Noć za pamćenje

Naš fotograf prisjetio se tuluma s princom Harryjem na Hvaru: ‘Rekao mi je da je meni super jer me nitko ne progoni‘

Fotograf Cropixa Damjan Tadić prije 10 godina upoznao je britanskog princa s kojim je popio piće, razgovarao o različitim temama te mu čak plaćao ‘runde‘ jer princ nije kod sebe imao dovoljno novca. Za Gloria.hr ispričao je kako se čak i nakon toliko dugo vremena svega sjeća, a otkrio je i nekoliko simpatičnih detalja.

Nakon bombastičnog intervjua Meghan Markle i princa Harryja, o kojem svi ne prestaju pričati od nedjelje, javio se i Thomas Markle, Meghanin otac od kojeg se otuđila jer je sklopio tajni ugovor s paparazzima i medijima davao privatne detalje o svojoj kćeri. Njega je osobno pozvao kontroverzni britanski voditelj Piers Morgan u svoju emisiju "Good Morning Britain" kako bi Markle dao svoje viđenje intervjua.

Iako je priznao da bi ih volio vidjeti, posebice svog unuka Archieja, Harryjev punac potom je započeo paljbu po paru.

Čitajte i: Šokantno priznanje Meghan Markle: 'Nisam više željela biti živa. Harry me samo držao dok sam plakala'

Čitajte i: Kraljica se konačno oglasila o intervjuu Meghan i Harryja! 'Tužni smo, zabrinjavajuće je što smo čuli'

"Da, iznevjerio sam kćer, ali i ona je iznevjerila mene, nestala je iz mog života nakon moje operacije srca prije gotovo tri godine. Ni Harryja ni nju nije bilo briga za mene, mogao sam i umrijeti... U intervjuu je rekla da me izgubila - to nije istina, nije me izgubila, uvijek sam bio tu za nju, i sad sam tu, pitanje je samo želi li ona to. Svi griješimo, ali ja barem nikad nisam plesao gol i nisam se odijevao kao Hitler, a Harry je napravio baš to", izjavio je Markle, referirajući se na nošenje kostima sa simbolom svastike, ali i Harryjevo partijanje na Hvaru 2011.

image
Harry je plesao na rubu bazena u klubu Veneranda i nije mario što se događa oko njega.
DAMJAN TADIĆ/CROPIX

No, Markle očito nije znao baš sve što se događalo na Hvaru, inače bi "pljuvanje" bilo još veće. Naime, mnogi se sjećaju fotografije princa Harryja, mokrog od glave do pete kako pleše nasred podija u Hvarskom klubu Veneranda, no vjerojatno ne znaju ili se ne sjećaju pozadine priče i kako je uopće došlo do prinčevog padanja u bazen.

Naš fotograf 'opio' je princa Harryja

Svemu je svjedočio upravo fotograf Cropixa Damjan Tadić koji je tada na Hvaru i osobno upoznao princa te se s njim zabavljao. Kako je Tadić 2011. opisao, već je spavao kada mu je prijatelj javio da je princ Harry na hvarskoj Pjaci.

"Odmah sam skočio, odjurio tamo i zaista sam ga ugledao... Nitko ga nije primjećivao, nitko nije reagirao. Brzo sam uhvatio fotoaparat, no dok sam namještao fleš, reagiralo je njegovo osiguranje, jedino koje je imao. Naše policije nije bilo. Njegovi su me čuvari zamolili da ga ne fotografiram i nije mi bilo druge − poslušao sam i prestao namještati aparat", pisao je tada Tadić.

image
U mokroj košulji princ se odlično zabavljao.
DAMJAN TADIĆ/CROPIX

Čitajte i: Ekskluzivno objavili kod Oprah: Meghan Markle i Harry na ljeto očekuju - djevojčicu

Čitajte i: Video: Komentar Nade Mirković: Meghan je otišla predaleko u pokušajima da Harryja pretvori u muškarca iz Kalifornije

"Predložio sam mu: 'Makni pivo, makni cure od sebe, namjesti košulju u hlače pa ću te fotografirati.' Rekao mi je: 'Makni sve. Ne možeš me fotografirati, ali ako hoćeš, možemo popiti piće.'", prisjetio se Tadić.

"Odveo sam ga u kafić 'Sidro', gdje ga također nitko nije prepoznao. Na glavi je imao kapicu, pa valjda zbog toga ljudi nisu uočili o kome je riječ. Sjeli smo. Od konobara je naručio dva dupla viskija i dvije duple votke. Mislio sam da još netko treba sjesti pokraj nas, možda neki njegovi iz pratnje ili prijatelji, ali Harry mi je rekao: 'Moraš to popiti. Sada možeš reći da si popio piće s princem.'

Plesao mokar do kože

Sjedili smo petnaestak minuta, niti dvadeset... Zatražio je drugu rundu. Prvu je platio on, drugu ja, pa smo tako ukupno popili svaki po dva dupla viskija i dvije duple votke. Poslije toga već nije mogao dobro hodati. Čudna kombinacija votke i viskija, ali... tako je htio", rekao je fotograf Tadić.

Čitajte i: Priča iza kamere: Sve što trebate znati o intervjuu koji smo čekali pune tri godine!

Čitajte i: Nikome drugom to nije pošlo za rukom: Kako je Oprah uspjela dobiti intervju stoljeća?

Nakon što su popili pića, Harry je htio ići u disko, no bili su već sitni sati pa niti jedan nije radio osim "Venerande".

image
Princ Harry čak je tri puta pao u bazen pa su ga redari skoro izbacili iz kluba.
DAMJAN TADIĆ/CROPIX

"Naravno, opet ga nitko nije prepoznao. Ali, čim smo ušli, Harry je pao u bazen. Pao je ukupno tri puta. Da ne bude mokar, osoblje mu je dalo suhu majicu. Nisam mogao izdržati, fotografirao sam ga uz osvjetljenje kakvo je već u disku, tako da nitko nije primijetio blicanje aparata. Da nije bilo te druge runde, možda ga ne bih ni fotografirao. Obećao sam mu da neću i zbog toga nisam ispao fer, ali što ću, to mi je posao.

Družili smo se do pet, skoro šest sati ujutro. Oko šest princ Harry mi je pružio ruku i odmah iz "Venerande" skočio u more, otplivao do bajbota i nestao u mraku.", ispričao je tada Tadić.

Još uvijek ima njegovu plavu košulju

Deset godina poslije, Tadić se jasno sjeća svega, jer druženje s princem se pamti do kraja života.

"Družili smo se sigurno dva do tri sata, razgovarali o mnogim stvarima. Rekao mi je da je meni super jer me nitko ne progoni kao što njega progone pa se ne može normalno zabavljati. Razgovarali smo o Hrvatskoj, o hrani, o lijepim ženama koje su ulazile u 'Sidro', ali svoju obitelj nije spominjao. Bio je iznimno pristupačan, drag, htio se družiti...", prisjetio se Tadić koji je Harryju plaćao runde jer princ kod sebe nije imao dovoljno novca.

image
Osoblje kluba je Harryju dalo čistu bijelu majicu.
DAMJAN TADIĆ/CROPIX

U diskoteci "Veneranda" nitko nije znao da je upravo princ Harry taj koji je tri puta pao u bazen. "Redari su ga već htjeli izbaciti, ali Tadić im je prišapnuo o kome se radi pa su se malo šokirali i Harryju dali čistu majicu s logom kluba. Bilo je simpatično", priča Tadić.

Sljedećeg dana Tadiću nitko nije vjerovao da se noć prije družio s princem. Svi su već govorili da je Harry na Ibizi, no kada im je pokazao fotografije, svima je bilo jasno. Od Harryja je uspio dobiti i suvenir.

image
Naš fotograf Damjan Tadić 'po skrivećki' je ipak uspio uslikati princa.
DAMJAN TADIĆ/CROPIX

"Još uvijek imam njegovu plavu košulju, onu s kojom je skočio u bazen. Uspio sam je pokupiti kada nitko nije gledao", kroz smijeh nam je rekao Tadić koji će svojom dogodovštinom s princom zabavljati svoje buduće generacije.

Linker
18. travanj 2024 17:04