IVANA DOBROVOLJEC
Zapalili auto

Vatreno snimanje glazbenika i influencerice: ‘Nije odustala kad je nešto puklo u gorućem autu‘

Ljubavnu pjesmu "193" ToMa je nazvao po hitnom broju za vatrogasce, spot su snimale Sestrice, a palili su aute u DVD Novi Marof.

Ljubavnu pjesmu "193" ToMa je nazvao po hitnom broju za vatrogasce, spot su snimale Sestrice, a palili su aute u DVD Novi Marof.

Vatrena pjesma i vatreni spot, doslovno. Tako se može opisati "193" najnoviji singl iz pera našeg kantautora mlađe generacije Tomislava Marića, poznatijeg kao ToMa. "Toma mi moramo zapaliti neki auto", prepričava Toma reakciju svoje suradnice Ane Badurine po kojoj su ona i Luka Sepčić snimili spot u kojem su zapalili automobil. "Dugo sam htio surađivati sa Sestricama i drago mi je da je naša suradnja krenula baš ovom pjesmom i ovim spotom. Hvala i DVD Novi Marof koji je široke ruke ustupio cijeli svoj prostor i resurse da spot izgleda ovako kako izgleda", dodaje ponosni glazbenik ujedno otkrivši da se vatrom nisu igrali na svoju ruku, nego su bili pod nadzorom vatrogasaca iz Novog Marofa.

Snimanje je dodatno začinila i jedna od najpoznatijih domaćih influencerica, Jelena Perić koja je glumila u spotu s ToMom. "Hvala Jeleni što nije digla ruke od snimanja ni trenutku kad je nešto puklo u gorućem autu. Ni sad ne znam što je to bilo, al‘ podnijela je to stoički iako je bilo stvarno scary. Mada, ruku na srce, uz nas je bilo nekoliko vatrogasaca i ekipa koja je bila zadužena za paljenje i kontrolu vatre na autu tako da znam da se ništa opasno ne bi moglo dogoditi. Iscrpno, dugotrajno, vruće, ali najbolje snimanje na kojemu sam dosad bio", opisao je Tomislav. Osim Jeleni, zahvalio se svima i iza kamera, a kaže da ponovno ide to raditi, odabrao bi iste ljude.

image

ToMa s Jelenom Perić u spotu "193"

IVANA DOBROVOLJEC

Ljubavnu pjesmu nazvao je po hitnom broju za vatrogasce. "Prije nego su nastali i stihovi u glazba u glavi sam imao broj 193. I želja mi je bila da zapravo taj broj zaokruži ljubavnu priču. Toplo-hladno, bih ne bih, drž‘ ne daj... Ljubav kao ljubav, dinamična, nekad mirna, a nekad vatrena, tiha i glasna. Prva i očita asocijacija su naravno vatrogasci, ali 193 simbolizira sve one osobe kojima se mi obraćamo za pomoć kad zapne veza, kad treba gasiti požare u vezi...", objasnio je odakle mu inspiracija.

Osim što piše pjesme i pjeva, u "slobodno vrijeme" ToMa marljivo radi na radiju, kao voditelj ima svoju večernju "šihtu" na bravo! radiju, koja ide od ponedjeljka do petka od 18 do 22 sata. Ipak, svoju pjesmu neće pustiti u eteru. "Hahaha ipak neću. Bilo bi suludo da od svih pjesama ja najavljujem svoju. To je ostavljeno mojim kolegama da rade. Ja sam na radiju voditelj u svojoj smjeni te svoj posao moram odrađivati profesionalno. A, s druge strane sam glazbenik kao i svi drugi u Hrvatskoj i za mene vrijede ista pravila. Pjesma mora zaslužiti svoje mjesto u eteru", objasnio je i zašto.

image

ToMa

IVANA DOBROVOLJEC

No u medijskim vodama nije se našao slučajno, prvo je počeo raditi na televiziji kao voditelj i novinar, nakon dvije godine tog iskustva dobio je poziv na Top Radio, tamo je bio prezenter vijesti, ali došao je i u doticaj s glazbenim programom. "Vodio sam i uređivao glazbenu emisiju Top Music Desk, što me u konačnici lansiralo u eter radija bravo!. Obožavam ovaj posao. Radim okružen glazbom u najboljem kolektivu koji ni izabrati ne bih znao... Posao je dinamičan, svaki dan drugačiji. Nikad nisam volio taj tip posla od osam do 16. Daj mi prostora da dišem i budem kreativan i dat‘ ću ti cijelog sebe", ispričao je.

Smjenu ‘Volim i postojim‘ priprema s producenticom Ivonom Combaj, a otkrio je i što im je najveći izazov. "Najteža stvar je izabrati temu koja će odgovarati, ako ne cijelog Hrvatskoj, onda barem većini. A, i taj dio koji možda ne odgovara treba prilagoditi. Ljude treba zadržati uz radio. Glazba je najbitnija, ali ljudi su drugi u redu zbog kojih se sluša radio. I ti svakodnevni izazovi su super način za poraditi na vlastitom napretku i rastu. Svaki dan moramo pomjerati svoje granice", otkrio je.

image

ToMa radi i kao radijski voditelj

BILJANA BLIVAJS/CROPIX
image

Tomislav i Marina u svom domu

BILJANA BLIVAJS/CROPIX CROPIX

U Zagreb se doselio iz Splita prije tri i pol godine, zajedno s tadašnjom djevojkom, sada suprugom Marinom Antunović. Par se vjenčao u kolovozu 2021., a kako su ispričali u razgovoru za Gloria.hr prije više od pet godina spojila ih je ljubav prema glazbi. Marina je glazbena pedagoginja, trenutno radi u PR-u jedne izdavačke kuće, i sama pjeva prateće vokale, a upoznali su se kao članovi zbora u Splitu.

"Oboje smo u glazbi i to je olakotna okolnost. Razumijemo jedno drugo i maksimalno se podržavamo. S obzirom na to da smo oboje i zaposleni i aktivni u glazbi slobodno vrijeme koristimo isključivo za sebe i prijatelje. Ali, neku dobru seriju i film nikad nećemo odbiti", otkrio je kako najradije provode slobodno vrijeme. Budući na to da često vikendom imaju nastupe, svaki slobodni vole iskoristiti do maksimuma. Za svoj glazbeni put koji gradi, kaže da nije uvijek lako, ima loših dana, zato bi se htio zahvaliti za podršku svim ljudima koji prate njega i njegovu glazbu, a uz podršku prijatelja i obitelji lakše trči ka cilju.

Linker
27. travanj 2024 08:35