POVRATAK TARGARYENA

Prve fotke sa snimanja Zmajeve kuće, serije koja otkriva što je bilo prije Igre prijestolja

U kolovozu na HBO-u počinje prikazivanje ‘Zmajeve kuće‘, ishodišta ‘Igre prijestolja‘, jednog od najpopularnijih i najnagrađivanijih serijala u povijesti televizije.

Obožavatelji Igre prijestolja jedva čekaju početak prikazivanja novog dramskog serijala Zmajeva kuća (The House of the Dragon) koje je najavljeno za 22. kolovoza na platformama HBO Max i HBO kanalu. Radnja serijala od deset epizoda temelji se na knjizi Vatra i krv Georgea R. R. Martina, a odvija se dva stoljeća prije zbivanja iz Igre prijestolja i donosi fascinantnu priču o dinastiji Targaryen.

U glavnim ulogama nastupaju Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans, a režiju potpisuju Clare Kilner i Geeta V. Patel, te Greg Yaitanes koji je ujedno i izvršni koproducent Zmajeve kuće.

image

Engleska glumica Emma D‘Arcy

WARNERMEDIA

Engleski glumac irskog podrijetla Paddy Considine igra kralja Viserysa Targaryena, kojeg su lordovi Westerosa odabrali za nasljednika starog kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Drag, topao i pristojan čovjek, Viserys samo želi nastaviti nasljeđe svog djeda. No, dobri ljudi nužno nisu dobri kraljevi.

Engleski glumac Matt Smith je princ Daemon Targaryen, mlađi brat kralja Viserysa i nasljednik prijestolja. Ratnik bez premca i jahač zmajeva, Daemon je pun prave zmajske krvi. No, izreka kaže da svaki put kad je Targaryen rođen, bogovi bace novčić.

image

Glumica Olivia Cooke

WARNERMEDIA

Glumici Oliviji Cooke pripala je uloga Alicent Hightower, kćeri Otta Hightowera. Ona je najšarmantnija žena u svih Sedam Kraljevstva, odgajana u Crvenoj utvrdi, u blizini Kralja i njegovog najužeg kruga, puna je i gracioznosti i političke oštroumnosti.

Čitajte i: Nije Bruce Willis jedini, i ove su zvijezde morale ponovno učiti čitati, hodati i govoriti

Njezina kolegica Emma D’Arcy igra princezu Rhaenyru Targaryen, kraljevu prvorođenu kćer čiste Valyrianske krvi, koja je uz to i jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da posjeduje sve potrebne vještine, znanja i karakterne osobine potrebne za uspjeh, no na svoju žalost nije se rodila kao muškarac.

image

Sonoya Mizuno igra Mysariju

WARNERMEDIA

Steve Toussaint je Lord Corlys Velaryon, u društvenim krugovima poznatiji kao Morska zmija. Lord kuće Velaryon baštinik je valyrianske krvi i tradicije, stare kao i kuća Targaryen. Najpoznatiji morski pustolov u povijesti Westerosa stekao je bogatstvo veće i od Lannistera, te izgradio najveću mornaričku flotu u poznatom svijetu.

Eve Best je princeza Rhaenys Targaryen, jahačica zmajeva i žena lorda Corlysa Velaryona. Zovu je opisnim nadimkom ‘Kraljice koja nikad nije bila‘, jer nije dočekala svoj red za prijestolje: Velikom vijeću više se svidio njen rođak Viserys, jer je bio muško.

image

Matt Smith je princ Daemon Targaryen

WARNERMEDIA

Fabien Frankel je Ser Criston Cole, dornskog porijekla, pučki sin sluge lorda Blackhavena. Cole nema prava ni na titulu ni na zemlju, posjeduje samo svoju čast i nadnaravne vještine s mačem.

Sonoya Mizuno je Mysaria, koja je u Westeros došla praznih ruku, a prodana je više puta nego što pamti. Mogla se pokoriti, ali umjesto toga postala je najpouzdanija i najnevjerojatnija saveznica princa Daemona Targaryena, prijestolonasljednika.

Čitajte i: GORAN VIŠNJIĆ U LJUBLJANI SE SUSREO S KARIZMATIČNIM INDIJSKIM DUHOVNIM GURUOM

Rhys Ifans kao Otto Hightower. Kraljeva ruka, Ser Otto vjerno i odano služi svom kralju i kraljevstvu. Iz njegove perspektive kraljevstvu je najveća prijetnja kraljev brat Daemon i njegova uloga nasljednika prijestolja.

image

Glumac Paddy Considine zablistao je u ulozi nasljednika starog kralja

WARNERMEDIA

S brojnim sporednim likovima ovo su nositelji priče i protagonisti novih nevjerojatnih zapleta koji nas očekuju ovog ljeta.

Linker
18. travanj 2024 23:36