Bračni dvoboj u pedaliranju

 JACOB KING/WPA POOL/SHUTTERSTOCK
Prva dama Walesa

Kate potukla Williama u bicikliranju, a pažnju je ukrala njena Zarina suknja za 23 eura

Uz simboličan trofej nakon proglašenja pobjednice, suprug joj je uz nježan stisak ruke, proslijedio i sjemenke narcisa, nacionalnog cvijeta Walesa, kako bi ga posadila kod kuće.

Uz simboličan trofej nakon proglašenja pobjednice, suprug joj je uz nježan stisak ruke, proslijedio i sjemenke narcisa, nacionalnog cvijeta Walesa, kako bi ga posadila kod kuće.

Slavlje nacionalnog velškog praznika, dana sv. Davida, uveličali su princ i princeza od Walesa. Ali, drugačije od očekivanog. Zahvaljujući šarmu princeze, tradicionalni, protokolarni posjet - prvi otkako su dobili nove titule - pretvoren je u događaj za pamćenje. Kate je oduševila Velšane toplom gestom jedne majke koja uvažava drugu majku i iskreno, svim srcem, uživa u radosti djeteta te žene. Naime, domaćini su visoke goste dočekali s buketima narcisa, simbola Walesa koji 1. ožujka slavi dan svog sveca zaštitnika, a među razdraganim predstavnici lokalne zajednice nalazila se i dvogodišnja Cora Phillips. Malena je, unatoč hladnom danu, s mamom Michelle strpljivo čekala princezu kako bi joj predala buket žutih cvjetova.

image

Susret s malom Corom i njezinom mamom

IAN VOGLER/POOL/SHUTTERSTOCK

Kate ih je odmah uočila i prišla im preko reda, samo zato da se djevojčica što prije vrati kući, na toplo. Kad joj je curica dala svoj stručak, Kate ju je oduševljeno promatrala (zacijelo se prisjetila svoje ‘male šefice‘, princeze Charlotte, kad je bila mala). Na princezi se vidjelo da bi preslatku Coru najradije uzela u naručje, što baš i nije po protokolu.

image

Kate sa simbolom Walesa na reveru kaputa

IAN VOGLER/POOL/SHUTTERSTOCK

Tada je mama djevojčice, stanovnica obližnjeg mjesta Llanharana, rekla: "O bože, nisam to očekivala milijun godina". Princeza joj je zahvalila na cvijeću i produžila do ostalih jer se htjela posvetiti svima, premda ju je osvojila mala Cora.

image

Posjet Walesu uoči nacionalnog dana

ZAK HUSSEIN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Sljedeća postaja na njihovom službenog posjetu Walesu bio je "Leisure & Fitness Centar" u gradu Aberavonu. Kate i William ondje su iz prve ruke htjeli doznati kako se u centru, zahvaljujući sportu i vježbanju, jača mentalno zdravlje. Tamošnji uposlenici nisu ni u milijun godina mogli predvidjeti što će visokim gostima pritom pasti na pamet.

Svjedoci na društvenim mrežama tvrde da je princeza od Walesa izazvala supruga na "dvoboj". Zauzela je svoj bicikl za trening, pogledala ga i rekla nešto poput: "Hajde, da te vidim". William je jedva dočekao priliku i bračni par se bacio na žustro "bicikliranje".Čini se da je vitka i okretna Kate nadmašila supruga, jer se, tvrde svjedoci, prvi uspuhao, prenosi Daily Mail. Doduše, oboje su na sebi imali dnevnu, a ne sportsku odjeću, no ona je to lakše podnijela.

image

Trofej za pobjednicu

JACOB KING/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Uzgred rečeno, i ovaj put je modno briljirala. Izabrala je Zarinu zvonoliku suknju "tooth check" uzorka koja košta 20 funti, odnosno 23 eura, a kombinirala ju je s bijelom dolčevitom i svijetlim kaputom. William je i ovaj put izabrao košulju i odijelo u različitim nijansama omiljene modre, već se zna da sve što odjene mora bili plavo. Nakon utrke odlučeno je da je ona pobjednica, a uručen joj je i prigodni trofej.

image

Zvonolika Zarina suknja bila je pun modni pogodak

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Posjetili su i centar za odvikavanje od ovisnosti. Pokazani su im planovi za uređenje dodatnog prostora vrta koji se oblikuje zahvaljujući financijskoj podršci Kraljevske zaklade. U znak zahvale, William je dobio sjemenke narcisa kako bi kod kuće, u rezidenciji Adelaide Cottage unutar posjeda dvorca Windsor, imali dio Walesa u vrtu. Uz nježan stisak ruke, proslijedio ga je supruzi čija je neposrednost najjače "oružje" kraljevske obitelji za osvajanje naklonosti nacije. Ona će već znati što s darom treba napraviti.

Linker
26. travanj 2024 07:01