SHUTTERSTCOK EDITORIAL
S KRALJEVSKIH DVORA

Dozvola za ljubav: Svi pričaju o potencijalnim zarukama mladog danskog princa

Ne samo da je pronašao svoju prvu veliku ljubav, već ju je predstavi i baki, kraljici Margareti, zbog čega su mnogi počeli govoriti o zarukama mladog para.

Ne samo da je pronašao svoju prvu veliku ljubav, već ju je predstavi i baki, kraljici Margareti, zbog čega su mnogi počeli govoriti o zarukama mladog para.

Danski princ Christian, koji će 15. listopada proslaviti 18. rođendan, puni novinske stupce zbog ljubavi s princezom Marijom Chiarom di Borbone delle Due Sicilie (18), odnosno zbog sve glasnijeg šuškanja da se par zaručio. Mladi princ navodno je svoju djevojku pozvao u Dansku gdje ju je u lipnju ove godine predstavio kraljici Margareti, svojoj baki.

image

Danska kraljica Margareta s unucima

SHUTTERSTOCK

Iako zvuči kao normalan korak u svakoj vezi, u kraljevskim obiteljima ipak se radi o "službenom" djelu jer kraljica Margareta ne pristaje na upoznavanje s bilo kime, odnosno ne popije čaj - koji je na upoznavanju bio poslužen - baš sa svima. Taj potez kraljice tumači se kao neslužbeno odobravanje Chiare kao odabranice njezinog unuka, a mnogi smatraju kako se kraljevski dvori pripremaju na objavu zaruka mladog para.

image
SHUTTERSTOCK

Ipak, čini se poprilično rano za takav korak princa koji još nije niti punoljetan, a takvog su mišljenja i njegovi roditelji - prijestolonasljednik princ Frederik i njegova supruga, princeza Mary. Pisanja o vezi mladog princa i princeze influencerice koja na Instagramu ima više od 86 tisuća pratitelja počela su u svibnju nakon što su se zajedno fotografirali na utrci Formule 1 u Monacu, a nedavno su uhvaćeni kako uživaju na Saint Tropezu.

Maria Chiara di Borbone također dolazi iz kraljevske obitelji, ali su od ujedinjenja Italije 1862. bez prijestolja, no nastavili su živjeti kraljevskim životom te su usko povezani s drugim europskim obiteljima, čime se voli pohvaliti.

"Obitelj di Bourbone povezana je s gotovo svim kraljevskim obiteljima ili bivšim vladarima Europe, to vam je kao neka vrsta velikog i vrlo ekskluzivnog kluba", izjavila je svojedobno kći princa Carla i princeze Camille, vojvode i vojvotkinje od Castra. Njezini roditelji u prijateljskim su odnosima i s budućim danskim kraljem - princom Frederikom pa se Christian i Maria Chiara poznaju još od djetinjstva.

image

Carlo di Borbone-Due Sicilie 2018. sa suprugom Camillom i kćerima Mariom Carolinom i Mariom Chiarom (sasvim desno).

CRISTIANO MINICHIELLO/AGF/SHUTTERSTOCK

"Znamo se od malih nogu, moj otac Carlo kum je njegovoj mlađoj sestri Josephine. Christian i ja se odlično slažemo, između nas je divno prijateljstvo, jako se zabavljamo zajedno", izjavila je za talijanski Corriere početkom srpnja ove godine. Sviđa joj se što voli sportove baš kao i ona, ali je istovremeno jako discipliniran pa je pohvalila i njegovu odluku da se fokusira na svoje školovanje. Naime, i ona studira - posvećena je modi i društvenim znanostima, a jednog dana bi voljela pokrenuti vlastiti modni brend - u suradnji sa starijom sestrom, nasljednicom titule Marijom Carolinom.

Linker
03. svibanj 2024 11:19