NEMA PREDAJE

Slavna pjevačica prvi put u javnosti sa sinovima nakon teške dijagnoze

Kanadska pjevačica Celine Dion nije željela propustiti hokejašku utakmicu u Las Vegasu, gradu u kojem se liječi od teške neurološke bolesti.

Šest mjeseci od nje nije bilo ni glasa, a nakon tri godine se prvi put pojavila na sportskom događaju i izazvala pomutnju u gledalištu. Kanadska pjevačica Celine Dion, koja se dugo bori s teškom neurološkom bolesti, u ponedjeljak se pojavila na hokejaškoj utakmici Montreal Canadiensa i Vegas Golden Knightsa u Las Vegasu, a fotografije i snimke tog događaja odmah su postale viralne. Celine Dion na utakmicu je stigla u pratnji trojice sinova - 22-godišnjeg Renéa-Charlesa, te 13-godišnjih blizanaca Eddyja i Nelsona.

"Moji dečki i ja odlično smo se proveli sinoć na utakmici. Odlična igra i još bolja zabava, želim im sezonu za pamćenje", napisala je Celine Dion u objavi uz zajedničku fotografiju.

"Sjajan posjet na našoj utakmici u Vegasu jučer. Hvala Celine Dion na velikodušnosti. Cijeli tim je jako sretan što smo upoznali tebe i tvoju obitelj", napisala je na svom Instagram profilu Chantal Mashaby, voditeljica odnosa s javnošću kanadskog tima uz objavu zajedničke fotografije sa slavnom pjevačicom.

Nakon utakmice Celine se zaputila u svlačionicu, gdje je pozdravila igrače, a video snimka dobro raspoložene pjevačice oduševila je njezine obožavatelje koji su već dugo zabrinuti za njezino zdravlje.

Claudette Dion, sestra glazbene dive proljetos je progovorila o zdravstvenom stanju, te izjavila da o njoj stalno skrbi njihova sestra Linda, koja je pjevačici stalno na raspolaganju i živi s njom u Las Vegasu. No, njezine prognoze nisu bile optimistične, jer do tog trenutka liječnici nisu uspjeli pronaći učinkovitu terapiju za njezin neurološki poremećaj - sindrom ukočene osobe.

image

Celine Dion u New Yorku 2019.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Dodala je kako Celine Dion ne gubi nadu, te da su joj odmor i povlačenje iz javnosti dobro došli, jer se prvi put nakon dugo vremena napokon - odmorila. "Celine se uvijek forsirala do krajnjih granica, jer je uvijek željela biti najbolja i vrhunska", izjavila je. O svojim zdravstvenim problemima slavna 55-godišnja pjevačica je progovorila sama, a zbog njih je odgodila svoju svjetsku turneju i zagrebački koncert u Areni.

image

Celine Dion se povukla zbog teške neurološke bolesti

CANADIAN PRESS/SHUTTERSTOCK

"Pozdrav svima, žao mi je što mi je trebalo toliko dugo da vam se obratim. Svi mi jako nedostajete i jedva čekam povratak na pozornicu. Kao što znate, moj život je oduvijek bio otvorena knjiga, pa ni sad ne želim ništa skrivati od vas. Već dugo se nosim sa zdravstvenim problemima, a liječnici su mi nedavno dijagnosticirali vrlo rijedak neurološki poremećaj nazvan "stiff person" sindrom ukočene osobe, koji pogađa jednog od milijun ljudi", izjavila je diva krajem prošle godine.

Kako je njezina bolest rijetka i nedovoljno istražena, za nju nema pravog lijeka. Poznato je da najčešće napada žene u dobi od 30 do 60 godina, a simptomi su ukočenost i paralizirajuće grčenje mišića, koja može biti vrlo bolno.

Hoćemo li i kada Celine Dion ponovno gledati na pozornici, zasad se nitko ne usuđuje prognozirati. No, to je bila i ostaje njezina želja, te želja njezinih obožavatelja.

image

Celine Dion

GEORGIA TAYLOR/SHUTTERSTOCK
Linker
25. travanj 2024 08:37