Ženini najbolji prijatelji!

U Europu stiže skupocjeni nakit koji je Audrey Hepburn nosila u filmskom klasiku

Respektabilna londonska galerija Saatchi najavila je veliku izložbu u čast čuvene draguljarske kuće Tiffany & Co.

Veliki događaj za svijet luksuza, ali i ljubitelje mode te sedme umjetnosti planiran je za ljeto. Naziv izložbe je Vision & Virtuosity, a prema službenoj obavijesti iz galerije Saatchi, bit će izloženo više od 400 predmeta iz golemog arhiva ove draguljarske kuće.

Povod izložbe je 150-ta obljetnica otvaranja londonske filijale Tiffany & Co koji je osnovan 1837. u New Yorku. Posjetitelji će moći razgledati sedam zasebnih cjelina, između ostalog, i upoznati život i djelo njezinog pokretača, američkog draguljara Charlesa Lewisa, nekadašnjeg vlasnika male papirnice koja je izrasla u jedan od najpoznatijih imperija luksuznih predmeta i nakita. Organizatori namjeravaju dio postave posvetiti i kreativnim suradnicima Tiffanyja kao što su Paloma Picasso, Jean Schlumberger i Elsa Peretti, a bit će izloženi i primjerci zaručničkih prstenova Tiffany Setting, koji su već desetljećima njihov najtraženiji nakit.

image

Audrey Hepburn je i danas sinonim za nakit Tiffany.

HOWELL CONANT/PARAMOUNT/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dakako, posebno mjesto na izložbi rezervirano je za slavni 128-karatni dijamant 'Tiffany Diamond' kojeg je na promociji filmskog klasika Doručak kod Tiffanyja iz 1961. nosila glumačka ikona Audrey Hepburn.

Pokojna glumica i dan danas je sinonim za Tiffanyjev nakit, a istu ogrlicu posudila je i glazbenica Lady Gaga za dodjelu Oscara 2019., kad je kipića osvojila za najbolju originalnu pjesmu iz filma Zvijezda je rođena.

Čitajte i: Zavirite u zgradu iz kultnog filma ‘Doručak kod Tiffanyja‘ u kojoj sada možete i odsjesti!

Podsjetimo, 30 milijuna dolara vrijedna ogrlica draguljarnice Tiffany & Co. sa žutim dijamantom, pronađena je prije 140-tak godina u Južnoj Africi, a njegovu vrijednost prvi je otkrio osnivač Tiffanyja.

image

Čuveni Tiffanyjev dijamant nosila je i Lady Gaga za dodjelu Oscara 2019.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Vision & Virtuosity priča izvanrednu priču o jednom od najstarijih glamuroznih draguljara, kroz njegovu gotovo 200-godišnju povijest pionirske kreativnosti, legendarne izrade i izvora najneobičnijih dijamanata i dragog kamenja na svijetu. Ova izložba savršeno prikazuje naše dugogodišnje nasljeđe u premošćivanju tradicije i modernosti. Oduševljeni smo što dijelimo svijet Tiffany & Co. i naš jedinstveni stil visokog nakita s Londonom", kazao je u povodu otvorenja izložbe Anthony Ledru, predsjednik i izvršni direktor Tiffany & Co, koja danas ima preko 300 prodavaonica diljem svijeta.

Linker
15. travanj 2024 22:05