Rekordna godina

Ne tako štedljiva Kate Middleton 2022. na odjeću potrošila rekordnih 200 tisuća eura, evo zašto

S jenjavanjem pandemije povećale su se i službene obaveze princeze Catherine, pa je tako ove godine nosila mnogo više odjeće i skupocjenog nakita nego u prethodnom razdoblju.

Iako je poznata kao štedljiva princeza koja vrlo često odjevne kombinacije nosi i po nekoliko puta, Catherine Middleton u godini na izmaku nosila je garderobu čija je vrijednost oborila sve njezine dosadašnje rekorde. Britanski mediji su naime, izračunali da je odjeća koju je nosila 2022. na javnim događanjima vrijedna točno 176.664 funti, odnosno nešto više od 200 tisuća eura, a tako visoki iznos opravdavaju njezinim povećanim društvenim aktivnostima nakon dvije pandemijske godine.

image

S Tomom Crusom na premijeri To Guna nosila je haljinu Rolanda Mouleta

DAN KITWOOD-GETTY/POOL SUPPLIED BY SPLASH NEWS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/P

Do sada je držala rekord 2017. godine kada je za novu odjeću potrošila ‘samo‘ 117 tisuća funti. Buduća britanska kraljica tako je s novom titulom princeze od Walesa posegnula za raskošnijim komadima odjeće, no u tu vrtoglavu cifru uračunati su i dragulji koje je nosila, kao i torbice i šeširi.

image

Na druženju sa ukrajinskom djecom odbrala je haljinu brenda LK Benett vrijednu 500 funti

GEORGE ROGERS/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
image

Za dodijelu nagrada Earthshot Prize Awards u Bostonu posudila je haljinu za 75 funti

DOUG PETERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

I dalje je sklona recikliranju odjeće i pristupačnijim brendovima poput Zare, Manga i Hobbsa. U međuvremenu se prvi put odlučila koristiti sve popularnije platforme za iznajmljivanje odjeće, pa je tako u prosincu na ceremoniji Earthshot Prize u Bostonu nosila zelenu haljinu Solace London posuđenu iz servisa Hurr, a najam haljine je platila 74 funte.

image

Na nedavnom diplomatskom prijemu nosila je haljinu koju, kao i bijelu opravu, točnije vjenčanicu koju je nosila nekoliko tjedana ranije, potpisuje njezina omiljena dizajnerica Jenny Packham, a košta oko 3,5 tisuća funti

I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA

Najskupocjeniji outfit bio je onaj u kojem se pojavila na londonskoj premijeri filma Top Gun: Maverick, gdje je bila odjevena u elegantnu crnu haljinu francuskog dizajnera Rolanda Moureta vrijednu 2000 funti, usklađenu s kraljevskim draguljima u vrijednosti od preko 10.000 funti.

image

Na intervju za BBC, odjenula je Zarin blejzer

BBC/FERRARI/PROFIMEDIA
image

Privatno je najviše u sportskim kombinacijama

ANWAR HUSSEIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Smatra se da kralj Charles pokriva troškove Kateine garderobe za poslovne angažmane kroz svoj službeni kućni proračun, ali nije jasno plaća li princeza uvijek punu cijenu za odjeću ili dobiva popuste. Njezina titula joj ne dozvoljava reklamiranje modnih brendova, kao ni takvu vrstu poklona.

Linker
20. travanj 2024 04:45