BORN IN THE U.S.A.

The Boss preko noći bogatiji za pola milijarde dolara: ‘Moram se pobrinuti za djecu!’

Legendarni američki glazbenik Bruce Springsteen za senzacionalan iznos je prodao svoj kompletan katalog multinacionalnoj kompaniji.

U godini u kojoj obožavatelji diljem svijeta slave novi studijski album ABBA-e i njegovo najavljeno hologramsko koncertno predstavljanje u Londonu 2022., sve to nakon desetljeća izbivanja sa scene, najvažniji događaj u glazbenoj industriji ipak nije povratak švedske četvorke na scenu.

image

Bruce Springsteen na vhuncu slave 80-ih

ANDRE CSILLAG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Američki Billboard upravo je, naime, objavio kako je 72-godišnji roker Bruce Springsteen prodao svoj kompletni katalog pjesama Sonyju i to za, ni više ni manje, nego - pola milijarde dolara.

The Boss je tako preko noći udvostručio svoje osobno bogatstvo čija se vrijednost sada procjenjuje na milijardu dolara. Predstavnici kompanije Sony zasad ne žele potvrditi ni komentirati tu senzacionalnu vijest, no svi su uvjereni kako na tom lukrativnom dogovoru neće zaraditi samo jedna strana.

Čitajte i:Mišo Kovač opet je završio u bolnici: Zbog problema s koronom mora primati kisik!

Albumi američkog The Bossa samo su u Sjedinjenim Državama dostigli ukupnu nakladu od 65,5 milijuna primjeraka, a među njima su najprodavaniji ‘Born in the U.S.A’ koji je postigao petnaesterostruku platinastu nakladu, te ‘The River’ prodan u peterostruko platinastoj tiraži.

image

Bruce Springsteen sa suprugom Patti Scialfa i kćeri Jessicom Springsteen

TOM DYMOND/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Bruce Springsteen je tako postao posljednji u nizu rock veterana koji su svoje kompletno stvaralaštvo prepustili velikim kompanijama da s njima rade što žele. Prije The Bossa isto su učinili Bob Dylan, Paul Simon, Mick Fleetwood, Jimmz Iovine i David Crosby, pa se nijedna od tih ikona mladenačkog buntovnišva ne može pobuniti ako njihov hit, primjerice, postane glazbena podloga, a stihovi prepjev za bilo čiju reklamu. Na društvenim mrežama u vezi The Bossova slučaja već se razvila zafrkanstva polemika u vezi toga koje bi njegove pjesme najbolje pristajale globalnim lancima brze prehrane. Zasad su favoriti “Born To Go To Burger King’ i ‘Hungry Heart For McDonalds’.

image

Bruce Springsteen na danu sjećanja na žrtve terorističkog napada 11. rujna

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Što se privatnog života tiče Springsteen je ove godine proslavio tri desetljeća braka s gitaristicom Patti Scialfa, 68-godišnjom članicom njegovog pratećeg E Street Banda: imaju troje odrasle djece sinove Evana Jamesa i Samuela Ryana, te kćer Jessicu, američku olimpijku i prvakinju u preponskom jahanju, čije sportske uspjehe prati i veseli im se čitava obitelj. Tatina ljubimica će 30. prosinca proslaviti 30. rođendan, a osiguranje budućnosti djece vjerojatno je bio The Bossov glavni razlog za prodaju svog kataloga Sonyju.

Čitajte i: Živim na rubu ili kako sam odlučila (ne) otići na koncert Crvene jabuke

Jer kako je svojedobno izjavio Springsteenov kolega, legendarni kantautor Neil Young: “Vrijeme brzo prolazi i želim se kao dobar otac pobrinuti za budućnost vlastite djece. Umjetnost je važna, ali djeca su još važnija.”

Linker
14. travanj 2024 02:52