IPAK MU JE STALO

Kraljeva tuga zbog odbjeglog sina: Na ručku pokazao razočaranje, nazdravio unuku ‘gdje god bio‘

Na obiteljskom ručku nakon krunidbe kralj Charles III. ipak je pokazao da je razočaran odlukom svojeg mlađeg sina koji je na ceremoniju došao sam i odmah nakon nje sjeo u auto i otputovao kući, u Los Angeles.

Kralj nije zaboravio da na dan krunidbe ujedno i njegov unuk Archie slavi četvrti rođendan pa je na svečanom ručku održao zdravicu unuku kojeg jedva da je vidio posljednjih godina.

image

Jedna od rijetkih fotografija princa Harry i Meghan Markle s djecom

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Iako je pozivnica za obiteljski ručak poslana princu Harryju, on je odlučio da će se odmah vratiti u Kaliforniju kako bi bio sa sinom Archiejem na njegov rođendan, ali i sa suprugom Meghan Markle i kćeri Lilibet. I dok je većina članova kraljevske obitelji odahnula zbog njegove odluke, 74-godišnji kralj djelovao je "iskreno razočarano" što Harry ipak nije ostao.

image

Na ceremoniji je princ Harry sjedio u trećem redu

AARON CHOWN AFP
image

U Westminstersku opatiju, do svojeg mjesta, hodao je sam

TOBY MELVILLE AFP

Prije samog ručka, princ William je čestitao ocu na povijesnom danu, a Charles je nakon toga zahvalio svima koji su omogućili da krunidba bude tako posebna. Kralj je nakon toga podigao čašu za svoja tri unuka, princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa, ali i za one koji nisu ovdje te svojem unuku Archieju poželio sretan rođendan "gdje god da se nalazi".

image

Fotografija kraljice i kralja dok uživaju u završnom slavlju krunidbe na balkonu Buckinghamske palače

CHRIS JACKSON AFP
image

Kralj Charles III. i kraljica Camilla

LEON NEAL AFP

Izvor blizak kraljevskoj obitelji kaže kako je to bio zaista poseban trenutak kojem su prisustvovali kralj, kraljica Camilla te drugi članovi kraljevske obitelji, ali i obitelj s kraljičine strane - njezina sestra Annabel, najbolja prijateljica Lady Landsdowne te njezina djeca Tom Parker Bowles i Laura Lopes s unucima, Lolom, Freddyjem, Elizom, Louisom i Gusom. Uz njih, ručku su prisutvovali i roditelji princeze Catherine, Michael i Carole Middleton te njezina sestra Pippa i brat James.

Linker
07. prosinac 2023 06:50