Jelena Žnidarić

 VEDRAN PETEH/CROPIX CROPIX
NEĆE U OPATIJU

Zsa Zsa objasnila zašto je odustala od Dore: "Karte su se neočekivano posložile malo drugačije"

Pjevačica Jelena Žnidarić, poznatija po umjetničkom imenu Zsa Zsa, objavila je da neće nastupiti na hrvatskom izboru za Eurosong 2024.-

Pjevačica Jelena Žnidarić, poznatija po umjetničkom imenu Zsa Zsa, objavila je da neće nastupiti na hrvatskom izboru za Eurosong 2024.-

Svega dva tjedna nakon što je objavljen popis finalista ovogodišnje Dore, hrvatskog natjecanja za izbor pjesme koja će našu zemlju u svibnju predstavljati na Eurosongu u švedskom gradu Malmöu, pjevačica Zsa Zsa, što je umjetničko ime 29-godišnje Jelene Žnidarić, objavila je da neće nastupiti u Opatiji.

"Dragi moji svi, vjerojatno ste već načuli o mom sudjelovanju na Dori 2024.! Ali život se posložio tako da prije nego sam uopće uspjela progovoriti o tim uzbudljivim vijestima, čemu sam se jako veselila jer je sama prijava i sudjelovanje novost za cijelu moju zajednicu koja me sluša, a i mene samu (baš zato jer svi znate i da sam dugo odbijala otići na takva natjecanja), karte su se neočekivano posložile malo drugačije i nažalost moj prvi javni govor o Dori 2024. je drugačije prirode - o odustajanju. Iskreno mi je žao jer je cijeli moj tim ulagao puno truda u ovaj projekt, ali zbog povećih prepreka i situacija osobne prirode, koje ne bih voljela iznositi javno, u kombinaciji sa službenim rokovima, jednostavno nam je neizvedivo organizacijski i umjetnički dati svoj maksimum kakav smatram da Dora zaslužuje od svakog izvodača koji je prijavljen. Radije bih da netko drugi dobije tu priliku i iskoristi je kvalitetno.

Smatramo da je prijavljena pjesma predivna. Toliko predivna da je cuvamo vec 7-8 godina za neki trenutak na Dori i sigurna sam da je imala velike šanse biti prepoznata od strane publike. Jako zanimljivo je i to da mi je ta pjesma ujedno i prva snimljena pjesma sa A. Pecotićem, iz doba kad jos nitko nije znao za "Zsa Zsu", čak i prije pjesme "Sve u meni se budi"... No, očito ipak još nije došlo njeno vrijeme i šteta je što je neću uskoro moći predstaviti na Dori, jer se nekad zvijezde ne poslože onako kako smo mi planirali...

Hvala svima na razumjevanju, vama koji slušate i koji ste navijali za mene, novinarima te samoj organizaciji HRT-a. I najiskrenije sretno svim izvođačima! Lista prijavljenih je zanimljiva i obećavajuća, organizacija je na nivou te vjerujem da će ovogodišnja Dora imati veliku gledanost. A i ja ću također navijati iz publike", napisala je Zsa Zsa u objavi i dodala da nitko za nju ne treba brinouti jer je s njom sve u redu i osjeća se dobro.

Zsa Zsa je Opatiji trebala nastupiti s pjesmom "Probudi usne moje", a umjesto međimurske pjevačice anđeoskog glasa priliku će dobiti prva rezerva Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim".

image

Zsa Zsa na dodjeli nagrada Zlatni studio 2022.

SRDJAN VRANCIC CROPIX

Početkom ove godine Zsa Zsa je objavila novogodišnju video poruku na kojoj Novoj 2024. nazdravlja sa svojim dečkom Antoniom Kratofilom. "Sretna, uspješna, puna zdravlja i ispunjena predivnim trenucima...takvu vam 2024. želim! Svima nama! I mir i čistu ljubav!", napisala je Zsa Zsa.

Njezin dragi je brat blizanac Filipa Kratofila, životnog partnera pjevačice Lane Jurčević, a njihovi roditelji vlasnici su popularnog restorana na zagrebačkoj Medvednici.

Javni natječaj za Doru 2024. bio je otvoren od 15. rujna do 30. studenog, na natječaj su pristigle rekordne 203 prijave, a HRT-ov žiri odabrao je 24 pjesme koje će nastupiti na Dori, kao i četiri rezervne u slučaju nemogućnosti nastupa ili odustajanja finalista, što se i dogodilo.

U nastavku donosimo popis svih izvođača koji će kako sada stvari stoje nastupiti na Dori u Opatiji.

A TAMBURITZA LULLABY – Alen Đuras

BABAROGA – Let 3

BABY, BABY – Noelle

CAN WE TALK – Boris Štok

DIJAMANTI – Natalie Balmix

DO MJESECA – Pavel

GASOLINE – Marcela

HOW DO YOU LOVE ME – Erna

LYING EYES – Vinko

MORE – Lana Mandarić

NEBO PLAČE – James Night

NE PLAČEM ZBOG NJE – Saša Lozar

NEPOBJEDIVA – Barbara Munjas

NE VJERUJEM TI – Lara Demarin

OD KAD TE SANJAM – The Splitters

ONE DAY – Misha

PAMETNOM DOSTA – ET

PLAVI LEPTIR – Lu Dedić

SLATKE SUZE, GORKA LJUBAV – Vatra

SRETNIH DANA DAT’ ĆE BOG – Stefany Žužić

TIŠINE – Eugen

VODU PITI TRIZAN BITI – Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin

VOLJENA ŽENO – Damir Kedžo

RIM TIM TAGI DIM – Baby Lasagna

Linker
26. travanj 2024 22:43