MARKO TODOROV/CROPIX
VELIKI USPJEH

Zlatni Tin Srbić: ‘Zahvaljujući prijateljima iz djetinjstva ostajem na zemlji‘

Za gimnastičara Tina Srbića, koji je osvojio titulu europskog prvaka u preči, nema predaha - čim se vratio u Zagreb, krenuo je trenirati, a malo slobodnog vremena što mu ostaje provodi u ribolovu i s prijateljima iz djetinjstva.

Za gimnastičara Tina Srbića, koji je osvojio titulu europskog prvaka u preči, nema predaha - čim se vratio u Zagreb, krenuo je trenirati, a malo slobodnog vremena što mu ostaje provodi u ribolovu i s prijateljima iz djetinjstva.

"Iako mi nije bio imperativ, želio sam zlatnu medalju osvojiti prije kraja karijere", govori Tin Srbić, koji se nedavno iz Antalije vratio s titulom europskog prvaka u preči. Tin Srbić je u povijest hrvatskog sporta ušao 2017. kada je postao prvi hrvatski gimnastičar koji je osvojio zlato na svjetskim prvenstvima. Novi veliki uspjeh, kaže, nije previše slavio jer je nakon dva dana već bio u gimnastičkoj dvorani, kamo je prvi put zakoračio kao četverogodišnjak.

image
MARKO TODOROV/CROPIX

"Nakon finala u Turskoj zajedno smo otišli proslaviti, a na povratku u Hrvatsku prijatelji su mi u Dubravi pripremili doček s bakljadom, tako da smo se odlično zabavili ", kaže Tin. Medalju je posvetio svom kolegi i prijatelju Mariju Možniku, koji je unatoč gubitku 20-mjesečnog sinčića smogao snage bodriti ga u Turskoj.

"Marijo mi je zahvalio, puno mu znači da su ljudi uz njega, pogotovo mi koji ga poznajemo cijeli život. Kad sam bio klinac, bio mi je sportski uzor, a sada je životni, s obzirom na snagu koju pokazuje u najtežim trenucima, i nadam se da sam ga barem nakratko razveselio ovim uspjehom", kaže Tin.

U karijeri su mu najveća potpora roditelji Saša i Karin, starija sestra Tena te prijatelji, a posebno ističe i psihologinju Renatu Barić, jer danas je vrhunski sport, prema njegovim riječima, nemoguć bez dobrog stručnjaka. Nakon povratka s natjecanja najviše voli pojesti nešto što mu mama skuha i vratiti se treninzima. Posljednje dvije godine napustio je 140 godina staru dvoranu u centru Zagreba i preselio se na periferiju, u novi sportski centar Lučko, gdje napokon ima dobre uvjete za treniranje.

image
MARKO TODOROV/CROPIX

"Dvorana je vrhunska i bez takvih uvjeta nema šanse da bih uspio naučiti nove elemente koje sam trebao za novu vježbu, a samim time ne bi bilo moguće ni osvojiti ovo europsko zlato" kaže i dodaje kako se stresa oslobađa u ribolovu i druženju s prijateljima jer ne želi, ističe, da ga slava "pokvari".

"Na taj način ipak ostajem na zemlji, zahvaljujući prijateljima iz djetinjstva", kaže gimnastičar.

Inače, Tin je godinama bio u vezi s uspješnom gimnastičarkom Splićankom Anom Đerek, ali otkako su prekinuli još čeka onu pravu, a iako mu je raspored prebukiran, vremena za ljubav uvijek će naći. "Ako to želiš, za sve se nađe vremena. Vjerujem da ću upoznati osobu koja će me razumjeti i poštovati, a dok to ne ostvarim, moj fokus je na gimnastici", kaže Tin te dodaje da će ga publika uskoro moći vidjeti uživo.

image
MARKO TODOROV/CROPIX

"Prvi nastup je Svjetski kup u Osijeku u lipnju na kojem ću isprobavati neke teže elemente kako bih bio spreman za Svjetsko prvenstvo krajem godine, koje je kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Parizu. Kvalifikacijski sustav je toliko težak da trenutačno neću ni najavljivati plasman na Olimpijske igre, samo mogu reći da ćemo trener i ja dati sve od sebe da budem konkurentan", zaključuje Tin Srbić.

Linker
29. travanj 2024 09:50