Od prekida do vjenčanja

Deset godina braka princa Williama i Kate Middleton: Ovo je 10 činjenica o njima koje možda niste znali

Već je prošlo čitavo desetljeće od vjenčanja najpoznatijeg britanskog para. Kraljica Elizabeta II. tim povodom će navodno napraviti nešto vrlo posebno, a što, to ćemo tek vidjeti 29. travnja, kada princ William i Kate Middleton slave 10. godišnjicu bračne sreće.

Princ William i Kate Middleton ove će godine proslaviti vrlo važnu obljetnicu, a kraljica Elizabeta II., prema tvrdnjama stručnjaka za kraljevska pitanja Duncana Larcombea, već priprema tajno slavlje.

"Velika je vjerojatnost da planira iznenađenje kojim će obilježiti Kateinih 10 godina u kraljevskoj obitelji. Sigurno će nešto prirediti da to proslavi", rekao je Larcombe. Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea tako će 29. travnja proslaviti čitavo desetljeće svoje bračne ljubavi.

Na njihovu osmu godišnjicu braka 2019. godine, kraljica je Kate odlikovala Velikim križem Dame Kraljevskog viktorijanskog reda, svojim najvišim priznanjem, a za nadolazeću priliku razmatra još jednu prestižnu čast.

Larcombe kaže da je vojvotkinja od Cambridgea u izvrsnim odnosima s kraljicom i upravo ju je ona naučila kako se koristiti videopozivima tijekom pandemije koronavirusa.

Kate i William njezin rođendan obilježavaju u lockdownu: ‘Naše misli su uz one koji su na prvoj liniji‘

image
Kate i William tijekom jednog ležernog trenutka uživaju u međusobnom društvu.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kate Middleton i princ William jedan su od najpoznatijih parova u Velikoj Britaniji i simbol su bajkovite ljubavi. Iako se već mnogo puta šuškalo o njegovoj prevari i trzavicama u njihovom odnosu, na van izgledaju kao skladan par, prepun međusobnog razumijevanja, podrške i ljubavi.

Objava kraljevskog para slama srce! Kate i William oduševili i rastužili: ‘Božić ove godine nije kako treba‘

Harry i Meghan razmijenili darove s Kate i Williamom: Blagdani zlatne četvorke na različitim kontinentima

U čast 10 godina njihove ljubavi, donosimo deset činjenica o kraljevskim supružnicima koje možda niste znali.

  • Kate i William upoznali su se na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj, gdje su zajedno studirali. Osim toga, oboje su živjeli u dvorani St. Salvator tijekom prve godine te su bili prijatelji sve dok William 2002. nije vidio Kate kako hoda pistom u donjem rublju na modnoj reviji. Tada se i zaljubio u nju.
image
Kate kao studentica sa sestrom Pippom Middleton.
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
  • Povjesničar Robert Lacey u svojoj knjizi "Battle of Brothers: William and Harry—The Inside Story of a Family in Tumult" tvrdi da je Kate još s 19 godina promišljeno planirala da se približi Williamu i postane njegova žena. Naime, Kate je prvotno odlučila upisati sveučilište u Edinburghu, no kada je javnost već doznala koji je fakultet odabrao princ William, Kate se naprasno predomislila. Otišla je u Škotsku i godinu dana pauzirala pa je 2001. upisala povijest umjetnosti na sveučilištu St. Andrews.
  • Nakon što su i službeno postali par 2006., Kate je dobila vlastitog tjelesnog čuvara koji ju je čuvao stalno. Mnogi su se pitali kada će mladi par stati pred oltar, no William nije htio ponoviti istu pogrešku kao i njegovi roditelji koji su premladi uletjeli u brak.
  • Kate je Williamova odluka obeshrabrila i par je 2007. odlučio prekinuti i to preko telefona na Williamovu inicijativu. Ipak, par mjeseci kasnije shvatili su da ipak jesu jedno za drugo i obnovili su svoju romansu.
image
Službene zaruke princa Williama i Kate Middleton 2010.
KEN GOFF/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

2010. godine dogodilo se ono što su svi priželjkivali - William je konačno zaprosio Kate i to prstenom princeze Diane kojeg krase safiri i dijamanti. William i njegov brat, princ Harry, dogovorili su se da će majčin prsten svojoj izabranici dati onaj koji se prvi zaruči.

  • Nakon vjenčanja 29. travnja 2011., par je službeno dobio titule Njihovo kraljevsko visočanstvo, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea. Kate također nosi titulu grofice od Strathearna i Lady Carrickfergus.
  • U početku par je živio u Sjevernom Walesu dok je princ William radio u Kraljevskom zrakoplovstvu. Potom su se preselili u Norfolk u rezidenciju Anmer Hallu, koju danas koriste kao vikendicu. Danas žive u Kensingtonskoj palači u Londonu, gdje imaju na raspolaganju čak 22 prostorije.
image
Princ William i Kate Middleton vjenčali su se 2011. u londonskoj crkvi Westminster Abbey.
ALLPIX/KCS PRESSE/PROFIMEDIA
  • Njihovo prvo dijete, princ George, rodio se 22. srpnja 2013. u bolnici St. Mary, na istom mjestu gdje se rodio njegov otac William, kao i njegov stric Harry. Tamo će se kasnije roditi i njegova sestra i brat.
  • Kate je 2. svibnja 2015. rodila princezu Charlotte koja je prva kraljevna u britanskoj povijesti koju njezina braća i sestre nisu nadmašili u pogledu linije sukcesije, odnosno dolaska na tron. Promjenom ustava, linija sukcesije sada daje prednost redoslijedu rođenja, a ne spolu članova kraljevskih obitelji.
image
Kate i William imaju troje djece - princa Georgea i Louisa i princezu Charlotte.
EDITORIAL/PROFIMEDIA THE DUKE AND DUCHESS OF CAMBRIDGE/KENSI
  • Par je 23. travnja 2018. dobio i treće dijete, princa Louisa, čije je srednje ime Arthur, a dobio ga je, naravno, po poznatom kralju Arthuru.
Linker
25. travanj 2024 17:22