otvoreno o prekidu

Prvo solo ljeto Ivane Kindl nakon 15 godina: ‘Putujem, družim se. Ulove me i faze sjete‘

Pjevačica je nakon nekog vremena otkrila i čari solo života, a iznova se uvjerila u onu uzrečicu da kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore.

Ivanu Kindl ulovili smo u kratkom boravku u Velikoj Gorici, netom se vratila s odmora u Malom Lošinju, a prije brojnih nastupa koji je čekaj. Kaže u svom gradu ovih dana snima spot za duet s Petrom Antolić.

"Ljeto mi brzo prolazi jer sam imala dosta nastupa, svako malo sam na putu. Uskoro imam nastupe po Dalmaciji, a početkom rujna nastupam na kajkavskom festivalu u Krapini u duetu s Gazdama i na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi. Otkad je pandemija splasnula svirke su na sreću eskalirale, lipanj je bio doslovno krcat", kazala je Ivana u razgovoru za Gloria.hr.

No, ovo ljeto je, osim povećanog obujma posla, za pjevačicu posebno i po činjenici da ga nakon 15 godina provodi solo.

"Idem na jezero Čiče, vozim bicikl,družim se s prijateljima, gledam serije i uživam s mačkama svojim", opisala je kako najradije krati slobodno vrijeme. "Priviknula sam se na solo život, nije mi prvi put jer sam dolaskom u Zagreb dugo živjela solo. U pokretu sam pa nema puno vremena za razmišljanje, osim starih prijatelja upoznala sam i nove ljude s kojima se družim. Godinama sam ionako išla sama na more pa mi to nije ništa novo", otkrila je Ivana.

image

Ivana Kindl na jesen objavljuje 5. album ‘Put ka sebi‘

PRIVANTNA ARHIVA

Kao i o brojnim stvarima iz privatnog života Ivana je i o prekidu prošle zime govorila otvoreno i bez mnogo mistifikacije. Nakon nekog vremena, kaže, otkrila je i čari solo života, a iznova se uvjerila u onu uzrečicu da kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore.

"U početku sam se emotivnije navikavala na situaciju, sad kad je već skoro godina dana prošlo, lakše je. Puno više putujem, družim se s ljudima, no volim ja i trenutke kad sam sama sa sobom i mačkama. Još uvijek traje faza ‘čišćenja‘ tako da ne ulazim u nikakve ljubavne odnose, to će sigurno potrajati još", objasnila je Ivana.

image

Pjvačica je ljetovala u Malom Lošinju, kojem se godinama vraća

PRIVANTNA ARHIVA

Naravno da o i u svemu, tako i u promjeni ljubavnog statusa nakon toliko godina postoje - dobre i loše strane.

"Pa super je koliko sam novih ljudi upoznala, stvorila neka nova prijateljstva i ljude koji su stvarno tu uvijek. Kad živiš s nekim u vezi dugo onda u nekom trenutku pomisliš da više ništa nećeš moći sam, ali to je zabluda", kazala nam je što joj je u svemu najbolje, a zatim je otkrila i što joj je najgore.

"Prolaze me još emotivne faze, kad se sjetim lijepih trenutaka pa me uhvati sjeta, prijatelji su tu da me tješe kad me ulovi usamljenost. Imam prekrasnu susjedu s kojom sam se skompala, koja mi čuva mačke kad sam na putu, vrata do vrata smo skoro na katu pa smo tu jedna za drugu", iskrena je Kindl.

image

Ovog ljeta još uvijek se ‘emotivno čisti‘ od duge veze

PRIVANTNA ARHIVA

Ove godine Ivana obilježava i veliki jubilej, naime slavi 20. godina svoje diskografske karijere i tim povodom za jesen najavljuje izlazak svog petog albuma "Put ka sebi".

"Puno vremena je prošlo od zadnjeg studijskog albuma tako da jedva čekam. Službeno sam obljetnicu proslavila prekrasnim koncertom u atriju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici, a budući da je jesen neizvjesna opet zbog korone ne planiram ništa veliko tako da se ne razočaram ako dođe do otkazivanja", objasnila je glazbenica.

image

Ivana Kindl ove godine obilježava 20 godina karijere

NICOLAS DIAMANE

Znakovito im albuma je odabrala kako kaže, jer su joj stigle godine u kojima se čovjek osvijesti po pitanju mnogih stvari.

"Bolje se poznajem, bolje ljude poznajem, ne nerviram se oko gluposti i radim na sebi. Album će sadržavati 10 pjesama, stilski je pop s primjesama elektronike, r‘n‘ba, funka. Nema tipičnih balada, uglavnom su sve pjesme u čvrstom grooveu, baš kako volim", zaključila je Ivana Kindl.

Linker
17. travanj 2024 05:59