Ana Rucner

 INSTAGRAM
Na turneji

Vežu ih i ljubav i posao: Ana Rucner pokazala kako s Markom Duvnjakom uživa u Kini

Zagrebačka violončelistica Ana Rucner i njezin dečko, bubnjar Marko Duvnjak, početak godine provode na kineskoj turneji.

Zagrebačka violončelistica Ana Rucner i njezin dečko, bubnjar Marko Duvnjak, početak godine provode na kineskoj turneji.

Zagrebačka violončelistica Ana Rucner, baš kao što je i najavila, početak 2024. provodi u Kini. Nakon novogodišnjeg koncerta sa presimpa ekipom, kako je napisala, u dvorani Xizi Theatre u Hangzhou idućih dana i tjedana očekuju je novi nastupi, a dani su joj ispunjeni upoznavanjem gradova, snimanjem reklama i promotivnim aktivnostima, te potragom za pravim talijanskim espressom, što je u Kini donedavno bila nemoguća misija.

No, ekipa organizatora koja brine o 40-godišnjoj Ani Rucner i njezinom partneru, 39-godišnjem bubnjaru Marku Duvnjaku, s kojim je krenula na kinesku turneju, pobrinula se da njihovim gostima ne nedostaje niti ptičjeg mlijeka, pa su Anu i Marka u Šangaju odveli u francusku pekarnicu, gdje se osim kroasana i drugih pekarskih divota može popiti i pravi capuccino, usporediv sa standardima zagrebačke špice.

"Slatki kutak s najboljom kavom u Šangaju", napisala je Ana Rucner uz fotografiju sa šalicom kave u ruci, a njezin dragi je u komentaru potvrdio Anine riječi. "Što je - je! Definitivno najbolja kava", napisao je Marko Duvnjak. A brojni pratitelji glazbeni par su zamolili da im odaju gdje se u kineskoj metropoli može dobiti takva kava, jer se slična mjesta u milijunskom megalopolisu mogu nabrojiti na prste jedne ruke.

image

Ana Rucner

MR. WANGQUAN 王权 I PRIVATNA ARHIVA

Ana i Marko u vezi su od 2020. godine, a zajedno su snimili spot za pjesmu "Zmaječki" za udrugu Mali zmaj koja pomaže djeci slabijeg imovinskog stanja. Za vrijeme pandemije koronavirusa s pjevačem Vladom Kalemberom, Aninim bivšim suprugom i frontmenom legendarnih Srebrnih krila, oformili su trio Kalember/Rucner/Duvnjak.

image

Ana Rucner i Marko Duvnjak u vezi su od 2020.

NERA ŠIMIć/CROPIX

"Nema ničeg ljepšeg od muziciranja s vrhunskim glazbenicima. Oduvijek sam uživala u kreiranju lijepih glazbenih projekata", izjavila je tada Ana Rucner, a njihov repertoar se obraćao svim generacijama i najrazličitijim glazbenim ukusima. Tako je publika u unplugged varijanti mogla uživati u najvećim hitovima Vlade Kalembera i Srebrnih krila kao što su "Ana", "Zakuni se ljubavi", "Nek živi ljubav", "Vino na usnama"...

image

Ana Rucner

MR. WANGQUAN 王权 I PRIVATNA ARHIVA

Na aktualnoj turneji Ana Rucner i Marko Duvnjak publiku oduševljavaju izvedbama svojih obrada svjetskih uspješnica, glazbenih filmskih tema iz blockbustera, te klasičnih skladbi u crossover ruhu.

image

Novu 2024. započeli su koncertnom turnejom u Kini

NERA ŠIMIć CROPIX
Linker
28. travanj 2024 19:33