NEVINOST VRIJEDI MILIJUNE

Kraljica Elizabeta II. troši vrtoglave iznose kako bi zaštitila sina optuženog za silovanje

Nakon što je razriješen kraljevskih dužnosti, princ Andrew trenutno boravi na majčinom imanju u Škotskoj.

Princ Andrew, kojega mnogi smatraju najdražim sinom kraljice Elizabete II., trenutno boravi u Škotskoj na majčinom imanju kako bi izbjegao pokušaje uručenja pravnih dokumenata o seksualnom zlostavljanju za koje ga je optužila Virginia Giuffre.

Nevinost koja vrijedi milijune

Kraljica Elizabeta II. prema pisanju stranih medija sada će navodno platiti milijunske iznose odvjetničkom timu u kojeg su se uključili odvjetnici Melissa Lerner i Andrew Brettler, a za kojeg se pretpostavlja da naplaćuje oko dvije tisuće dolara na sat - sve kako bi dokazali nevinost princa koji je zbog optužbe razriješen kraljevske dužnosti.

image
Princ Andrew.
PETER JOLLY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U tužbi koju je Virginia podnijela njujorškom sudu stoji da ju je američki financijer, inače osuđeni pedofil Jeffrey Epstein "posuđivao" princu Andrewu za seksualne odnose.

Čitajte i: Skandalozni princ Andrew planira opet oženiti bivšu suprugu? Ona mu vjeruje da je potpuno ‘čist‘ od optužbi za zlostavljanje

Giuffre je rekla da ju je Andrew tri puta seksualno zlostavljao u kući Ghislaine Maxwell u Londonu prije više od 20 godina, kada je bila još maloljetna.

"Epstein, Maxwell i princ Andrew prisilili su tužiteljicu, dijete, na spolni odnos s princom Andrewom protiv njezine volje", navela je u tužbi koju je Andrew žustro odbacio unatoč fotografijama na kojima je u društvu s Giuffre i Epsteinovom ljubavnicom i podvodačicom Ghislaine Maxwell.

Pravni papiri nisu uručeni kako treba?

Prvo ročište održalo se 13. rujna, a odvjetnički tim princa tvrdi da je tužba neosnovana te da pravni papiri u ovom slučaju nisu uručeni kako treba - zbog čega će osporiti valjanost tužbe.

image
Princ Andrew je optužen za silovanje Virginije Giuffre.
LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kraljičin omiljeni sin bježi od seks skandala: Tužba je stigla, no on poriče sve - fotografijama unatoč

"Smatramo da je ovo neutemeljena, neodrživa i potencijalno nezakonita tužba koju je tužitelj podnio protiv vojvode. Postojao je sporazum o nagodbi koji je tužitelj sklopio u prethodnoj radnji koja oslobađa vojvodu i druge od svake potencijalne odgovornosti", poručio je prinčev odvjetnik.

Istinu je Jeffrey Epstein odnio u grob

Pravu istinu očito zna samo Jeffrey Epstein, ali nju je odnio u grob jer je 2019. izvršio samoubojstvo u zatvoru i tako izbjegao suđenje za svoja zlodjela.

Iako su od tada prošla već dva desetljeća, Virginia Giuffre, danas supruga i majka troje djece nastanjena u Australiji, još se nije oporavila od psihičkih i emocionalnih trauma. Od Andrewa traži novčanu kompenzaciju za pretrpljene patnje, u iznosu koji odredi sud, te pokrivanje svih sudskih troškova.

Dobije li parnicu, novac će donirati zakladama što pomažu žrtvama seksualne trgovine.

Linker
17. travanj 2024 16:43