U kraljevskoj loži na najslavnijem teniskom turniru

 SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Ekshibicijski meč

Kate Middleton je odmjerila snage s Rogerom Federerom uoči početka turnira svih turnira

Legendarnom tenisaču cilj nije bio pobijediti buduću englesku kraljicu već pred teniski turnir u Wimbledonu skrenuti pozornost na samozatajne pomagače bez kojih ne bi bilo igre.

Legendarnom tenisaču cilj nije bio pobijediti buduću englesku kraljicu već pred teniski turnir u Wimbledonu skrenuti pozornost na samozatajne pomagače bez kojih ne bi bilo igre.

Malo tko je očekivao da će Catherine, princeza od Walesa, odmjeriti snage s bivšim teniskom šampionom, Rogerom Federerom, osmerostrukim pobjednikom Wimbledona. Ekshibicijski meč odigrali su uoči otvaranja najpoznatijeg Grand Slam turnira na travi 3. srpnja, a princeza se uspjela nositi s legendarnim tenisačem: dakako, protiv nje nije igrao svima znanom, punom snagom. Cilj mu nije bio pobijediti buduću britansku kraljicu već je htio, uz njezinu pomoć, skrenuti pozornost na samozatajne pomagače na turniru bez kojih se ne bi mogao održati ni jedan meč: wimbledonske "ball boys and girls". S obzirom na to da je princeza od Walesa pokroviteljica "All England Lawn Tennis and Croquet Cluba", pozvao ju je snimiti promotivni film o samozatajnim dodavačima loptica, pomagačima tenisača s vanjske strane osnovne linije, o njihovom treningu, vještini dodavanja loptica, talentu predvidjeti kada će zatrebati tenisaču i prije nego im da znak.

Priopćenje za javnost iz Kensingtonske palače otkrilo je detalje: "Princeza od Walesa pojavljuje se u kratkom YouTube filmu s legendarnim tenisačem Rogerom Federerom kako bi usmjerila pozornost na wimbledonskih Ball Boys and Girls i treninga uoči prvenstva. U filmu objavljenom danas, vidi se kako posjećuje All England Club s Rogerom Federerom kako bi se susreli s potencijalnim dodavačima loptica i čuli njihova iskustva na treningu za tu ulogu. U filmu princeza sudjeluje u igri s Rogerom Federerom na terenu broj tri prije nego što se pridružila treningu pomagača. Princeza od Walesa i Roger Federer pozivaju vas da ih upoznate", prenosi Tatler.

image

S Roger Federer nakon finala s Novakom Đokovićem, 2019.

ANTOINE COUVERCELLE/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Švicarski tenisač koji je prošle godine završio izvanrednu profesionalnu karijeru, i sam je počeo kao dodavač lopti. Dok 1996. nije odigrao svoj prvi juniorski meč, prikupljao je iskustvo s turnira stojeći s vanjske strane osnovne linije, stoga je jasno zašto je snimio promotivni video s pokroviteljicom All England Lawn Tennis Cluba od 2016., koja je tom prilikom izabrala majicu bez rukava s logom kluba, a kosu je učvrstila u praktični rep.

"Wimbledon je poznat po nevjerojatno profesionalnim dodavačima loptica, količini posla koji odrađuju, nevjerojatno je vidjeti ih iza kulisa", izjavila je Kate. I ove će godine na kraju Grand Slama dodijeliti pobjednički pehar osvajačima turnira, a u dužnosti koju joj je dodijelila pokojna kraljica Elizabeta, zacijelo najviše uživa.

Linker
27. travanj 2024 09:04