Svadba Beckham-Peltz

Snaha Beckhamovih je razmažena bogatašica: Vjenčanje od 3 milijuna funti bilo je potpuni kaos

Prema tužbi organizatorica na čak 188 stranica, to sigurno nije bilo vjenčanje iz snova. Otac mlade htio ga je otkazati, a Nicola je bila prava razmažena bogatašica - potrošila je gomilu novca na šminku i frizuru, bila je hirovita i gruba prema djelatnicima, a odabrano cvijeće joj nije bilo dovoljno bijelo. Jedini se normalno ponašao Brooklyn, navode.

Kao vjenčanje iz snova činila se trodnevna svadbena svečanost Brooklyna Beckhama, sina Victorije i Davida Beckhama, i Nicole Peltz, bogate američke nasljednice i glumice. Svadba je koštala čak tri milijuna funti, no sada se doznaje da je sve bilo toliko kaotično da ga je i mladenkin otac nazvao "shit show". Koliko je sve bilo dramatično razotkriva tužba na spektakularnih 188 stranica koju su organizatorice vjenčanja Nicole Braghin i Arianna Grijalba podigle na sudu u Floridi i tako uzvratile udarac milijarderu Nelsonu Peltzu (80), Nicolinom ocu, koji je ranije ovog mjeseca tužbom odlučio tražiti natrag svojih 132.000 funti pologa.

image

Gledano izvana, vjenčanje Brooklyna i Nicole bilo je savršeno

IG NICOLA PELTZ

Skupa frizura i šminka

Peltz tvrdi da je dvojac dobio otkaz nekoliko tjedana prije ekstravagantnog vjenčanja održanog u obiteljskoj vili na Palm Beachu, i to zbog navodnih „pogrešaka”. Braghin i Grijalba pak njega nazivaju „nasilnim milijarderom” u protutužbi koju su podigle zbog „kršenja ugovora i miješanja u poslovni dogovor”. Tuže i Nicolu, njezinu majku Claudiju i dizajnera vjenčanja Rishija Patela za odštetu od najmanje 41.000 funti plus troškovi.

U tužbi otkrivaju puno prljavog veša Peltzovih. Kažu da je Nelson htio otkazati vjenčanje, ali ga je supruga preklinjala da to ne učini, kako ne bi upropastio kćerinu karijeru. Nadalje, postojali su i troškovi za koje Nelson nije znao. Nicola je, kažu tužiteljice, potrošila 100.000 dolara na frizuru i šminku, a mama Claudia ih je molila da to ne kažu Nelsonu, jer „bi je ubio i pomahnitao”. Peltzovi su se plašili i toga da će Victoria Beckham doznati za „pogreške” u planiranju vjenčanja, otkriva Daily Mail.

image

Nicola Peltz zaštitno je lice talijanskog brenda GCDS

PROFIMEDIA

Prezauzeta Nicola

Tvrtka Braghin i Grijalbe „Plan Design Events” bila je angažirana u veljači 2022., samo šest tjedana prije raskošnog vjenčanja kojem je prisustvovalo više od 500 uzvanika, uključujući chefa Gordona Ramsaya, glumicu Evu Longoriju, Mel B i Mel C iz Spice Girls, Venus i Serenu Williams itd. Pristale su na naknadu od 264.000 funti, a Nelson Peltz im je kao polog platio polovicu tog iznosa. Posao su preuzele od slavnog planera vjenčanja Prestona Baileyja, poznatog po organizaciji vjenčanja glumaca Catherine Zeta-Jones i Michaela Douglasa, koji je sporazumno otišao nakon godinu dana rada, jer mu je raspored bio „prenatrpan”.

No, dvije su planerice uletjele u pravi kaos – postojali su višestruki popisi gostiju, a mlada je bila „toliko zauzeta” da nije mogla s njima razgovarati telefonski. Sve se vrlo brzo počelo raspadati, pa ni Braghin i Grijalbi koje su 17 godina u biznisu nisu mogle zadržati uzde u rukama.

image

Mladenkin otac Nelson Peltz u golf autiću na svom imanju u Palm Beachu tijekom priprema za vjenčanje

LCD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Samo da Victoria ne sazna

Sudski spisi sadrže stotine e-mail i WhatsApp poruka iz kojih se može vidjeti da su popisi gostiju bili nedovršeni, cvijeće i tortu tek je trebalo srediti, kao i aranžmane za goste, a nisu bili potvrđeni ni frizeri, vizažisti i snimatelji. Tužiteljice su radile, navode, po 17 sati dnevno nastojeći ispuniti zahtjeve klijenata. I svađa koja je, navodno, izbila zato što Nicola nije htjela nositi haljinu iz kolekcije svoje svekrve Victorije Beckham, nego je izabrala Valentinovu kreaciju, prema Braghin i Grijalbi bila je samo pokušaj prikrivanja kaosa pred mladoženjinom obitelji. „I Claudia i Nicola inzistirale su na tome da Victoria Beckham ne može doznati za nikakve pogreške u planiranju vjenčanja njenog sina, uključujući pogreške s popisom gostiju”, navele su.

Otkrile su i kako im je Nicola dan prije otkaza poslala oštru poruku u kojoj piše „Ubijate sve!”. Lijepe riječi imaju samo za Brooklyna kojeg opisuju kao „savršenog gospodina” koji ih je hvalio „zbog svega što čine”.

image

Brooklyn, Victoria i David Beckham; Victoria nije smjela znati što se događa

BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Kao prizor ubojstva

Glasnogovornik Nelsona Peltza izjavio je kako je protutužba organizatorica vjenčanja „puna netočnosti” te da „njihove tvrdnje nemaju osnova”. Ipak, iz tužbe se daju iščitati mnoge pikanterije, pa ako i nisu sve utužive, otkrivaju puno toga o Peltzovima, ponajprije o Nicoli. Ako su istinite, naravno.

Primjerice, popis gostiju često se mijenjao, a Nicola je inzistirala da joj ga šalju jer se odbijala prijaviti u aplikaciju kojom su gosti potvrđivali dolazak. Tražila je e-mail ili SMS, jer ona i njena mama „tako vole”. Poruke su joj često bile pune pravopisnih ili gramatičkih grešaka, kažu tužiteljice. Kada je Brooklyn komentirao kako je sve postalo kaotično, mlada je odgovorila: „O moj Bože, više kao scena ubojstva!”

image
SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Vodeni plesni podij

U jednoj poruci Nicola šalje sliku potpuno ružičastog salona s okruglim rasvjetnim tijelima i pita: „Tko će se pobrinuti da se ovo dogodi za after party? Ovakva svjetla umjesto disko kugle i mješavina boja breskve, marelice i baby ružičaste.” Želi i „vodeni prolaz” i odgovarajući „vodeni plesni podij”.

Glava nije eksplodirala

U tužbi Nelson Peltz spominje „upotrebu alkohola” organizatorica, zato što je Grijalba u jednoj poruci nakon dugog radnog dana napisala: „Sad idem na tekilu, jer će mi glava eksplodirati!”, a Nicola je odgovorila „To, kraljice!!!” Grijalba na Peltzove navode uzvraća da unatoč poruci te večeri nije pila tekilu i da joj „glava nije eksplodirala.”

image

Brooklyn Beckham i Nicole Peltz stižu na brunch tijekom svadbene proslave

LCD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

„Zvat će te moji ljudi”

Kad su zatražile objašnjenje za otkaz, Nelson Peltz je rekao: „Arianna, ne želim razgovarati s tobom, očito neće uspjeti. Reći ću mojim ljudima da ti se jave. Ne volim ovakvu vrstu razgovora”. Okarakterizirale su to kao bogataševo nasilničko ponašanje.

Nije dovoljno bijelo!

Nicola se žalila i da odabrano cvijeće nije dovoljno bijelo. Kad je vidjela fotografije naručenih božura i ruža, poslala je poruku: „Trebale bi biti bjelje. Nisam znala da su ruže krem boje.” Kad su joj planerice rekle da su to male varijacije u boji kako bi se mogao razaznati svaki pojedinačni cvijet, mlada je pitala: „Kako to misliš?”

Burgeri na vjenčanju

Teškoća je bilo i oko izbora glazbenika i oko jelovnika. Brooklyn, koji se inače nije puno uključivao u razmjenu poruka, namjeravao je uzvanicima poslužiti burgere nazvane „Brooklyn” i „Nicola”, a ovaj drugi trebao je biti umotan u zelenu salatu, ne u pecivo. Jedan tip burgera nadobudni je kuhar htio nazvati „Bag It Like Beckham”, no Nicoli se to nije svidjelo i na prijedlog je odgovorila emojiem koji povraća. Grijalba je ukazala na to da burgeri možda neće dobro izgledati na vjenčanju, s čime se Brooklyn složio i odgovorio: „O, sr...., hahaha”.

image

Arianna i Nicole nisu bile spremne za sve što su im priredili Peltzovi

IG PLAN DESIGN EVENTS

„Možemo li im već dati otkaz?”

Nicola u jednoj od prepiski s novim planericama vjenčanja grubo traži da se riješe osoblja koje su angažirali prethodni organizatori. Piše „Mrzim ih” i „Možemo li ih napokon otpustiti”. Žali se kako je jedan od njih spor i piše: „Ne radi vikendom niti kada sunce zađe, ne želi raditi. Iskreno, s... bezveze.” Ljuti se i na budućeg supruga. Dok raspravljaju o popisu gostiju kaže: „Ne vjerujem Brooklynu s tim u vezi. On nema pojma. I nagađa. Trebalo bi pitati asistenta.” Claudiju Peltz pak frustrirali su „ekstra” troškovi zbog angažiranja novih organizatorica. „To sigurno nisam očekivala”, piše.

Koja Meghan?

Nicola je izgubila živce nakon što je saznala da vozač F1 Lewis Hamilton nije potvrdio dolazak na vjenčanje. „Nije odgovorio. Pa objasnite zašto je njegovo ime na popisu. Objasnite zašto ste rekli da je potvrdio”, inzistira. Na majčino pitanje: „Je li Megan dobila pozvinicu?” Nicola odgovara: „Tko je Megan?” Claudia potom pita: „A Harry?” Ostaje nejasno je li riječ bila o Meghan Markle i Harryju, vojvodi od Sussexa.

Linker
22. travanj 2024 16:28