iva i bruno petković

 JOHN PAVLISH
najljepša vjenčanja

Vjeruj u ljubav: Ovo su vjenčanja slavnih koja su obilježila 2023. godinu

Od intimnih ceremonija u krugu najbliže obitelji pa sve do velikih slavlja, prisjetili smo se najljepših vjenčanja u proteklih 365 dana.

Od intimnih ceremonija u krugu najbliže obitelji pa sve do velikih slavlja, prisjetili smo se najljepših vjenčanja u proteklih 365 dana.

Nakon što su brojni parovi zbog pandemije bili primorani prethodnih godina odgoditi svadbe i po nekoliko puta, 2023. će godina bez sumnje ostati zapamćena kao jedna od najposebnijih za mnoge poznate parove, kako domaće, jednako tako i strane. Naime, brojne poznate osobe upravo su ove godine odlučile stati pred oltar i izreći sudbonosno ‘‘da‘‘. Osim što se pokazalo kako mladenci rado biraju specifične i posebne lokacije, među kojima uvjerljivo vode mjesta uz more, većina se ipak najčešće odlučivala na tradicionalne svadbe, a mi smo odlučili izdvojiti najljepše svadbene svečanosti koje su obilježile godinu koja je na izmaku.

Kada je riječ o stranim zvijezdama, sudbonosno ‘‘da‘‘ početkom godine izrekao je pjevač Marc Anthony, inače bivši muž Jennifer Lopez. Ovo je bilo njegovo četvrto vjenčanje, a oženio je 23-godišnju manekenku Nadiju Ferreira. Njegova je odabranica za taj poseban dan odabrala čak dvije vjenčanice, jednu za glavnu ceremoniju i drugu za večernju zabavu s uzvanicima. Među njihovim uzvanicima na svadbi nije bila Jennifer, kao ni njihova zajednička djeca.

U luksuznom hotelu na Azurnoj obali u travnju ove godine udala se Sofia Richie, kći legendarnog glazbenika Lionela Richieja. 25-godišnja mladenka blistala je u tri prekrasne kreacije modne kuće Chanel, a vjenčanje je okupilo brojna poznata imena poput Cameron Diaz i Paris Hilton. ‘‘Oduvijek sam imala viziju velike haljine u stilu princeze, ali s godinama sam shvatila da ipak želim nešto malo jednostavnije‘‘, komentirala je za magazin Vogue nedugo nakon vjenčanja.

image

Sofia Richie udala se na Azurnoj obali

ELIOTPRESS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA ELIOTPRESS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Sudbonosno ‘‘da‘‘ ove je godine odlučila izreći i britansko-australska glumica Naomi Watts koja je u lipnju objavila fotografiju kako s partnerom Billyjem Crudupom pozira na stepenicama zgrade Vrhovnog suda na Manhattanu. S obzirom na to da je slavna glumica oduvijek vrlo diskretna kada je riječ o privatnom životu, i vjenčanje je uspjela zadržati daleko od očiju javnosti. Naime, njihov poseban dan održan je isključivo u krugu najbližih ljudi, a Naomi je blistala u bijeloj haljini s čipkom.

U rujnu se oženio i bivši nogometaš Ronaldo koji je nakon sedam godina veze stao pred oltar zajedno s partnericom Celinom Locks. Predivne fotografije s romantične ceremonije na Ibizi mladenka je podijelila i na društvenim mrežama.

Ništa manje divna nisu bila ni vjenčanja domaćih parova. Tako je voditelj Ivan Vukušić početkom godine na Instagram profilu objavio nekoliko fotografija vjenčanja sa svojom dugogodišnjom djevojkom Ivonom. Na intimnoj ceremoniji u Zagrebu par je okupio najbliže prijatelje i članove obitelji, a početkom srpnja njihova je obitelj postala bogatija za još jednog člana.

U lipnju ove godine slavlje za širi krug obitelji i bliskih prijatelja odlučili su napraviti i glumica Sementa Rajhard i njezin partner Vanja Brundula, i to u bajkovitom dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici. Iako se par vjenčao još krajem 2020. godine, to je bilo isključivo pred najužom obitelji i matičarem.

Svoju je ljubav ove godine ozakonio i nogometaš Josip Juranović. U svibnju prošle godine jedan od članova Vatrenih zaprosio je svoju dugogodišnju djevojku Lanu Miholjević, a godinu poslije izrekli su sudbonosno ‘‘da‘‘ pred svojim prijateljima i rodbinom. Mladenka je blistala u jednostavnoj kratkoj vjenčanici, dok se nogometaš odlučio za klasično crno odijelo.

Nakon pet godina civilnog braka ovog kolovoza glumica Ana Gruica Uglešić udala se za psihijatra Borana Uglešića. Ceremonija je održana u Crkvi svetog Luke u Sitnom Gornjem, mjestu odakle potječu glumičini roditelji, a fotografije koje su preplavile društvene mreže otkrile su da je svaki detalj njihovog posebnog dana bio promišljen i doveden do savršenstva, a Splićanka je blistala u vjenčanici s potpisom naše poznate dizajnerice Matije Vuice.

U crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku sudbonosno ‘‘da‘‘ izgovorio je i Bojan Bogdanović, zvijezda NBA lige. Naš košarkaš i njegova dugogodišnja partnerica Zrinka Šahurić prije svadbe u vezi su bili šest godina, a žive u Americi gdje Bogdanović igra za Detroit Pistonse.

Par koji se ove godine odlučio vjenčati jesu glumac Marko Petrić i plesačica Valentina Walme. Zaručili su se u rujnu prošle godine, a ove su godine slavili u društvu prijatelja i obitelji na imanju Marincel. Mladence je vjenčao ni više ni manje nego Ivan Šarić, komičar koji je inače blizak prijatelj para. Mladenka je blistala u vjenčanici bez naramenica s potpisom domaćeg dizajnerskog dvojca eNVy Room.

Ova je godina bila posebna i za Fani Stipković. Osim što je postala majka, novinarka se udala za slavnog španjolskog bivšeg nogometaša i legendu Real Madrida, Fernanda Hierra. Na vječnu su se ljubav zakleli na intimnoj ceremoniji u krugu najbližih, a Fani je blistala u glamuroznoj vjenčanici dizajnerice Vere Wang.

Početkom prosinca četvrti put oženio se Zlatko Mateša, dugogodišnji predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši premijer. Iako iza sebe ima tri braka, ovo je prvi put da se Mateša oženio u crkvi. Njegova supruga Blanka Kačer inače je pročelnica Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu i ravnateljica Studija za sportsko pravo.

‘‘Prvi put sam se vjenčao u crkvi. Vjenčali smo se čim smo shvatili da je to nešto lijepo za nas‘‘, komentirao je Mateša, ne skrivajući svoju sreću i zaljubljenost.

image

Zlatku Mateši ovo je četvrti brak

DARKO TOMAš/CROPIX

Hrvatski nogometni reprezentativac Bruno Petković i TV voditeljica Iva Petković rekli su jedno drugome ‘‘da‘‘ nakon četverogodišnje veze. Ono po čemu je slavlje bilo još posebnije bila je činjenica da se par vjenčao na njezin rođendan, a za Gloriju su ekskluzivno otkrili detalje dvostrukog slavlja u intimnoj atmosferi.

‘‘Sve je bilo priređeno u zagrebačkom restoranu, i večera za 20-ak uzvanika, i građansko vjenčanje. Zaručeni smo već tri godine, ali se zbog obaveza nismo mogli uskladiti ranije i pronaći datum koji bi nam odgovarao. Stoga smo svadbu odlučili organizirati sada. Željela sam zimsko vjenčanje, no slučajno je ispalo da bude baš na moj rođendan‘‘, rekla nam je Iva, dodajući kako su ona i Bruno sve organizirali zajedno, ali bez pritiska i pompe. Nisu željeli da im to bude obaveza i opterećenje, već prilika da se svi zabave.

image

Iva i Bruno Petković vjenčali su se nakon četiri godine veze

JOHN PAVLISH

Iva je za tu priliku odabrala čak dvije vjenčanice Blumarine iz zagrebačkog salona Le Concept by Alex Aleksandre Dojčinović - jednu za fotografiranje, a drugu za večeru. Bruno se pak odlučio za klasično crno odijelo.

Linker
26. travanj 2024 10:23