Još je pamtimo kao mladu Elizabetu II. u prvoj sezoni ‘Krune‘

 ROBERT VIGLASKY/NETFLIX/KOBAL/SHUTTERSTOCK
bilo joj je dosta

Claire Foy: "Morala sam napustiti ulogu kraljice zbog vlastitog zdravog razuma"

Britanska glumica koja je tumačila ulogu Elizabete II. u prve dvije sezone hit serije "Kruna" ne žali ni sekunde što je odlučila krenuti dalje i snimati druge stvari.

Britanska glumica koja je tumačila ulogu Elizabete II. u prve dvije sezone hit serije "Kruna" ne žali ni sekunde što je odlučila krenuti dalje i snimati druge stvari.

Nije joj bilo lako debitirati u ulozi Elizabete II. za života omiljene vladarice Ujedinjenog Kraljevstva, u prvoj i drugoj sezoni serije "Kruna", no Claire Foy prihvatila je izazov i nije pogriješila. Stoga ju gledatelji Netflixove serije i danas pamte kao dojmljivu, mladu kraljicu Elizabetu. No tek je sada, kada je na streaming servis stiglo i veliko finale mnogima omiljene serije, otkrila je kako je bilo u "kraljičinim cipelama".

"Osjećam golemu ljubav prema ljudima koji još uvijek rade seriju, ali zbog vlastitog zdravog razuma napustila sam seriju", priznala je za magazin People.

image

Claire Foy je odahnula kad je ulogu Elizabete II. predala Oliviji Colman

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Serija se počela prikazivati 2016., a Claire Foy tumačila je ulogu Elizabete II. u prvoj sezoni od 21. godine do zbivanja sredinom 50-ih godina 20. stoljeća. Druga sezona pokriva izazovne događaje poput Sueske krize 1956. i dolaska na svijet kraljičinih mlađih sinova, prinčeva Andrewa i Edwarda.

"Pustila sam to, nastavila dalje i mislim da je to bila odlična odluka za mene", rekla je nedavno o ulozi koja ju je gurnula u središte pozornosti i donijela joj prestižne nagrade, Zlatni globus i Emmy.

Čini se kako je Foy odahnula kada ju je u trećoj sezoni "Krune" naslijedila dobitnica Oscara, sunarodnjakinja Olivia Colman.

image

Scena Elizabetine krunudbe

ALEX BAILEY/NETFLIX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Ne bih voljela da me ta uloga definira", priznala je zvijezda filmova "Djevojka u paukovoj mreži" te "Prvi čovjek" u kojem tumači ulogu Janet Armstrong, supruge američkog astronauta Neila Armstronga.

Foy se ipak pojavila u samom finalu serije jer u jednoj od scena kraljica u poznoj dobi (čiji lik u petoj i šestoj sezoni tumači Imelda Staunton) susreće s verzijama sebe iz prošlih dana, Olivijom Colman koja je ulogu monarhinje tumačila u trećoj i četvrtoj sezoni te s mladom Elizabetom koju je igrala upravo Claire. Serija je završila nakon šest sezona, a u ovoj posljednjoj gledatelji su imali priliku vidjeti između ostalog kako se rasplamsala ljubav između princa Williama i Kate Middleton, ali i o kako se britanska kraljevska obitelj nosila s posljedicama tragične smrti princeze Diane.

Linker
28. travanj 2024 11:58