Progovorili o velikim problemima

Meghan Markle odala kako se zaštitila od mržnje: ‘Ovo je problem čovjeka. I to što se događa svima nama‘

Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan u utorak su govorili o svojoj kampanji protiv negativnosti na društvenim mrežama, a Harry je upozorio i na "globalnu krizu mržnje" koja utječe na mentalno zdravlje ljudi.

"Ovo je globalna kriza. Globalna kriza mržnje, globalna kriza dezinformiranja i globalna zdravstvena kriza", rekao je Harry u uvodnom komentaru rasprave "Stvaranje boljeg svijeta".

Par, službeno poznat kao vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, sudjelovali su u dvosatnoj online raspravi kojoj je domaćin bio Time100 Talks, s nekolicinom stručnjaka s kojima su se ove godine sastali kako bi promovirali više suosjećanja na online forumima.

Harry i Meghan preselili su se u južnu Kaliforniju ove godine, nakon što su odstupili sa svojih kraljevskih dužnosti kako bi vodili neovisniji život i pobjegli od nasrtljivih britanskih medija.

image
Otkako su van kraljevskog dvora, Meghan i Harry žive punim plućima...
CHRIS JACKSON/GETTY IMAGES

Meghan je rekla da je imperativ da online interakcije budu zdravije za sve.

"Ovo nije samo problem mentalnog zdravlja ili emocionalne dobrobiti. Ovo je problem čovjeka. I to što se događa svima nama online i duboko utječe na nas."

Meghan je prošli tjedan rekla da je ugasila sve svoje osobne profile na društvenim medijima prije nekoliko godina te da nije željela čitati što ljudi pišu o njoj online, a sve "kako bi se zaštitila."

U podcast razgovoru s tinejdžerima prošli tjedan, kojim je obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja, Meghan je rekla da je "u 2019. godini bila najviše trolana osoba online u cijelom svijetu - i među muškarcima i među ženama."

Linker
23. travanj 2024 20:31