Kraljevski odnosi sve gori?

Harry slomljena srca: Palača je odbila položiti vijenac u njegovo ime pa je donio cvijeće iz svog vrta

Ako je suditi po posljednjem potezu britanskog dvora, raskol između Harryja i ostalih članova njegove obitelji sve je veći i veći.

Princ Harry i Meghan Markle posjetili su nacionalno groblje u Los Angelesu kako bi položili cvijeće na grobove palih boraca Commonwealtha. No, to nije bilo obično cvijeće, već ono iz vrta njihovog novog doma, čime su poslali važnu poruku.

Naime, osobno priznanje povodom britanske Nedjelje sjećanja Harry i Meghan su iskazali nakon što je Buckinghamska palača odbila položiti vijenac u Harryjevo ime na Cenotaphu, memorijalnom spomeniku žrtvama rata u središtu Londona.

No, prema pisanju nekih stranih medija, kraljica Elizabeta II. uopće nije bila obaviještena da je njezin unuk uopće podnio zahtjev, niti da mu je zahtjev odbijen, što je Harryja jako rastužilo.

Inače, vojvoda od Sussexa u oružanim je snagama Ujedinjenog Kraljevstva proveo 10 godina te niti jedne godine nije propustio prisjetiti se palih vojnika. Uz njega je bila i Meghan, odjevena u crni kaput s potpisom Brandona Maxwella i crne salonke, a kao ukras oboje su na lijevom reveru nosili crveni mak, simbol Dana sjećanja.

Iako palača nije htjela davati komentare na cijelu situaciju, prema nekim izvorima Harryjev je vijenac, vrijedan 1000 funti, ostao tamo gdje je i izrađen - u sjedištu Kraljevske britanske legije u Kentu. No, koliko god bio tužan, Harry je novi vijenac položio na obelisk s natpisom "U spomen na ljude koji su dali život u obranu svoje zemlje".

"Vojvodi i vojvotkinji je bilo važno da mogu osobno pokazati sjećanje na svoj način, odati počast onima koji su služili i onima koji su dali svoje živote. Par je cvijeće koje je vojvotkinja ubrala u svom vrtu položio na grobovima dvojice vojnika Commonwealtha, jednog koji je služio u Australskom kraljevskom zrakoplovstvu i jednog koji je služio u Kanadskom kraljevskom topništvu", rekao je glasnogovornik para u službenom priopćenju.

Linker
20. travanj 2024 01:31