Povratak na ekrane

Tatjana Jurić: ‘Ni ja nisam vidjela dio obitelji od ljeta, život nam se iz temelja promijenio‘

Voditeljica se uskoro vraća svojoj prvoj ljubavi - kako je sama nazvala televiziju - u emisiji posvećenoj zdravlju i kvaliteti življenja Jurić će obrađivati teme koje ona smatra bitnima. U razgovoru za Gloria.hr otkrila je koje su to.

Ovog tjedna poznato medijsko lice, Tatjana Jurić, vraća se na male ekrane kao voditeljica emisije "Zdravlje na kvadrat" nakon dulje pauze vratit će se ispred, ali kako nam je otkrila, i iza kamere. Emisija će se emitirat jednom tjedno, od 30. siječnja, na Novoj TV. Tatjana je ovaj angažman opisala kao povratak prvoj ljubavi.

"Divno se vratiti na televiziju, osjećam se kao da sam se vratila doma. Televizija je moj teren, mnogi kolege koji su me dočekali su oni koje otprije poznajem, s nekima sam već i radila i njihova mi dobrodošlica puno znači. Pretresli smo neke stare uspomene, a onda se bacili na posao", kazala je za Gloria.hr Tatjana.

image
Tatjana Jurić veseli se i radu iza kamere, a posebno povratku u montažu.
PROMO NOVA TV

Na ovom projektu prvi puta surađuje s urednikom i suvoditeljem Daliborom Bosančićem te kaže da na isti način vide emisiju. No, ovaj angažman ne znači da je odustala od posla na radiju. "Da ne bi bilo zabune, ostajem svakodnevno i na Narodnom. Radijski eter, živ radijski program, izravni kontakt sa slušateljima je isto moj veliki gušt, a i rad na ta dva medija se lijepo nadopunjuje", objasnila je voditeljica.

Tatjana je mnogo puta isticala kako kod televizije voli i onaj posao iza kamera, a sada nam je potvrdila da će takav angažman imati i u "Zdravlju na kvadrat", a kako je najavila, bit će ga sve više.

Čitajte i: Tatjana Jurić vraća se na ekrane, tamo gdje je sve počelo: ‘2021. je za povratak‘

"Terenska snimanja, slaganje priče u montaži, sve ono iza što gledatelji ustvari i ne vide je i najveći razlog zašto toliko volim televiziju. Nastup pred kamerama ne znači puno bez angažmana iza. Biti uključen u svaki dio procesa rada, iznimno je bitno jer samo na taj način i ti kao voditelj ono što prezentiraš možeš iznijeti uvjerljivije, objasnila je Jurić.

Posebno ju veseli jedno

Dinamika je, prema njoj, ono što sve njene kolege pa i nju privlači u tom poslu. "Mediji su zarazni, rokovi koji su ‘uvijek jučer‘ nešto je što te često opterećuje, a opet, kad tad sam sebi priznaš da u tome i guštaš. Osjećaj zajedništva i kreative također je snažan pokretač u radu - igraš se, gradiš, slažeš priču, preslaguješ, snimaš, montiraš i u konačnici nekome pružiš informaciju, savjet, potporu, pa i društvo... čista milina! Posebno se veselim ponovno sjesti u montažu. Najljepše uspomene koje s televizije imam su upravo one kada bi se ekipa okupila u montaži. Svijet produkcije uvijek je najzabavniji - iza kamera", podijelila je svoje iskustvo i doživljaje tog posla Tatjana.

Emisija kojom se vraća na ekrane jedom tjedno donijet će brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane. A upravo je zdravlje ovih dana postalo važna tema.

"U današnje vrijeme, u ovoj nestvarnoj stvarnosti koju živimo, čini mi se da je pitanje zdravlja i više nego ikad postala tema. Osobito mentalno zdravlje, upravo i tema koju obrađujem u svom prvom prilogu - izbombardirani smo sa svih strana - od epidemije i ograničenja kretanja, preko potresa i straha od stalnog iščekivanja novog, do činjenice da ne možemo pošteno zagrliti i družiti se s ljudima koji nam život znače", otkrila je Tatjana što gledatelji od nje mogu vidjeti u prvoj emisiji te dodala kako je i ona na vlastitoj koži osjetila svu surovost resrikcija koje su nam protekle godine nametnute.

Čitajte i: Piše Tatjana Jurić: ‘Budućnost je definitivno stigla, samo više nisi siguran što te više straši‘

"Pa ni ja svoju obitelj, koja živi izvan Hrvatske, nisam vidjela od prošlog ljeta. Nismo ni primijetili, a život nam se, malo po malo, iz temelja, promijenio. Tu je i pitanje ograničenja rada, neizvjesne budućnosti, pitanje egzistencije... Osvijestili mi to ili ne, negdje duboko u nama sve to ostavlja trag. Kako si pomoći, e o tome ćemo u prvoj emisiji pitati stručnjake", kazala je Tatjana Jurić.

image
Tatjana Jurić s urednikom i suvoditeljem Daliborom Bosančićem.
PROMO NOVA TV

S čitateljima Gloria.hr podijelila je i na koji se način ona nosi s novonastalim okolnostima, odnosno očuvanjem vlastitog zdravlja. "U ovakvim uvjetima, više od ičega bitno je zaštititi sam sebe. Suočiti se s vlastitom glavom, razgovarati s nekime pa i sa stručnom osobom ako osjetimo da treba. Osobno, moj mi posao donosi mnogo zadovoljstva i okupira veći dio moga dana, a inače - moj najveći ispušni ventil je pisanje. Sve što me opterećuje, svaka nepravda koju osjetim, sjednem pa je zapišem. O stvarima koje me zaokupljaju ispisala sam već stranice i stranice i upravo u tome pronašla svoj lijek", objasnila je voditeljica.

Kako zadržati mentalno zdravlje

Cijelo ovo vrijeme Tatjana je fizički odlazila na posao, čime joj se struktura dana nije bitnije promijenila, kaže svjesna je koliko joj to mnogo znači.

Čitajte i: Tatjana Jurić sasvim otvoreno o zarukama, trudnoći, svojoj najvećoj ljubavi i, naravno, modi

"Sam potres, ovaj najjači koji je pogodio Baniju, a koji se snažno osjetio i u Zagrebu dočekala sam u studiju na radiju, u programu uživo, na petom katu i nije bio ugodan, no vratila sam se u eter. Na neku čudnu foru, kad god je panika, zapnem još i jače. Eto, i to je dobra tema za emisiju, osvijestiti da svatko reagira drukčije, ali i shvatiti zašto je tomu tako", kazala je Jurić.

Amatra da je u okolnostima u kojima živimo deplasirano govoriti o dobroj formi i izgledu te je svima navažnije baš mentalno zdravlje, a za kraj je podijelila s nama i svoje savjete kako ga održati.

"Pokušati se koliko je to moguće izolirati od loših vijesti, obrisati onu aplikaciju koju imamo na svojim mobiteljima o potresima i biti empatični. Empatija! To je, rekla bih, najvažnije. Imati razumijevanja i strpljenja i za sebe i za druge, pomoći kome treba i na koji način svatko od nas već može. Biti tu jedni za druge", zaključila je Tatjana Jurić.

Čitjate i: Tatjana Jurić posvetila predivnu odu ženama: ‘Kad je trebalo zapalit prvu svijeću, one su bile uz mene‘

Linker
19. travanj 2024 03:30