VODITELJ TLZP-A

S Filipom Detelićem razgovarali smo o poslu, ljubavi, ali i hoće li mu djeca krenuti njegovim stopama

Novi voditelj showa "Tvoje lice zvuči poznato", glumac Filip Detelić, član je ansambla zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, gdje je sazrio i kao redatelj predstave koja ga je mnogo naučila o ljubavi - primjerice, nevjera je nedopustiva, a ako do nje dođe, treba paziti da se za nju ne sazna.

Odrastajući u Velikoj Gorici, 35-godišnji glumac Filip Detelić još je kao učenik srednje ekonomske škole oduševljavao svojim zabavljačkim talentom koji je prepoznala i ohrabrivala profesorica hrvatskog jezika te ga usmjerila prema glumi. U svojoj "ludoj" glavi, kako je sam opisuje, ima sto planova, a jedan od njih će se uskoro realizirati - kao jedan od voditelja u novoj sezoni showa "Tvoje lice zvuči poznato" na Novoj TV.

image

Filip Detelić

DARKO TOMAŠ/CROPIX

"Recimo to ovako, bio sam najglasniji u razredu i uvijek sam zbog toga, po kazni, sjedio u prvoj klupi. Onda su me jednoga dana pozvali u dramsku grupu, da me se tamo disciplinira, i s njima sam proveo 3. i 4. razred srednje. Tada se dogodila ljubav prema glumi. I onda mi je profesorica jedan dan rekla "veliku" istinu, da u Zagrebu postoji Akademija dramske umjetnosti i da se tamo mogu školovati za glumca. Smiješno mi je danas to što kao srednjoškolac nisam ni znao za Akademiju, no kao obitelj nemamo veze s umjetnošću: mama mi radi u banci, a otac s djecom s posebnim potrebama", rekao je Filip, kojem je studij glume bio jedini logičan nastavak tinejdžerskih interesa.

image

Novi je voditelj osme sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato"

DARKO TOMAŠ/CROPIX

Da nije postao glumac, kaže, bio bi nogometaš četvrte lige, no srećom, nakon diplome postao je član ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh. U svojoj "ludoj" glavi, kako je sam opisuje, ima sto planova, a jedan od njih uskoro će se realizirati. Od ove nedjelje, naime, gledat ćemo ga u tandemu s kolegom Igorom Mešinom kao voditelja u novoj sezoni showa "Tvoje lice zvuči poznato" na Novoj TV.

image

Da nije postao glumac, kaže, bio bi nogometaš četvrte lige

DARKO TOMAŠ/CROPIX

"Često sam gledao "Tvoje lice zvuči poznato"... Kad se natjecao Mario Petreković, za njega sam navijao s posebnom radošću, jer takvi kao on se ne rađaju dva puta", istaknuo je Filip Detelić, dodajući da više od glume ipak voli svoj privatni život. Iako više nije u vezi s dugogodišnjom partnericom, u idiličnim su odnosima i složni u odgoju dvoje male djece.

image

Gledat ćemo ga u tandemu s kolegom Igorom Mešinom

DARKO TOMAŠ/CROPIX

"Imamo osmogodišnju kćer Doru i dvije godine mlađeg sina Tina, koji su mi veliki izvor radosti. Mali je za sada uvjereni breakdancer, a kći je uvjerena da će biti učiteljica. Ja, doduše, u njoj prepoznajem žar i dar za kazalište, u koje voli dolaziti sa mnom i prisustvovati našim probama", objasnio je glumac, koji u kazalištu Kerempuh trenutačno igra u nekoliko predstava: "Škrtac", "Bilježnica Robija K.", "Gruntovčani", "Ožalošćena porodica", "Subota, nedjelja i ponedjeljak", a okušao se i kao redatelj jer to zanimanje vidi kao logičnu ekstenziju glumačkog posla. Kroz svoju prvu režiju u Kerempuhu naučio je i jednu važnu životnu lekciju.

image

Ima osmogodišnju kćer Doru i dvije godine mlađeg sina Tina

DARKO TOMAŠ/CROPIX

"Kako druga polovica voli" moj je prvi redateljski pothvat s komadom koji sam igrao i volio još kao student. Bio je veliki zalogaj samog sebe režirati, ali uz odličan tim taj sam posao ipak obavio zadovoljavajuće. Predstava je to o ljubavnim odnosima, strahovima, sumnjama... a taj dramski komad može nas mnogo naučiti o ljubavi. Primjerice, nemojte varati jedni druge, a ako to već radite, nemojte da se sazna", pojasnio je. Uz pripreme showa angažiran je i u novoj predstavi koja će biti premijerno izvedena na Dan žena. Za nju se svako jutro priprema voćnim doručkom i laganim upjevavanjem. No, to ne znači da će u "Tvoje lice zvuči poznato" zapjevati - to bi, kaže, moglo ozbiljno naštetiti ovom zabavnom showu.

Linker
24. ožujak 2024 09:30