Julia Lemigova i Martina Navratilova

 ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK
PROMJENA PLANA

U 67. godini planirala je posvojiti treće dijete, ali je odustala zbog strašne dijagnoze

Legendarana tenisačica Martina Navratilova saznala je da boluje od raka dojke i grla nakon što je sa suprugom Julijom Lemigovom podnijela zahtjev za posvojenje.

Legendarana tenisačica Martina Navratilova saznala je da boluje od raka dojke i grla nakon što je sa suprugom Julijom Lemigovom podnijela zahtjev za posvojenje.

"Kad krenete u proces usvajanja, morate biti potpuno posvećeni djetetu i njegovim potrebama, ali to sad zbog Martininog zdravlja nije moguće, pa su svi naši planovi do daljnjeg stavljeni na čekanje", odgovorila je Julia Lemigova, 50-godišnja reality zvijezda serijala "Stvarne domaćice iz Miamija" na pitanje voditelja Andyja Cohena o planovima za usvajanje trećeg djeteta sa svojom 66-godišnjom suprugom, legendarnom tenisačicom Martinom Navratilovom.

Šokantnu dijagnozu o zloćudnoj bolesti grla i dojke doznale su potkraj lanjske godine, upravo u trenutku dok su čekale povratni odgovor agencije na svoj zahtjev za posvajanjem treće kćeri. "Preko noći se sve promijenilo, potpuno smo usredotočene na Martinin oporavak, pa zasad ništa od toga", rekla je Lemigova i dodala da su se na taj korak odlučile jer su njihove kćeri, 21-godišnja Victoria i 17-godišnja Emma, odrasle i spremaju se na odlazak iz kuće.

image

Martina Navratilova i Julia Lemigova u Los Angelesu 2017.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

"Ovo je veliki udarac za mene, situacija je jako ozbiljna, ali još uvijek popravljiva i vjerujem u povoljan ishod. Neće me biti neko vrijeme, ali sigurno ću se vratiti. Vidimo se", tim je riječima legendarna tenisačica Martina Navratilova objavila da su joj liječnici u američkoj klinici za tumore dijagnosticirali karcinom dojke i grla, i to dvanaest godina nakon što je prvi put pobijedila zloćudnu bolest dojke. Alarm za uzbunu bio je natečeni limfni čvor koji je primijetila, a biopsija i kasnije detaljne pretrage su pokazale kako je pred njom nova bitka s opakom bolesti, koja joj je srećom ponovno dijagnosticirana u ranoj fazi.

image

Martina Navratilova i Julija Lemigova s kćerima Victorijom i Emmom 2014.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Zbog toga je otkazala planirano putovanje u Australiju, gdje je za američku televiziju Tennis Channel trebala komentirati mečeve na prvom Grand Slam turniru sezone, a njezin glasnogovornik je izjavio kako slavna tenisačica s liječenjem započinje - odmah. Njezina sportska priča je fascinantna, jer je najbolja tenisačica svih vremena u 32 godine profesionalne karijere osvojila čak 59 Grand Slam titula, a od tenisa se oprostila pobjedom u mješovitim parovima na US Openu 2006. svega dva mjeseca uoči proslave svog 50. rođendana.

Njezinu tenisku dominaciju obilježilo je rivalstvo s njemačkom tenisačicom Steffi Graf i Amerikankom Chris Evert, koja joj je postala - najbolja prijateljica. A u povijest suvremene američke kulture Martina Navratilova se upisala i kao jedna od prvih sportskih zvijezda koja se na vrhuncu karijere 1981. javno deklarirala kao - lezbijka.

image

Kate Middleton, Martina Navratilova, Julia Lemigova i Meghan Markle u kraljevskoj loži All England kluba 2019.

COLORSPORT/SHUTTERSTOCK

Bila je u vezama s američkom feministicom Ritom Mae Brown i Nancy Lieberman, profesionalnom košarkašicom i trenericom, a najviše medijske pažnje izazvao je prekid sedmogodišnje veze sa spisateljicom Judy Nelson, koja je zbog nje ostavila supruga s kojim je imala dvoje djece. Nakon toga je bila u vezi s Toni Layton-Lambert, bivšom suprugom svog knjigovođe, s kojom je na Floridi držala azil za napuštene životinje, a sreću u privatnom životu napokon je pronašla s ruskim modelom Julijom Lemigovom, pretposljednjom Miss Sovjetskog Saveza, koju je 2014. dijamantnim prstenom zaprosila na stadionu Arthura Ashea na US Openu. Petnaestog prosinca iste godine vjenčale su se u New Yorku, a Lemigova se preklani priključila ekipi četvrte sezone reality showa "Stvarne domaćice iz Miamija". Njih dvije žive na farmi s Julijinim kćerima Emmom i Victorijom, gdje uzgajaju svoje voće i povrće, te drže koze i kokoši. "Martina je rođena šampionka. Svi smo uz nju i ne sumnjamo da će pobijediti i ove protivnike", izjavila je Lemigova.

image

Julia Lemigova i Martina Navratilova na njujorškoj premijeri TV showa ‘The Politician‘ 2019.

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK
Linker
26. travanj 2024 00:34