loše vijesti

Elizabeti II. je loše: BBC prekinuo emitiranje programa, stižu Harry i Meghan

Pomno odabrane riječi u izjavi kraljevske palače o narušenom zdravlju kraljice Elizabete II. daju naslutiti "da se nešto ozbiljno događa", rekao je u četvrtak za BBC Richard Sumner, bivši izvjestitelj iz Buckinghamske palače.

Članovi obitelji Elizabete II. stigli su u četvrtak Škotsku kako bi bili uz 96-godišnju kraljicu nakon vijesti da su liječnici zabrinuti za njezino zdravlje, zbog čega je i BBC je prekinuo emitiranje redovnog programa.

"Kraljica je pod liječničkim nadzorom u Balmoralu nakon što su se liječnici zabrinuli za njezino zdravlje", priopćila je Buckinghamska palača.

"Nakon daljnje procjene jutros, kraljičini liječnici su zabrinuti za zdravlje Njezinog Veličanstva i preporučili su joj da ostane pod liječničkim nadzorom", nastavlja se u priopćenju, u kojem se ističe da je kraljica "zbrinuta".

BBC ističe da je jako neobično sa je Buckinghamska palača objavila ovakvo priopćenje, jer obično ne želi davati komentar o zdravstvenom stanju 96-godišnje monarhinje, jer ih smatraju privatnima.


Svo četvero djece kraljice Elizabete, uključujući kćer princezu Anne i najmlađeg sina princa Edwarda, sada su u dvorcu Balmoral u Škotskoj uz nju, izvijestio je ITV u četvrtak nakon vijesti o kraljičinu lošem zdravlju.


Kraljica, najdugovječnija britanska vladarica i najstariji monarh na svijetu, od kraja prošle godine pati od onoga što je Buckinghamska palača nazvala "epizodnim problemima kretanja".

image
RICHARD POHLE/AFP/PROFIMEDIA RICHARD POHLE/AFP/PROFIMEDIA


"Nakon nove procjene jutros, kraljičini liječnici su zabrinuti za zdravlje Njezinog Veličanstva i preporučili su da ostane pod liječničkim nadzorom", stoji u priopćenju palače.


U Balmoralu su prijestolonasljednik princ Charles, vojvoda od Yorka princ Andrew, grof i grofica od Wessexa, Edward i Sophie i princeza Anne.

image

Meghan i Harry

BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA


Uz baku je ili tek treba stići stariji Charlesov sin, princ William.


Njegov brat princ Harry sa suprugom Meghan otputovat će u dvorac Balmoral u Škotskoj kako bi bili s kraljicom Elizabetom nakon vijesti o njezinom lošem zdravstvenom stanju, rekao je u četvrtak glasnogovornik para.


Prošlog listopada Elizabeth je provela noć u bolnici i od tada je bila prisiljena smanjiti svoje javne angažmane. U srijedu je otkazala virtualni sastanak s ministrima nakon što su joj liječnici savjetovali mirovanje.


Ranije ove godine kraljica Elizabeta proslavila je 70. godina na prijestolju.

Pomno odabrane riječi u izjavi kraljevske palače o narušenom zdravlju kraljice Elizabete II. daju naslutiti "da se nešto ozbiljno događa", rekao je u četvrtak za BBC Richard Sumner, bivši izvjestitelj iz Buckinghamske palače.

Britanska premijerka Liz Truss rekla je da će cijela zemlja biti "duboko zabrinuta" za zdravlje kraljice Elizabete nakon što su liječnici rekli da bi kraljica trebala ostati pod liječničkim nadzorom.

"Cijela će zemlja biti duboko zabrinuta ovim vijestima iz Buckinghamske palače", rekla je.

"Moje misli - i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva - u ovom su trenutku s Njezinim Veličanstvom Kraljicom i njezinom obitelji", istaknula je.

Britanski parlament u svojim je mislima i molitvama s kraljicom Elizabetom nakon vijesti da su liječnici zabrinuti za njezino zdravlje, rekla je predsjednica Lindsay Hoyle u parlamentu u četvrtak.

"Znam da govorim u ime cijelog Doma kada kažem da šaljemo sve najbolje želje Njezinom Veličanstvu kraljici", rekla je Hoyle.

Linker
03. travanj 2024 18:04