Kralj i kraljica s kćerima u vrtu madridske palače

 SHUTTERSTOCK
SPREMA SE FEŠTA

Kraljevska obitelj na okupu: Uoči dviju velikih proslava Letizija i Felipe VI. blistaju od sreće

Španjolski par odradio je posljednje obiteljsko snimanje u vrtu madridske palače uoči dvije važne obljetnice.

Španjolski par odradio je posljednje obiteljsko snimanje u vrtu madridske palače uoči dvije važne obljetnice.

Pred španjolskim kraljevskim parom, 51-godišnjom kraljicom Letizijom i 56-godišnjim kraljem Felipeom VI. je mjesec pun izazova i svečanosti. Prva je na redu organizacija proslave dvadesete godišnjice braka kraljevskog para, koja će se održati 22. svibnja, a nakon toga slijedi svečano obilježavanje desete godišnjice vladavine kralja Felipea VI. 19. lipnja.

Prema najavama tada će se kraljevskom paru u proslavi pridružiti obje kćeri, 18-godišnja princeza Leonor koja trenutačno studira na vojnoj akademiji, te 17-godišnja infanta Sofia koja studira na koledžu UWC Atlantic u Walesu.

image

Letizia s kćerima Sofijom i Leonor

SHUTTERSTOCK

Uoči dva važna dana kad se u Kraljevskoj palači u Madridu očekuju brojni uzvanici, čestitari i prijatelji iz cijelog svijeta, uža obitelj je odradila snimanje u vrtu, a sudeći prema fotografijama kraljevski par i njihove kćeri nikad nisu djelovali opuštenije i sretnije.

image

Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia slave 20. godišnjicu braka

SHUTTERSTOCK

Bivša novinarka definitivno je najpopularnija članica španjolske kraljevske obitelji, a njezin protokol uključuje sudjelovanje na brojnim društvenim i gala svečanostima u zemlji i u svijetu, koje 51-godišnja kraljica Letizia neumorno odrađuje sa svojim prepoznatljivim šarmom.

image

Sretniji i opušteniji nego ikad

SHUTTERSTOCK

Svjetska javnost je obožava i zbog besprijekornog stila, a prije udaje za španjolskog kralja Felipa VI. bila je uspješna televizijska voditeljica u informativnom programu. Svog supruga je upoznala na novinarskom zadatku 2002.. a vjenčali su se u svibnju 2004. u madridskoj katedrali Almudena.

image

Leonor i Sofia obožavaju tatu

SHUTTERSTOCK

Prva u nasljednom redu je njihova starija kći, princeza Leonor, koja je potomkinja kraljevske vojne akademije Kraljevske garde, što predstavlja dio njezinih priprema za buduću dužnost - španjolske kraljice. Na ponos svojih roditelja na vojnoj obuci već je svladala osnove: rastavljanje i sastavljanje puške, odradila vježbe pucanja, snalaženja u prirodi, korištenje vojnih karata i druge aktivnosti. Iako vojna akademija ima strogi raspored tijekom tjedna, Leonor se može vratiti kući tijekom vikenda ako nije na posebnoj obuci izvan vojarne. Njezina obuka trajat će tri godine i tijekom tog razdoblja proći će i mornaričku obuku, te tečajeve u ratnom zrakoplovstvu koji uključuju i skok s padobranom.

image

Kralj i kraljica s kćerima u vrtu madridske palače

SHUTTERSTOCK
Linker
12. lipanj 2024 13:14