jako ih voli

Nakon niza odgođenih obveza, kraljica Elizabeta II. ponovo u javnosti: Razlog su njezini najdraži ljepotani

Iako nakon 59 godina prvi put nije prisustvovala nedavnom otvaranju britanskog Parlamenta, vremešna vladarica Kraljevsku izložbu konja na njezinom imanju nije željela ni za što propustiti

Britanska kraljica Elizabeta II. (96) nikada nije tajila da su njezine dvije najveće ljubavi - konji i psi. Naravno, nakon obitelji koja joj je doduše zadala mnogo više glavobolja nego njezini obožavani četveronožni ljubimci. Tako se vremešna vladarice, koja je u javnosti posljednji put viđena 30. ožujka na komemoraciji za pokojnog supruga princa Filipa, na čuđenje mnogih s osmijehom od uha do uha pojavila na Kraljevskoj izložbi konja u Windsoru.

Događaj koji nikada ne propušta jer i sama posjeduje ergelu od oko stotinjak plemenitih grla koja su joj posljednjih desetljeća donijela zaradu od oko osam milijuna eura na konjskim utrkama i izložbama.

image

Na konjski show stigla u svom Range Roveru iz kojeg je pratila izložbu i natjecanja

TIM ROOKE/ SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kraljičin dolazak iznenadio je sve prisutne jer se već tjednima nagađa o njezinom lošem zdravstvenom stanju pa je sve njezine dužnosti, poput nedavnog otvorenja Britanskog Parlamenta, na sebe preuzeo princ Charles. No kada su u pitanju konji niti jedna ju bolest očito, ne može spriječiti da se druži s tim plemenitim životinjama.

Na show je stigla u svom Range Roveru na suvozačkom mjestu, do sjedala u gledalištu došla je hodajući uz pomoć štapa, a je njezino ozareno lice pokazalo je da je u sasvim dobrom zdravstvenom stanju unatoč najcrnijim nagađanjima britanskih medija.

S njom u pratnji bio je njezin najmlađi sin, princ Edward, vojvoda od Wessexa.

image

Kraljica sa sinom Edwardom

TIM ROOKE/ SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Njima kraljica vjeruje! Specijalni zadatak za princa Williama i vojvotkinju od Cambridgea

Kraljica je naime, javno priznala da ju je covid kojeg je preboljela početkom ožujka, potpuno iscrpio pa se pretpostavlja da je to razlog zašto se otežano kreće i zašto je zaobišla brojne obaveze. No javnost ju očekuje i na proslavi njezinog platinastog jubileja, obilježavanju 70 godina na kraljevskom tronu, koji će se u Velikoj Britaniji održati od 2. do 6. lipnja.

Linker
20. travanj 2024 04:41