Poznaju je godinama

Meghanini prijatelji stali u njezinu obranu: ‘Ona nije nasilnica, osjećamo olakšanje što je rekla istinu‘

Čini se da se svi pribojavaju što će Meghan i Harry reći Opri Winfrey u velikom intervjuu čije emitiranje je zakazano za 7.ožujka pa na račun vojvotkinje pristižu velike optužbe. Neki zaposlenici palače tvrde da se Meghan prema njima odnosila grubo i nasilnički, dok njezini dugogodišnji prijatelji kažu da je to laž jer je Meghan najljubaznija i najdivnija osoba koju znaju.

Nakon što su se u javnosti pojavile optužbe protiv Meghan Markle da je tijekom života na britanskom dvoru zlostavljala svoje suradnike i prema njima bila gruba, u obranu su joj priskočili njezini najbolji prijatelji - Javina Gavankar, Lindsay Roth i Daniel Martin.

"Meghan poznajem već 17 godina. Ona je nadasve ljubazna, snažna i otvorena žena, ali nikako nije 'nasilnica'. Svi od nas koji je poznajemo osjećamo isto - olakšanje što je konačno rekla istinu. Istina će vas osloboditi", napisala je Gavankar.

Čitajte i: Stigle najozbiljnije optužbe o Meghan do sad: 'Bila je nasilna i potkopavala im samopouzdanje'

Odbacili sve optužbe

Stariji član osoblja Kensingtonske palače, točnije tajnik komunikacija Jason Knauf - koji je radio za Meghan i Harryja, rekao je da je 2018. vidio kako je Meghan otjerala dva osobna asistenta iz svog kućanstva nakon što je bila nasilna prema njima te da je narušila samopouzdanje trećeg člana osoblja.

Ipak, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa oštro su odbacili optužbe te ih nazvao proračunatim dijelom kampanje blaćenja koja se temelji na zavaravajućim i štetnim dezinformacijama. I odvjetnici slavnog para izjavili su da Buckinghamska palača koristi potpuno lažne informacije prije najavljenog intervjua s Oprom Winfrey.

Čitajte i: Najiščekivaniji intervju godine! Meghan, Harry i Oprah: ‘Jeste li ušutkani ili ste ušutjeli?‘

"Ista je danas kao što je bila i prije"

U međuvremenu, Lindsay Roth je na svom Instagramu objavila dvije fotografije s Meghan - jednu snimljenu kad su diplomirale na Sveučilištu Northwestern i jednu na Lindsayin dan vjenčanja, na kojem je Meghan bila djeveruša.

"Meg je uvijek bila draga i ljubazna, u njezinoj krvi teče samo ljubav. Znam da je to istina nakon 22 godine vrlo bliskog prijateljstva. Iz prve sam ruke vidjela kako se odnosi prema svojim prijateljima i njihovim obiteljima te kolegama", napisala je Roth te dodala:

"Bila je ta žena dok smo zajedno bili studentice na Sveučilištu Northwestern; bila je ta žena u Los Angelesu kad je dana provodila na audicijama; bila je ta žena koja je živjela u Torontu kao Rachel Zane u "Odijelima"; bila je ta žena prije nego što ste znali da izlazi s Harryjem; bila je ta žena nakon što ste saznali da se zabavlja s Harryjem; bila je ta žena kad je postala vojvotkinja od Sussexa i još je uvijek - bez sumnje - ta ista žena danas", zaključila je Meghanina prijateljica.

Čitajte i: ‘Šah-mat‘ kakav se rijetko viđa! Kraljica Elizabeta preduhitrit će Harryja i Meghan vlastitim intervjuom

Meghanin odani vizažist Daniel Martin brzo je komentirao Rothinu objavu, rekavši "Hvala draga što si ovo podijelila", a ona je na Instagramu objavio svoju fotku s Meghan.

"Budući da nije usredotočena na sebe, ljudi mogu vidjeti svjetlost u njoj. Budući da se ne hvali sobom, postaje svijetli primjer. Budući da se ne glorificira, postaje osoba koja zaslužuje. Jer ne želi ništa od svijeta, svijet je ne može nadvladati", napisao je Martin ispod fotografije, citiravši kineskog filozofa Lao Tzua.

Intervju ćemo moći gledati i u Hrvatskoj

Meghan Markle je jako rastužio posljednji napad na nju jer je ona bila meta nasilja i duboko je predana davanju podrške onima koji su pretrpjeli traume i doživjeli bol.

image
Meghan i Harry dali su intervju televizijskoj kraljici. Njihova ispovijest traje 90 minuta.
CBS/FERRARI/PROFIMEDIA

"Nazovimo to onime što i jest - proračunata kampanja koja se temelji na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama. Razočarani smo zbog klevetanja vojvotkinje od Sussexa u medijima. Nije slučajnost da su se nekoliko godina stare optužbe sada pojavile, neposredno prije iskrenog intervjua u kojima će Meghan i Harry otkriti detalje svog života tijekom posljednjih nekoliko godina", zaključio je odvjetnik vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Veliki intervju Meghan i Harryja s Oprom Winfrey emitirat će se u nedjelju 7. ožujka na CBS-u Americi, na streaming servisu Hulu TV (ukoliko imate pretplatu) te na YouTube TV-u. Dan nakon emitiranja na američkom CBS-u dokumentarac će moći pogledati i hrvatska publika, u ponedjeljak, 8. ožujka, u 19:30 sati na RTL televiziji.

Linker
20. travanj 2024 10:00