NASMIJAO JE MNOGE

Kralj Charles postao je viralan: Izuo je cipele i otkrio rupu na čarapi

Poznato je kako kralj voli "reciklirati" i popravljati staru odjeću te da ne voli ništa bacati, no nitko nije očekivao da će pred kamerama prošetati u prorupanim čarapama.

Ovoga je tjedna britanski kralj Charles s kraljicom suprugom Camillom posjetio džamiju u Londonu. Pridržavajući se islamskih običaja, Camilla je prekrila kosu maramom, te su oboje izuli cipele prije ulaska. Sve kamere (i oči) u tom su trenutku bile uprte u Charlesa, koji je na opće iznenađenje otkrio - rupu na čarapi.

image

Kralj Charles i kraljica supruga Camilla

POOL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Trenutak je ubrzo postao viralan, a Britanci su sa simpatijama komentirali situaciju u kojoj se našao njihov kralj. "Rupa na čarapi kralja Charlesa čini me ponosnom što sam Britanka", našalila se novinarka The Guardiana Judith Woods u svojoj kolumni.

Britanski monarh slovi za zagovornika održivog odijevanja i zaštite okoliša, a prošlog je mjeseca dobio pohvale nakon što se pojavio u kaputu od tvida koji nosi od 1980-ih.

image

Rupa na čarapi kralja Charlesa

EDDIE MULHOLLAND/AFP/PROFIMEDIA

“Spadam među one ljude koji bi dali cipele – ili bilo koji odjevni predmet – na popravak ako mogu, radije nego da ga jednostavno bace. I zato mislim da, s ekonomske točke gledišta, postoje ogromne mogućnosti za ljude da osnuju mala poduzeća koja se bave popravkom, održavanjem i ponovnom uporabom”, rekao je Charles za britanski Vogue 2020. godine, dodavši kako je u djetinjstvu uvijek bio fasciniran načinom na koji postolari obnavljaju cipele.

Linker
18. travanj 2024 04:11