NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Podrugljiva gesta

‘Narugala se kraljici‘: Britanci poludjeli zbog onog što je Meghan izvela u dokumentarcu

Udajom za princa morala je biti svjesna da je naklon dio ‘paketa‘ koji uzima s Harryjem, stoga je njezin postupak naišao na osudu britanske javnosti.

Udajom za princa morala je biti svjesna da je naklon dio ‘paketa‘ koji uzima s Harryjem, stoga je njezin postupak naišao na osudu britanske javnosti.

Premda je u prvom dijelu dokumentarca Meghan&Harry prikazano mnogo šokantnog sadržaja, jedan detalj posebno je zasmetao prinčeve sunarodnjake. Riječ je o Meghaninom teatralnom osvrtu na prvi susret s kraljicom Elizabetom II. Točnije, dok su pred Netflixovom kamerom razotkrivali sve što su prošli u Harryjevoj domovini otkako su se zaručili, Meghan se osvrnula na zgodu kada je na brzinu učila izvesti naklon i podrugljivo ga je odglumila tijekom intervjua.

Taj bitan dio protokola na dvoru usporedila je sa srednjovjekovnim običajem – i to je jako naživciralo Britance, prenosi Mirror.

"Amerikanci će ovo razumjeti jer ovdje priređujemo srednjovjekovne večere i turnire s tom tematikom. To je baš tako izgledalo", rekla je.

I onda je napravila ono što možda nije trebala, nasmijala se i podrugljivo ponovila naklon uz riječi: "Drago mi je upoznati vas, Vaše Veličanstvo."

image

Harry i Meghan zasuti su ogorčenim kritikama.

NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Mnogi su tu scenu ocijenili kao ruganje pokojnoj kraljici i britanskoj kulturi. U bijesnim komentarima moglo se pročitati da se u Ujedinjenom Kraljevstvu od svakoga očekuje pokloniti se monarhu. Pa ipak, novi "običaj", gađanje kralja jajima, što se nedavno dogodilo Harryjevom ocu, kralju Charlesu - monarhiji skloni Britanci nisu spomenuli.

image

Maghan, vojvotkinja od Sussexa s pokojnom kraljicom Elizabetom.

DANNY LAWSON/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Koliko god kritizirali pobunjeni par, dokumentarac je hit, pa streaming div ne obraća pozornost na kritičare. Ignorirao ih je i tijekom prikazivanja serije Kruna. Prezadovoljni su brojkama. A one govore u prilog Harryju i Meghan. Naime, samo u prvom danu prikazivanja, njihova priča imala je milijun pregleda u Americi te gotovo 800.000 u Velikoj Britaniji. Kao odmazdu zbog svega što su ispričali, u njegovoj domovini navodno se razmatra mogućnost da im se oduzmu titule vojvoda od Sussexa. Bit će zanimljivo pratiti hoće li kralj morati povući drastičan potez.

Linker
26. travanj 2024 21:19