MLADA NADA

Život gastarbajtera nije za njega: Marko Bošnjak se vratio i bacio na posao - u fast foodu

Nakon što je prošle godine završio na drugom mjestu na Dori, Marko Bošnjak odlučio se preseliti u Berlin, a sada je otkrio da se ipak odlučio vratiti u Hrvatsku i sam sebi poručio "ajmo delati".

Svojim talentom osvojio je srca i mnoge simpatije na lanjskoj Dori, gdje je bio drugoplasirani i postao jedno od najvećih iznenađenja s baladom "Moli za nas", te na Splitskom festivalu, a nakon toga je 19-godišnji Marko Bošnjak svoju sreću okušao u Berlinu. U njemačkoj metropoli uspisao je studij glazbenog bizinsa, ali daleko od kuće nije dugo izdržao.

"Probudio sam se jednu subotu i pomislio - zašto sam ja tu? Kupio sam kartu, u utorak već bio u Zagrebu i sam sebi rekao ‘ajmo delati‘. Impulzivno donosim odluke, pa je i ova bila takva, baš kao što sam impulzivno bio odlučio i da se preselim u Njemačku. Nije to neka hrabrost, nama mladima je to normalno, treba slušati sebe i slijediti svoj put. Imam i ja svojih crnih dana, ali nastojim biti dobro...", kaže Marko Bošnjak, koji je bio gost dana u Jutarnjem showu Antene Zagreb.

image

U Berlinu je pokušao studirati

PRIVATNI ALBUM

U emisiji se požalio da teško ujutro ustaje jer do sitnih sati radi kao pomoćni radnik u jednom zagrebačkom fast foodu na Črnomercu. Uz rad na blagajni po potrebi pere podove jer treba zaraditi za život i režije. To ne smatra svojim porazom za razliku od svog dosad najvećeg postignuća - drugog mjesta na lanjskoj Dori.

image

Zbog drugog mjesta na Dori je - plakao

PRIVATNI ALBUM

"Nije to meni uopće lijepo sjelo što sam drugi. Na Doru sam krenuo bez očekivanja, ali onda kada sam vidio reakcije ljudi i kada sam vidio da sam u trendingu i na kladionicama, baš je bio taj neki moment, sve je super – to je to. Kad su počeli pristizati glasovi žirija shvatio sam da to sve baš ne ide onako kako smo zamislili... U tom trenutku je valjda prestala moja vizija i apsolutno sam samo čekao da to pristojno odradim, da izađem van iz dvorane i da mogu onako plakati u miru... Jer mi je baš trebalo da se isplačem... Jesam, plakao sam i tulio, baš sam odtulio par sati dobro i onda sam se osjećao puno lakše...", ispričao je Marko koji je rodom iz BiH, a pozornost medija i javnosti privukao je svojim nastupom u showu Pinkove zvezdice.

image

Živio je u kvartu Neukölln

PRIVATNI ALBUM

"Moji planovi su da budem sretan i ispunjen i da do kraja godine izdam album. Nadam se da ću na ljeto imati gaže, zovite me da nastupam da mogu dati otkaz u fast foodu i živjeti od glazbe!" zaključio je mladi glazbenik koji je u Berlinu živio u četvrti Neukölln koja je poznata po međunarodnom ozračju, velikom broju studenata i umjetnika, brojnim vintage shopovima, barovima i bliskoistočnim slastičarnicama, te fast food lokalima.

image

Okušao se i u rolanju

PRIVATNI ALBUM
Linker
08. travanj 2024 00:18