u Kopenhagen kako bi po prvi puta imao priliku natjecanje gledati uživo. Te je godine pobijedila Conchita Wurst, koja je i glumcu bila jedan od favorita, a iskustvo je opisao kao nešto potpuno drugačije od bilo kojeg showa koji je imao prilike gledati pa mu je uvelike pomoglo i prilikom pisanja scenarija. Osim što na genijalan način prikazuje omiljeni europski događaj u godini, u Ferrellovom se filmu pojavljuju i brojni pobjednici prošlogodišnjih natjecanja.

Linker
23. travanj 2024 12:16