MAJČINSKE BRIGE

Scarlett Johansson ‘zasjenio‘ sinčić Cosmo: ‘Na setu filma prava zvijezda je bio on, a ne ja‘

Američka glumica majka je dvoje djece i zvijezda znanstvenofantastične komedije "Asteroid City", koja u kina dolazi 23. lipnja.

Na njujorškoj premijeri filma "Asteroid City" na kojoj se okupila holivudska glumačka krema koju predvode Scarlett Johansson, Tom Hanks, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Jeff Goldblum, Margot Robbie, Maya Hawke, Matt Dillon, Willem Dafoe, Edward Norton, Adrien Brody i Steve Carell, najčešće pitanje bilo je: "A gdje je Cosmo?" Pitanje je, dakako, bilo upućeno 38-godišnjoj Scarlett Johansson, koja je sinčića Cosma rodila u kolovozu 2021., u svom trećem braku s američkim komičarem, glumcem i književnikom Colinom Jostom.

Sinčića je, naime, u jastuku za novorođenčad vodila sa sobom na snimanje znanstveno-fantastične komedije redatelja Wesa Andersona, čija se radnja vrti oko filmske ikone iz pedesetih i konvencije mladih astronoma u američkoj pustinji, a prekidaju je neobični događaji koji će zauvijek promijeniti svijet.

image

Scarlett Johansson

DIA DIPASUPIL GETTY IMAGES VIA AFP

"Na setu filma prava zvijezda je bio Cosmo, a ne ja. Svi su ga željeli držati u naručju, ljubili su ga i dragali, a on je kao pravi mali frajer uživao u pažnji svih prisutnih. Prekrasno je i drago dijete, uvijek je dobre volje, a kad sam ja morala pred kamere čuvao ga je tata", izjavila je Scarlett Johansson, koja ima i osmogodišnju kćer Rose, koju je dobila s bivšim suprugom, francuskim novinarom i publicistom Romaniom Dauriacom.

Roditelji su sinčiću ime odabrali prema cvijetu iz roda uresnica (cosmos), koji raste u Sjevernoj i Južnoj Americi, a glumica se već sada priprema za najintenzivniju i najživahniju fazu roditeljstva. "Prema mom iskustvu s djecom je najkompliciranije oko treće godine života. S kćeri Rose je treća godina stvarno bila teška i tek tada sam shvatila o čemu druge majke pričaju. Preko noći sam se našla u mreži ucjena, odbijanja i emocionalnog zlostavljanja, ne znam kako bih to drukčije nazvala. Dotad milo dijete iznenada se promijenilo, počelo izvolijevati i zahtijevati svoja prava, to je bilo lud", ispričala je Scarlett Johansson.

image

Redatelj Wes Anderson s glumcima Scarlett Johansson i Jasonom Schwartzmanom na njujorškoj premijeri

ANGELA WEISS AFP

Dodala je kako je njena kći u toj dobi imala "vrlo intenzivne emotivne promjene" i željela svima šefovati, a uz to je neprekidno mijenjala raspoloženja. A sad se pita hoće li istu priču ponovno prolaziti sa sinčićem Cosmom. A na pitanje kako balansira majčinstvo i izazove glumačke karijere, odgovorila je da balans - ne postoji. Jedino rješenje po njezinom mišljenju je utvrđivanje prioriteta, a djeca su tu uvijek na prvom mjestu.

image

Scarlett Johansson majka je kćerkice Rose i sina Cosma

NO CREDIT/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

"Svoj dnevni raspored iz dana u dan prilagođavam majčinskim obavezama, to je moja strategija preživljavanja. Ako moram birati hoću li ostati doma uz bolesno i uplakano dijete ili otići na posao, dileme nema. A ako snimanje iziskuje dulji izostanak iz kuće, u mom ugovoru uvijek postoji klauzula da me obitelj, suprug i djeca prate na setu, od prvog do posljednjeg dana mog snimanja", kaže Scarlett Johansson.

Linker
25. travanj 2024 08:46