PRIVATNA ARHIVA
VELIKA SREĆA

Šimun Lavljeg Srca vratio se kući nakon pola godine liječenja u SAD-u: ‘Sletio je i pretrčao aerodrom‘

Mali Županjac, Šimun Stojanović, čija su sudbina i tjelesni deformiteti ganuli cijelu Hrvatsku, ponovno je ovog ljeta operiran u Americi. Sada se s obitelji vratio u Zagreb, nakon više od pola godine rehabilitacije u SAD-u i to baš na dan kad je na liječenje u Ameriku otputovala malena Kiara.

Mali Županjac, Šimun Stojanović, čija su sudbina i tjelesni deformiteti ganuli cijelu Hrvatsku, ponovno je ovog ljeta operiran u Americi. Sada se s obitelji vratio u Zagreb, nakon više od pola godine rehabilitacije u SAD-u i to baš na dan kad je na liječenje u Ameriku otputovala malena Kiara.

"Danas smo završili jedno veliko poglavlje u našim životima, Lav je sletjeo i pretrčao aerodrom u Zagrebu uzduž i poprijeko! Mala Kiara danas je na tom istom aerodromu otišla u daleku Ameriku primiti eksperimentalni lijek koji će joj spasiti život. Nadu nam je dala vaša velikodusnost i nesebičnost. Stavljamo je u molitve i nadamo se da će i ona uskoro protrčati istim mjestima na kojima je danas Šima trčao! Sretno malena! Božić neka nam svima donese zdravlje, ljubav, sreću i blagostanje! Nas Božić je već danas započeo. Sve vas volimo", napisali su Šimunovi roditelji u statusu na Facebook stranici "Za Šimunov korak".

U lipnju ove godine obitelj Stojanović otputovala je s malenim u SAD na liječenje, gdje je u srpnju uspješno operiran u Paley Orthopedic & Spine Institutu u West Palm Beachu pokraj Miamija. Oporavak je bio dug, ali uspješan.

Čitajte i: Obitelj malene Kiare broji sate do odlaska u Ameriku: Ona sa sobom nosi crtanke i bojice, a za Božić ima tek jednu želju

Šimun Lavljeg Srca rođen je s nedostatkom 25 kostiju, bez čašice u lijevom kuku i bez lijevog koljena te s deformacijom bedrene kosti. Uz to ima rascjep kralježnice, a ove godine dijagnosticirana mu je epilepsija. Bila je to još jedna u groznom nizu dijagnoza - nakon što su njegova majka Martina (35), policajka, i otac Tomislav (38), građevinar, prošle godine doznali da ponovno moraju s njim u Ameriku.

"Često se pitam jesam li dostojan roditelj ovako posebnog djeteta? Činim li dovoljno i dajem li dovoljno sebe kao roditelj? Nikada neću pronaći taj odgovor, ali jedno znam - Tomislav i ja ćemo biti tu zauvijek, kao stup za oslonac i ruka pomoći kada se poljulja. Njegov osmijeh, upornost i želja za životom će, kao i dosad, biti naša inspiracija da nikada ne odustanemo. Od njega, od života, od nas", napisala je njegova majka ovo ljeto u dnevniku kojeg je vodila ekskluzivno za Gloriju. Opisala je sav sraz emocija, borbe, požrtvovnosti cijele obitelji, no sad sa sigurnošću znaju kako se sve isplatilo.

image

Obitelj Stojanović

DANIJEL SOLDO/CROPIX

Čitajte i: Šimun Lavljeg Srca! Emotivan dnevnik mame Martine: 'Jecali smo i bodrili se, on je borac, on iz svega izađe kao pobjednik'

Maleni je veliki obožavatelj Luke Modriće stoga smo prije koji mjesec i našeg najboljeg nogometaša potaknuli da mu snimi video poruku ohrabrenja.

"Bog Šimune, prijatelju moj, nadam se da si dobro. Znam da si veliki navijač hrvatske reprezentacije i mi smo isto tako tvoji veliki navijači. Želim ti da budeš hrabar i jak kao što znam da jesi. Mi smo svi uz tebe", kazao je, među ostalim, Luka Modrić.

image

Šimun i njegova mama Martina

DANIJEL SOLDO/CROPIX

Čitajte i: 'Luka, ovaj osmijeh mog djeteta ti nikad nećemo zaboraviti': Pogledajte kako Modrić bodri Šimuna, Dječaka Lavljeg Srca

"Luka, šaljemo i mi tebi jednu poruku: hvala ti što uvijek pronađeš vremena staviti osmijeh na nečije lice, ovaj osmijeh mog djeteta ti nikada nećemo zaboraviti. Sve one titule vrhunskog nogometaša ne mogu se mjeriti sa onom jednom, vječnom - a to je da si divan čovjek, velikog srca!", napisala je tada na Facebook stranici Za Šimunov korak mama Martina Stojanović. Sad ga još samo valja upoznati, a to mu je Luka i obećao...

Linker
29. travanj 2024 22:39