brojne obveze

Žestok tempo hrvatske Miss Universe: ‘New Orleans sam zasad vidjela samo iz busa‘

Njen raspored prilično je zgusnut, dan počinje buđenjem u šest sati ujutro, a završava povratkom u sobu tek u ponoć.

Hrvatska Miss Universe Arijana Podgajski posljednjih deset dana je u Americi, točnije u New Orleansu gdje se priprema za svjetski izbor koji će se održati 14. siječnja. Simpatičnoj 20-godišnjakinji posljednji mjeseci donijeli su mnoštvo novih iskustava. Osim što je prvi put sudjelovala na natjecanju poput izbora za Miss Universe, na njemu je i pobijedila. Promijenila je fakultet, a sad je i prvi put letjela avionom te se otisnula na dalek put. Samo za Gloria.hr je otkrila prve dojmove.

"Moj prvi let avionom prošao je super i bez problema. Nije bilo straha, dapače, jedva sam čekala letjeti avionom i poći u ovu pustolovinu. Let od Beograda do New Yorka trajao je deset sati tako da sam dio leta prespavala jer je buđenje bilo već u 4:00, a ostatak leta sam gledala filmove. Na aerodromu u New Yorku su mi iz Air Serbie pomogli u transferu na let za New Orleans i pobrinuli se za mene na najbolji mogući način, tako da sam vrlo brzo prošla kontrolu putovnica i carinu, predala kofere za idući let, imala sam vremena za ručak i bez žurbe stigla na sljedeći let", ispričala nam je.

image

Nakon izbora s krunom

VEDRAN PETEH/CROPIX CROPIX

Dojmova nažalost nema iz razgledavanja jednog od najuzbudljivijih gradova u SAD-u.

"New Orleans sam za sada vidjela samo iz busa za vrijeme transfera od aerodroma do hotela, od hotela do dvorane u kojoj se održavaju probe ili kada idemo na večeru u neki od restorana u gradu. Iz sigurnosnih razloga samima nam nije dozvoljen izlazak iz hotela, čak niti s našeg kata gdje smo smještene bez pratnje naše chaperon ili gospođe koja je zadužena za nas četiri te se brine o nama. Sumnjam da će biti prilike vidjeti New Orleans jer svaki dan imamo nešto u rasporedu, tako da nemamo niti vremena, a što smo bliže datumu izbora, dani postaju sve dulji, ispunjeni probama", naglasila je.

Zato je zabava s ostalim djevojkama zagarantirana. Kako kaže, grupa djevojaka s kojima se druži zaista je vesela.

"Barem je to moj dojam sada dok još nije počelo pravo natjecanje i dok se nervoza ne uvuče među nas", govori i dodaje da se najviše sprijateljila s Miss Bahreina i Miss Kostarike, no druži se i s ostalim djevojkama.

image

Pobjeda joj je promijenila život

MATIJA DJANJESIC CROPIX

"S nekima više, s nekima manje, ali im uvijek izmamim osmijeh na lice kada im priđem s našim zagorskim licitarskim srcima. U slobodno vrijeme, a to su petominutne pauze za vrijeme proba koreografije odgovaram na pitanja za intervjue ili se družim s ostalim djevojkama", priča nam.

Njen raspored prilično je zgusnut, a uključuje buđenje u šest sati ujutro, šminku, frizuru, doručak, probe, ručak, probe, spremanje za večeru, večeru, povratak u sobu u ponoć i odlazak na spavanje. U međuvremenu tu je bilo i preliminarno natjecanje, koje je uključivalo razgovor s članicama žirija te preliminarno ocjenjivanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinama.

"Treme za sada nemam, ali znam da će uskoro krenuti. Već sam navikla da nas stalno prati kamera, ponavljamo koreografiju po stotinu puta, ali to je veliki izbor kojeg prate milijuni tako da je normalno imati tremu", ističe.

Brzo se proširila vijest da se među natjecateljicama pojavio koronavirus. Naime, Miss Curacaoa je zbog pozitivnog nalaza na virus Covid-19 smještena u karantenu, a njen je nastup u finalu bio upitan. Arijana nam je otkrila kakva je sad situacija.

image

Predstavljanje nacionalnog kostima

VEDRAN PETEH CROPIX

"Po dolasku u hotel svaku od nas su testirali što se pokazalo jako dobrim jer je Miss Curacao bila pozitivna i odmah su je izolirali kako se virus ne bi proširio. Srećom ona se brzo oporavila i nakon negativnog testa jučer je izašla iz karantene i pridružila nam se na večeri koju smo imale u gradu. Testiramo se svaka dva dana te je preporuka da sve nosimo vizire ili maske dok smo u kontaktu s ljudima koji nisu u produkciji i nadam se da će ovo biti i zadnji slučaj virusa među nama", priča Arijana.

image

Arijana Podgajski

PRESS

Iako nas trenutno dijeli čak sedam sati vremenske razlike, Arijana ima konstantnu podršku obitelji i prijatelja, s kojima se stalno čuje.

"Iako sam na drugom kraju svijeta i čak sedam vremenskih zona udaljena od njih, stalno sam u kontaktu sa svojima preko poruka i društvenih mreža i ovom prilikom svima zahvaljujem na podršci. Za sebi bliske ljude uvijek nađem vremena", poručila je na kraju.

Linker
16. travanj 2024 09:00