Meghan sa suprugom u haljini posvećenoj sinu, upotpunjenu darom domaćina

 KOLA SULAIMON/AFP/PROFIMEDIA
Dnevnik iz Nigerije

Kao na kraljevskom putovanju: Meghan prvi put nosila lančić princeze Diane, a žuta haljina bila je posveta sinu

Bivša glumica zadivila je u žutoj haljini koju je nosila u čast sinu, pričala je sa školarkama o Lilibet, dok je Harry isticao važnost mentalnog zdravlja i družio se s vojnim veteranima.

Bivša glumica zadivila je u žutoj haljini koju je nosila u čast sinu, pričala je sa školarkama o Lilibet, dok je Harry isticao važnost mentalnog zdravlja i družio se s vojnim veteranima.

Nedavni posjet princa Harryja i Meghan Markle Nigeriji bio je intenzivan jer su im tri dana bila ispunjena brojnim aktivnostima vezanim uz proslavu desete godišnjice Invictus igara, ali to ih nije spriječilo da se s domaćinima dobro zabave. Popularni par uživao je posebnu naklonost Nigerijaca s obzirom na to da je 2022., tijekom vođenja podcasta "Archetypes", DNK tekst otkrio da je Meghan 43 posto nigerijskog podrijetla, što je detalj koji se tijekom cijelog putovanja isticao. I iako nisu više predstavnici kraljevske obitelji, njihov posjet Nigeriji nije nimalo odstupao od onog kraljevskog.

Meghan i Harry upoznali su školarce koji su im, nakon što im je Harry pričao o mentalnom zdravlju - rekao je da je okej imati loš dan, ali da o tome treba pričati umjesto da ga zatome u sebi - poklonili tradicionalne drvene ogrlice, piše People.

image

Harry i Meghan priključili su se tradicionalnoj proslavi prilikom posjeta Lightway Academy u Abuji

KOLA SULAIMON/AFP/PROFIMEDIA

Par se družio s običnim građanima i s visokim vojnim dužnosnicima (pozvao ih je načelnik Glavnog stožera nigerijskih oružanih snaga), a njima u čast organiziran je u prijestolnici Abuji prijam na kojem je Meghan blistala u profinjenom, bijelom večernjem odijelu. Kad je, pak, sudjelovala u panelu o ženama vođama s dr. Ngozi Okonjo-Iweali, generalnom direktoricom Svjetske trgovinske organizacije, nosila je uočljivu crvenu haljinu na bretele s volanima. Meghan je na panelu, ali i tijekom druženja s učenicama Lightway Academy u Abuji, više otkrila o Harryjevom i svom obiteljskom životu, roditeljskom stilu i osobinama njihove djece, petogodišnjeg princa Archieja i uskoro trogodišnje princeze Lilibet, nego u cijeloj Netflixovoj dokumentarnoj seriji.

image

Vojvotkinja od Sussexa prima dar djevojčice slične dobi kao što je njena Lilibet

KOLA SULAIMON/AFP/PROFIMEDIA

"Naša kći Lili puno je manja od vas, uskoro će napuniti tri godine. Prije nekoliko tjedana pogledala me i uočila svoj odraz u mojim očima. Rekla mi je: ‘Mama, vidim se u tebi,‘" prepričala je Meghan, opisujući svoje klince kao vesele, brbljave i privržene, navodi US Magazine. Budući da je Archie uoči Harryjevog i njenog putovanja u prijateljsku afričku zemlju, proslavio peti rođendan, na svečanom događaju koji je u nedjelju, 12. svibnja, na Majčin dan, u njihovu čast organizirao guverner nigerijskog grada Lagosa, odjenula je lepršavu žutu kreaciju Caroline Herrera koju je dvaput nosila.

image

Meghan je kao posvetu sinčiću odjenula haljinu brenda Carolina Herrera

KOLA SULAIMON AFP

Haljina je kreirana za nju kad je bila trudna s Archiejem, a nosila ju je i na proslavi njegovog prvog rođendana 2020. godine. Na svakom koraku, Meghan i Harry ostavljali su dojam neusiljenog, još uvijek zaljubljenog bračnog para: u svakom trenutku bili modno usklađeni što pokazuje da im je jako stalo kakav će dojam zajednički ostaviti, do suptilnih znakova podrške i ljubavi.

image

Meghan nosi lančić princeze Diane koji joj je nedavno darovao Harry

KOLA SULAIMON/AFP/PROFIMEDIA

Premda će ih domaćini pamtiti po mnogo situacija kojima su ih osvojili, jedna se izdvaja zbog simbolike. Radi se o dirljivom podsjetniku na Harryjevu majku, princezu Dianu i njen posjet s tada princem, danas kraljem Charlesom Nigeriji davne 1990.godine.

Na prijamu za članove vojnih obitelji organiziranom 11. svibnja u Abuji, nosila je lančić s križem optočenim dijamantima koji je pripadao princezi Diani. Kako piše People, lančić je nedavni Harryjev dar. Osim lančića, Meghan ima nekoliko komada nakita Lady Di, među njima su i naušnice u obliku leptira ukrašene dijamantima te njen prsten s akvamarinom. Harry je dva dijamanta koja su pripadala njegovoj mami dao ugraditi u zaručnički prsten za Meghan. Prije nego što su 12. svibnja Meghan i Harry napustili zemlju, Meghan se u zrakoplov ukrcala u tradicionalnoj suknji koju su joj darovali lokalci.

image

Putovanje je završila u tradicionalnoj suknji

KOLA SULAIMON AFP
Linker
24. svibanj 2024 23:16