Ne ide mu

Nervozni kralj Charles drugi put izgubio kontrolu pred kamerama: ‘Ta prokleta stvar‘

Novi britanski kralj trenutno je na turneji zamljom gdje obavlja niz ceremonija, a najviše problema zadaju mu neispravna nalivpera.

Nije ni započeo pravu vladavinu, a kralj Charles III., već je drugi put u četiri dana pokazao kakav je kad je nervozan i loše volje pred mnoštvom kamera. Otkako mu je umrla majka, kraljica Elizabeta II. Charles obavlja niz ceremonija koje su unaprijed propisane i planirane. Tijekom svoje turneje po Ujedinjenom Kraljevstvu posjetio je i Belfast u Sjevernoj Irskoj tamo je (opet) izgubio živce i to sve zbog lošeg nalivpera.

Novi monarh upisivao se u knjigu posjetitelja u dvorcu Hillsborough blizu Belfasta, sve se odvilo pred kamerama i fotoaparatima. Nervozno je reagirao kada je pero koje je koristio procurio po njegovim prstima.

"Oh bože mrzim ovo!", kazao je Charles dok je ustajao i predao olovku svojoj supruzi Camilli. Ona je primila pisalo i potvrdila njegove riječi. "Oh vidi, posvuda ide", kazala je dok je njen suprug brisao prste.

"Ne mogu podnijeti tu prokletu stvar... Baš svaki put", kazao je Charles dok je odlazio. Nije to bio jedini lapsus prilikom upisivanja u knjigu, dok je popunjavao dokumente upisao je krivi datum, prije nego je provjerio s pomagačima, koji su mu rekli da je tog dana 13., a ne 12. rujna kako je upisao.

Ovaj posjet Sjevernoj Irskoj dio je turneje zemljom na koju je krenuo u danima nakon smrti kraljice Elizabete. Prije nego je krenuo na put u Škotsku, Wales i Sjevernu Irsku Charles je proglašen kraljem u Londonu na službenoj ceremoniji koja se dogodila u subotu. I tom je prilikom novi kralj pokazao nervozu kada je iznervirano rukom pokazivao pomoćnicima da maknu držač za nalivpera sa stola, kako bi mogao potpisati dokumente.

Linker
19. travanj 2024 06:17