Poseban Božić

Omiljeni kraljev unuk prvi put sudjelovao u ovoj dužnosti, baš kao i kralj Charles

Kralj Charles III predvodio je kraljevsku obitelj u tradicionalnoj šetnji na svečanu božićnu misu.

U Ujedinjenom Kraljevstvu ovo je po mnogočemu poseban Božić, nakon dugo vremena ta je zemlja dobila kralja, koji je preuzeo sve vladarske dužnosti pa tako i tradicionalnu šetnju na svečanu misu. Božićno jutro na imanju Sandringham u Norfolku obilježila je posebno svečana atmosfera. Gotovo svi članovi kraljevskih ‘seniora‘ pridružili su se kralju Charlesu III koji je prvi put na toj dužnosti proslavio ovaj blagdan.

image

Kralj Charles III i Camilla u svojoj prvoj božićnoj šetnji otkako je postao vladar

KAREN ANVIL/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Monarh je predvodio povorku na imanju te su u svečanoj šetnji došli do crkve u kojoj se održala Božićna misa. Vedri, nasmijani dotjerani u kaputima s kišobranima u ruci britanski Royalsi pozdravljali su okupljene građane koji su ih došli pozdraviti.

image

Camilla i Charles predvodili su povorku, prvi put hodao je i najmlađi princ Louis

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Uz kralja Charlesa na čelu kolone bila je kraljica supruga Camilla, odmah iza njih princ i princeza od Walesa sa sve troje djece. Ovaj Božić poseban je i za njih jer se prvi put na službenoj šetnji pojavio i najmlađi sin princ Louis. Starija djeca princ George i princeza Charlotte već znaju što se od njih očekuje jer su ovakve protokole radili.

image

Princeza Charlotte s mamom Catherine

DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA

Posebno elegantna bila je princeza Catherine, u maslinasto zelenom kaputu, elegantno krojenom, s istaknutim strukom i nekoliko detalja poput džepova uskladila je sa šeširom u gotovo istovjetnoj boji. Malena Charlotte zablistala je u bordo kaputiću s dvostrukim kopčanjem.

image

Charlotte i George

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Princ George je baš poput odraslih članova obitelji imao plavo odijelo s dugim nogavicama te košulju i kravatu, dok je najmlađi Louis imao dječje odijelce s kratkim nogavicama i dokoljenkama. Louis je u javnosti znao biti nemiran i neposlušan, no ovog puta je uz roditelje, sestru, brata i omiljenog djeda ispoštovao sav protokol s osmjehom na licu.

image

Princeza Beatrice i suprug Edoardo Mapelli Mozzi

KAREN ANVIL/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA
image

Sophie, barunica od Wessexa

DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA

Iza obitelji Walesa, hodali su i ostali kraljevski rođaci, princeza Beatrice i njen suprug Edoardo Mapelli Mozzi kao i barunica od Wessexa Sophie.

Linker
16. travanj 2024 03:52