Splitska dica

The Splitters: Dva para braće iz Splita imaju bend i zarazni plesni hit ‘Barbara‘

Josip i Petar Senta te Marko i Antonio Komić dva su para braće koji su prijatelji već dugo vremena, a prijateljstvo su ovjekovječili i osnivanjem benda.

Zarazna pjesma energičnog ritma novost je iz radionice sve popularnijih The Splittersa. "Barbara" iz Splita ima zarazni plesni ritam prepoznatljivog londonskog karaktera! Ekipa iz Splita koja je prošle godine objavila album "Izvedi me van", domaću glazbenu scenu nastavlja osvajati svojim rock ritmovima u velikom stilu, a "Barbara" je najnoviji adut ovog simpatičnog benda i najava sljedećeg studijskog izdanja.

Josip i Petar Senta te Marko i Antonio Komić dva su para braće koji su prijatelji već dugo vremena, a prijateljstvo su ovjekovječili osnivanjem benda, što se pokazalo odličnom idejom. Baza obožavatelja i obožavateljica The Splittersa povećava se svakim novim singlom, a svježim zvukom ovaj bend najavljuje još puno odličnih singlova.

Pogledajte video

Kako kažu iz benda, "Barbara" je pjesma prepoznatljivog londonskog karaktera, idealnog za stadionske zvučnike.

Prvim albumom snimljenom na engleskom jeziku, “Love Sucks”, mladi splitski bend The Splitters se predstavio javnosti i najviše podrške su dobili od publike u rodnom Splitu.

image
The Spliters imaju novu pjesmu ‘Barbara‘.
VINKO ZOVKO

Početkom srpnja 2020. godine, objavili su drugi studijski album "Izvedi me van". A sada vrijedno rade na trećem albumu i predstavljaju ga pjesmom “Barbara” koja je postigla odličan uspjeh. Upravo The Splitters autorski potpisuju pjesmu, za koju je miks i master radio Goran Martinac. Pjesmu prati i spot koji potpisuje Stipe Ninčević, a glavna zvijezda videa je dugogodišnja prijateljica benda, Anja Vlaić.

Splittersi su otkrili gdje su sve nastupali, s kim bi voljeli surađivati, ali i zašto misle da mladi bendovi ne dobivaju dovoljno pozornosti.

Mislite li da su mladi autorski bendovi dovoljno zastupljeni u javnom prostoru?

Ne mislimo. Rijetko koji mladi bend se uspije probiti na scenu zato što javni prostor uglavnom predstavljaju pojedinci. Govorimo iz naše perspektive promatrajući lokalne bendove kojih ima "more", a koji snimaju i rade na novim pjesmama I albumima te tako stvaraju sve kvalitetniju scenu u gradu, a vjerujemo da je isto tako u velikom dijelu Hrvatske u malim I velikim sredinama. Svi su mladi, puni energije I muzikalnosti,a koja će nažalost ostati samo u krugu njihovih prijatelja.

Koje je najčudnije ili najsmješnije pitanje koje vam je ikada postavljeno u intervjuu?

Na jednom festivalu u Dubrovniku prije početka koncerta mlađa braća su davali intervju za tv. Starija su se smijala na pitanje - prikupite li šta ženske publike na koncertima?... Odgovor je još zanimljiviji, ali o tome drugom prilikom.

image
The Splitters
ZENTA

S kime biste voljeli surađivati?

Gobac nan je super tip. Možda jedini dinosaur kojega ne bi ignorirali i pustili da svira.

Gdje ste nastupali dosad? Koja su vam najdraža mjesta za nastupe - manji klubovi, festivali?

Iza sebe imamo dosta nastupa - samostalnih I festivalskih,a oni vrijedni spomena su svakako West Herzegovina fest, st@rt,Rock festival pajo,Evo ruke te svakako nastupi za promociju albuma. Osobno nam je najdraže nastupati na koncertima otvorenog tipa - više publike i veći razglas.

Linker
19. travanj 2024 03:47