FIFTY FIFTY

Što birate - mjesec dana bez kućanskih poslova ili mjesec izostanka s posla? Poznati parovi otkrivaju svoje odgovore

Tri poznata para otkrila su svoje omiljene, ali i najomraženije kućanstve poslove te pozvali i druge da zaigraju FiftyFifty, društvenu igru za ravnopravniju svakodnevnicu

Činjenica jest kako žene diljem svijeta i dalje rade tri puta više neplaćenih kućanskih poslova od muškaraca. Ususret Danu žena, odlučili smo pobliže vidjeti kako stvari funkcioniraju u Hrvatskoj, a rezultati su itekako pozitivni!

Srećom, rodna ravnopravnost u svakodnevici ipak nije fikcija, a to nam najbolje dokazuju tri para koji su životni i ljubavni uzori svojim brojnim pratiteljima s kojima dijele svoju svakodnevicu.

Naime, IKEA je pred tri para influencera stavila izazov, morali su odigrati društvenu igru koja nam prikazuje upravo ravnopravniju svakodnevicu. Tako su se pred pitanjima o omiljenim, ali i najomraženijim kućanskim poslovima, vremenu koje provode u sređivanju doma te „raspodjeli“ muških i ženskih poslova i brojnim drugima pronašla poznata lica. Kako izgleda kada domaćinstvo preuzmu žene, a kako frajeri?

U 2021. godini zaboravite na rodne uloge, najbitniji su kompromis, poštovanje i ljubav, a to su dokazali naši sugovornici Ana i Bojan Zibar, Nana Nadarević i Silvije Pleština te Lidija i Božo Tomas Matijević. Konačni sud za Lidiju i Božu donio je diplomirani sociolog, Bruno Šimleša, a vi se također možete poigrati uz FiftyFifty, društvenu igru za ravnopravniju svakodnevicu, a pronaći je možete na IKEA Instagram Storyjima. I bez brige, krivi odgovori ne postoje!

Linker
23. travanj 2024 08:41