najljepši dani

Zagrebačka glumica predstavlja svoju Maru: "Sve što dijete treba su maženje i pažnja"

Katarina Madirazza prvi puta za Gloriju predstavlja svoju djevojčicu Maru i premda bi se očekivalo od mlade majke da kaže kako jedva čeka da se pošteno naspava, zvijezda serija "Dar mar", "Ko te šiša" i "Na terapiji" kaže kako ne može dočekati trenutak da kći odvede u – Gardaland.

Zagrebačka glumica Katarina Madirazza živi svoje najsretnije razdoblje otkako je prije dva mjeseca postala majka djevojčice Mare koju je dobila nakon sedam godina ljubavi sa suprugom, brend menadžerom Mislavom Madirazzom. Zarazno pozitivnom energijom zračila je još u trudnoći, a euforija sreće dodatno je buknula kada je 11. srpnja u ruke primila svoje prvo dijete. S lica nije skidala osmijeh ni tijekom intervjua, a njezina Mara, iako ima tek dva i pol mjeseca, zadovoljno se smiješila.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

"Čim sam je ugledala shvatila sam da postoji nešto važnije od mene, da postoji gomila nebitnih stvari koje su se činile bitnima, u tome je ljepota novog života. Kada je pogledam, shvatim da nema tog problema koji me može okupirati. Otkako se rodila osjećam kao da sam se i sama iznova rodila, imam novi život jer je upoznajem sa svijetom. Čak i najobičnije šetnje našim ulicama ne doživljavam kao prije. I premda svaku večer pomislim koliko sam umorna i hoću li sutra uspjeti sve to iznova, kada je ujutro vidim, svijet se čini ljepšim mjestom i u svakom trenutku uživam ponovo", govori Katarina.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

Sa suprugom je dugo željela dijete, a da je trudna doznala je kada se najmanje nadala – na redovitom ginekološkom pregledu. Trudnoću opisuje kao blaženo stanje prepuno serotonina, pa iako je u početku imala blage mučnine, odlučila je gotovo do kraja raditi i okupirati misli. Tako se osim redovnih predstava u kojima igra, posvetila i studiju gastronomije na privatnom veleučilištu gdje je završila prvu godinu te ovih dana priprema literaturu za drugu godinu. Naime, njezini roditelji Lidia i Davor Strahinić poznati su zagrebački ugostitelji pa ne isključuje mogućnost da nastavi biznis. Osim uz knjige za fakultet, dane je kratila uz filmove koje je odavno željela pogledati, a nije stigla. Od savjeta u trudnoći dobivala je samo one da malo uspori tempo, a njezini najbliži prozvali su je ‘ležernom trudnicom‘. Literaturu o trudnoći, porođaju i odgoju nije čitala jer je u obitelji najstarija sestra pa je imala dojam da o tome sve zna. Sestra Matea mlađa je od nje tri godine, a Karla čak deset pa Katarina kroz smijeh priča kako se sjeća njezinog odrastanja otkako ju je majka Lidia donijela iz rodilišta.

image

Katarinu Madirazza za snimanje se prepustila u ruke vizažistici Dijani Sajko

BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

Priznaje kako se najviše bojala porođaja jer je čula brojne teške priče svojih prijateljica, pa je iz tog razloga željela ispričati i svoje iskustvo. "Opisala bih ga savršenim. U Vinogradsku bolnicu stigla sam s blagim trudovima u kasnim poslijepodnevnim satima, a Maru sam rodila u 2.30 iza ponoći. U međuvremenu sam primila epiduralnu injekciju, a nakon druge doze sam zaspala. Nevjerojatan trenutak u kojem bolovi nestaju, tonem u san, a trudovi luduju. Uz mene je cijelo vrijeme bio suprug kao velika podrška, imala sam porod iz snova", priča glumica čiji je suprug koristio očinski dopust pa je sa svojim curama proveo 13 dana nakon povratka iz rodilišta.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

A iako bi se očekivalo da kaže kako jedva čeka da se pošteno naspava, Katarina kaže kako ne može dočekati trenutak da njihovu Maru odvede u – Gardaland. "Jedva čekam da malo naraste i da odemo zajedno na ludi provod. Sa suprugom u taj zabavni par odlazim barem jednom godišnje, a katkad i dvaput, propustili smo samo godinu kada sam bila trudna", prepričava Katarina.

Za ludi provod još će malo pričekati, a do tada im se zabava svodi samo na noćne tulume koje im priređuje Mara – kada odluči da više ne želi spavati u svom krevetiću pa plačem probudi roditelje i ušuška se među njih na krevet. "Ne želi spavati u kinderbetu nego spava između nas. Noću doji, sretna sam što smo odmah u rodilištu uspjele uspostaviti taj kontakt, znam da se mnoge majke muče s dojenjem, uvjerila sam se u to i u tih nekoliko dana provedenih u bolnici, ali želja mi je dojiti godinu dana. Mazimo se i uživamo u svakom trenutku. Katkad mi se čini da se od trudnoće i odgoja stvara znanstvena fantastika, krene s gomilom gadgeta za bebu i mamu, a na kraju shvatiš da jedino što dijete treba je kontakt, maženje i pažnja", govori Katarina.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

Kako ima veliku obitelj svi se bore za čuvanje djevojčice, pa Katarina nije dvojila da se postepeno vrati na kazališne daske. Upravo ovih dana probija led s dječjom predstavom "Dome, slatki dome", a već je bila na audiciji za novu domaću seriju. Paralelno radi i audicije za inozemna tržišta, a želja joj je pokrenuti filmsku školu za djecu. U međuvremenu priprema i nove umjetnine za svoj brend keramike Catino pa se nakon prve kolekcije tanjurića i zdjelica fokusirala na tanjure i pladnjeve koje će uskoro predstaviti. Iako je svaki trenutak podređen Mari, pronalazi vrijeme za sebe i za svoje strasti pa je nedavno počela i vježbati. U trudnoći je dobila 19 kilograma, od kojih još posljednjih devet planira skinuti do kraja godine – u tome joj pomaže i kći jer zajedno satima pješače po kvartu i istražuju svijet. "Ne želim propustiti nijedan trenutak s njom, ako imam i loš dan, samo je pogledam, i sve boli izbriše. Guštam u svakom trenutku", zaključuje ponosno.

Linker
09. travanj 2024 10:40