INTERVJU

Tara Thaller o glumi, oporavku i Jelusiću: ‘Pijem terapiju i dajem tijelu vremena. Dino i ja smo u kontaktu, ponosna sam‘

Iza nje je teško životno razdoblje budući da je tri tjedna na Jordanovcu liječila tešku upalu pluća. No sad uživa na moru, a otkrila nam je i što misli o uspjehu svojeg bivšeg mentora Dine Jelusića.

Novi film Tare Thaller "Svetica nemogućeg" redatelja Marka Raymonda Wilkinsa hrvatsku je premijeru imao na ovogodišnjem Fetivalu tolerancije. Mlada glumica najpoznatija po ulogama u HBO-ovoj seriji "Uspjeh" te ulogom u srpsko-hrvatskoj telenoveli "Pogrešan čovjek", premijeru je zbog bolesti nažalost morala propustiti. Iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac izašla je prije nekoliko dana, a tamo je liječila tešku upalu pluća. S Tarom smo porazgovarali o novom filmu, budućim projektima, o tome kako se osjeća nakon teškog razdobolja, a ponešto je rekla i o svome mentoru Dini Jelusiću s kojim je pobijedila u showu "Zvijezde pjevaju".

U filmu "Svetica nemogućeg" igrate Hrvaticu, kakva je Kristin?

Kristen je mlada djevojka kojoj nije bilo lako u životu, ali unatoč tome zadržala je neku dječju naivnost i zaigranost iako ju je iskustvo poučilo da bude nepovjerljiva. Na prvu ruku hladna i nepristupačna, ali kada se oslobodi iz nje sija svjetlost. Osim toga što je Hrvatica, nisam imala nekih posebnih dodirnih točaka s Kristin.

Koliko dugo ste se pripremali za ulogu, kako ocjenjujete vlastiti nastup?

Za ulogu sam se spremala nekoliko mjeseci online s redateljem, a zatim smo imali nekoliko proba pri samom dolasku u New York. Vlastiti nastup zaista ne mogu ocijeniti, ne mogu biti objektivna, još se navikavam na to da gledam sebe na velikom ekranu.

image
Tara Thaller na premijeri serije "Pogrešan čovjek".
BORIS KOVACEV/CROPIX

Kako je bilo snimati film u New Yorku?

Bilo je to zaista bogato iskustvo, čini mi se da sam toga svjesnija svakim danom koji prođe. Filmska ekipa je bila raznovrsna. Govorio se njemački, engleski, španjolski, jedino sam ja govorila hrvatski. Imali smo puno posla, a malo vremena, kako to obično biva na setovima, ali je atmosfera bila stvarno prijatna i obiteljska. New York kao grad ne znam koga bi ostavio hladnim, ali moram priznati da mi više odgovaraju europski gradovi i kultura.

image
Biljana Blivajs/CROPIX

Sedam mjeseci vas nije bilo na društvenim mrežama, jeste li se uspjeli u tome periodu odmoriti?

Od društvenih mreža jesam, još uvijek mi je čudno biti natrag na društvenim mrežama. Mislim da mi je taj odmor neizmjerno koristio i ohrabrujem svakoga da uzme predah od društvenih mreža kada osjeti da mu je isti potreban.

Čitajte i: Mlada glumica konačno se oglasila u javnosti! Nakon nagle i velike slave, mjesecima živjela povučeno i dalje od svega

Čitajte i: Tara Thaller o ljubavi u doba korone: 'Vjerujem da bi mi bilo teže prolaziti kroz sve ovo bez Farisa'

Kako napredujete prema ostvarenju svojih želja da se bavite mjuziklom?

Imala sam neke potencijalne projekte, ali oni su nažalost sabotirani zbog pandemije koronavirusa. A i uz Akademiju nemam puno vremena za profesionalne projekte.

image
Filmski set u New Yorku.
PR

Na kojim projektima trenutačno radite ili planirate raditi?

Trebala sam u kolovozu krenuti sa snimanjem igranog filma u Zagrebu, ali bolest me spriječila u tome i snimanje je odgođeno.

Privatno, kakvi su planovi za ovo ljeto?

Na moru sam, uživam, guštam i mislim da nikada nisam bila zahvalnija što imam priliku biti ovdje gdje jesam.

A oni životni planovi, nakon završetka studija u Sarajevu?

Nikada nisam imala odgovor na pitanja vezana uz dugoročne planove. Uglavnom zato jer ih nemam, prepuštam “životu” da ih piše, ja brinem za ove dnevne, tjedne i mjesečne planove.

Jeste li vi i bivši mentor Dino Jelusić još u kontaktu?

Dino i ja smo u kontaktu, ne tako često, oboje smo dosta zauzeti. Ponosna sam i sretna zbog njegovog najnovijeg uspjeha - što je postao član Whitesnakea i želim mu svu sreću, ne sumnjam da će rasturati.

Čitajte i: Mlada glumica Tara Thaller nakon tri tjedna puštena iz bolnice: Borila se s teškom upalom pluća

Iza vas je težak period s obzirom da ste tri tjedna proveli na Jordanovcu gdje ste liječili uplalu pluća. Kako se sada osjećate?

Mjesec dana sam se borila s upalom pluća, oko tri tjedna sam provela u bolnici. Sada se oporavljam, dobro se osjećam, pijem terapiju i poučena ranijim iskustvom, dajem svojem tijelu onoliko vremena koliko mu treba da se oporavi.

Linker
20. travanj 2024 12:12