Šok u Britaniji

Kralj Charles mora na operaciju, iz palače priopćili da odgađa sve službene obveze

U priopćenju je rečeno da će kralj biti podvrgnut zahvatu zbog benignih promjena na prostati.

Diljem Velike Britanije odjeknula je vijest kako će kralj Charles idućeg će tjedna morati otići u bolnicu, zbog problema s prostatom. Nasljednik Elizabete II. ima 75 godina, odnosno u dobi je kada su takvi zahvati česti. Buckinghamska palača objavila je 17. siječnja, da će kralj zbog problema sa zdravljem morati odgoditi sve obaveze.

"Stanje Njegovog Veličanstva je benigno i on će doći u bolnicu na operativni zahvat. Kraljevi javni angažmani bit će odgođeni tijekom razdoblja oporavka", rečeno je u odmjereno sročenom priopćenju koje prenosi Daily Mail. Bez obzira na namjeru palače da umiri javnost, kraljeva operacija izaziva veliku zabrinutost.

image

Zbog zahvata na prostati, neko vrijeme će izbivati iz javnosti

AARON CHOWN/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Svaki zahvat pod anestezijom nosi određen rizik, stoga se sugrađani kralju od srca žele da sve prođe u najboljem redu i što brži oporavak. Istog dana, ali u odvojenoj pismenoj objavi, Kensingtonska palača otkrila je kako se i Catherine, princeza od Walesa, liječila u bolnici nakon operacije abdomena. Buduća kraljica primljena je u londonsku kliniku u Maryleboneu, a vjeruje se da će se Kate vratiti javnom životu poslije Uskrsa.

"Operativni zahvat bio je uspješan i očekuje se da će princeza od Walesa na bolničkom liječenju biti zadržana idućih deset do četrnaest dana, nakon čega će biti otpuštena na kućnu njegu. Prema preporuci liječničkog tima otkazat će sve svoje protokolarne i druge dužnosti do travnja ove godine", stoji u službenoj izjavi palače.

Linker
22. travanj 2024 05:02